Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Από Δευτέρα δίαιτα



Μεγάλος προβληματισμός έχει πέσει στην εκλεκτή πελατεία του ιστοκομμωτηρίου, καθώς η λέξη - βρυκόλακας με τα έξι γράμματα βρίσκεται στη σκέψη όλων (συμπεριλαμβανομένης και της χαιρστάιλιστ). Τελικά στις διακοπές όλοι κάναμε τις παρασπονδίες μας και τώρα νιώθουμε σαν την όρκα τη δολοφόνο φάλαινα, προγραμματίζοντας (θα την πω τη φριχτή λέξη) πάσης φύσεως δίαιτες και αναζητώντας εναγωνίως μασαζοκορσέδες και θαυματουργά γυμναστήρια. Σε μια κρίση τύψεων για τα 3 παραπανίσια κιλά μου το ΠΣΚ που πέρασε βρήκα την παρηγοριά σε ένα ψυχοφελές βιβλίο: το έγραψε ο Ντέμης Ρούσσος και έχει τίτλο "Αδυνατίστε και παραμείνετε αδύνατοι - Το χρήσιμο βιβλίο". Εκεί ο καλλιτέχνης ξετύλιξε ως νέος Γαργαντούας όλη την ιστορία της απόλυτης κρεπάλης στην οποία έζησε επί σειρά ετών. Διαβάζοντας λοιπόν το κεφάλαιο με τίτλο "Ένα τυπικό γεύμα στο σπίτι μου" αναστέναξα με ανακούφιση αναλογιζόμενη τα δικά μου τα χαϊρια. Σας παραθέτω λοιπόν κι εσάς το μενού με τη σιγουριά ότι θα δείτε τις δικές σας παρεκτροπές με απενοχοποιημένη ματιά.
Το τυπικό καθημερινό μενού του Ντέμη περιελάμβανε: φουά γκρα, μπουρεκάκια από σολωμό, άγριο φασιανό, γρανίτες, βοδινό ψητό, χόρτα με κρέμα και τρούφες, 50 (!!!) διαφορετικά τυριά, ψωμί με καρύδια, παγωτά νουγκατίνας, μους από λωτούς, καφέ, πτι φουρ. Τα παραπάνω συνοδεύονταν από κρασιά όπως τα Σατώ Ικιέμ Λαφίτ Ρότσιλντ, Σασανιέ Μοντρασέ, Σαμπάνια, Πόρτο, Αρμανιάκ και στο τέλος ένα κονιάκ για τη χώνεψη!

26 σχόλια:

  1. Αυτός τελικά δεν ξαναπάχυνε? Επίσης νομίζω η συγκεκριμένη δίαιτα ενδείκνυται για τον μέσο Έλληνα μισθωτό των 800 ευρώ. Αναγκαστικά και ελλείψει χρημάτων καταναλώνεις μόλις ένα με δύο από τα αγαθά που ο μεγάλος τροβαδούρος παραθέτει σε αυτό το λογοτεχνικό αριστούργημα και σε χρόνο dt έχεις γίνει τσιλιβήθρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αααα...και στο μυαλό της βοηθού πιστολακίου είσαι!
    Το Σ/Κ, μπορέι να μην έφαγα φουά γκρά και μούς από λοτούς αλλά έπεσα με τα μούτρα σε ότι σοκολατένιο έπεσε μπροστά μου από προφιτερόλ μέχρι μερέντα.. μετά (επειδή λιγώθηκα) το γύρισα σε πατατάκια γεύση μπάρμπεκιου με coca cola ... Εντάξει έφαγα και λίγο ρυζάκι με κοτόπουλο νερόβραστο για...τη δίαιτα!
    Το μενού του Νέμη μπροστά σ' αυτά που σαβουριάζω κάθε μέρα, φαντάζει αυστηρή δίαιτα!
    Υ.Γ. Το τζίνι με δούλεψε...η σοκολάτα εξακολουθεί να με παχαίνει..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το "& ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΑΔΥΝΑΤΟΙ" στον τίτλο, τελικά μούφα αποδείχθηκε!
    Άσχετο αλλά το ΣΚ, όσους συνάντησα είχαν πάρει το email με τον "Μαλλί Δακτυλίδι". Το τι άκουσα δεν λέγεται και με το δίκαιο τους! Τα δικά σου σχόλια ήταν ...ποίημα μπροστά τα δικά τους.
    Λωτούς που θα βρω?
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή hairstylist την τελευταία φορά που τον είδα, ήτοι την άνοιξη ήταν τετράγωνος
    Τώρα πώς το κατάφερε δεν ξεύρω η βοηθός πιστολάκι β'
    Όσο για τα 3 παραπανίσια κιλά της εγκυμοσύνης, το κακό είναι 'οτι δύσκολα γίνεται δίαιτα.
    Δεν θα το πιστέψεις αλλά εγώ πήρα 17 κιλά όταν ήμουν έγκυος και στο μαιευτήριο έχασα τα 13 ( ήταν υγρά )
    Η εγκυμοσύνη είναι περίεργο πράγμα, αυτό διαπίστωσα όταν από τότε φορώ ρούχα 2 νούμερα μικρότερα από πριν, 1 νούμερο μικρότερο στα παπούτσια και όσο ήμουν παντρεμένη έχανα και τη βέρα μου γιατί έφευγε από τα δάχτυλα.
    Συγκρατήσου όσο μπορείς ( τώρα που έχει ηρεμήσει το στομάχι σου ) και μην αγχώνεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα προτιμησω τη διαιτα του Φελπς - αυτη των 12000 θερμιδων-με την οποια παιρνεις 8 ολυμπιακα μεταλλια, γινεσαι ταινια, κανεις γκεστ σε σιριαλ και αγοραζεις βιλα εκατομυριων.
    αυτη του Ντεμη μου φαινεται κομματακι φλωρικη με γαλλικα και πιανο...
    νομιζω βεβαια πως αν απεφευγε το κονιακ για τη χωνεψη θα ειχε διατηρησει σιλουετα...
    υ.γ. τον λωτο τον ετρωγε για να ξεχασει τι ειχε φαει? λεω τωρα εγω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ethan: ακριβώς! Αυτό είναι το πραγματικό νόημα του μενού-φάτε-μάτια-ψάρια Ντέμη. Ο μέσος Έλληνας μισθωτός μπορεί ωραιότατα να αδυνατίσει πίνοντας καφέ και τρώγοντας χόρτα, άντε και λίγο ψωμί με καρύδια.
    Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι το διαιτητικό του πόνημα εκδόθηκε το 1982, αποτελώντας σήμερα ένα συλλεκτικόν τεμάχιον. Ε, μέσα σε 26 χρόνια όλο και κάτι κιλάκια τσίμπησε ο καλλιτέχνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @manetarious: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, πισίνα γκερίλα και γκουρμέ καταπατήτρια, ενώνω και τη δική μου φωνή με τη δική σου ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ το αλητήριο τζίνι που άλλα υπόσχεται και άλλα κάνει.
    Η Μερέντα (βαθύς αναστεναγμός) ήταν που κατέστρεψε ολοκληρωτικά κι εμένα τους προηγούμενους μήνες... Και τώρα, γιαουρτάκια, άπαχα κοτοπουλάκια και μια πείνα, μα τι πείνα... (σνιφ μπουχουχού)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλέ εγώ μπροστά του τρώω σαν ανορεκτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή μου, το Παραμείνετε αδύνατοι, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα ακόμα ευφάνταστο κόλπο του μάρκετινγκ! Λωτούς πάντως θα βρείτε στα ΑΒ Βασιλόπουλος- πάντα πρωτοπόροι σε ότι αφορά τα ντελικατέσεν.
    Οσο για το γνωστό ζήτημα, εγώ να δείτε τι άκουσα. Ας μη δώσουμε όμως συνέχεια, αρκετό εκνευρισμό τράβηξα και στην κατάστασή μου, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι συγκινήσεις απαγορεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @so_far: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου β', προφανώς ο καθαρός αέρας της πρωτεύουσας και το πλούσιο πράσινο άνοιξαν την όρεξη στο λατρεμένο τροβαδούρο!
    Οσο για τα περίφημα 3 κιλά, δεν είναι τόσο αυτά το ζήτημα, όσο η καμπύλη ζαχάρου που έδειξε προεόρτια διαβήτη (έχοντας και απόλυτα βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό)... Τώρα νομίζω κατανοείτε την ανησυχία της χαιρστάιλιστ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @common people: Τελικά, φιλτάτη, μια πολιτιστική άβυσσος μας χωρίζει με την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Από τη μια η δίαιτα του Φελπς, σκέτη βλαχοαμερικανιά μέσα στο διατροφικό μπάζο και κυρίως καθόλου μα καθόλου σικ. Και από την άλλη τα κυμπάρικα και σαλονάτα γεύματα του Ντέμη, αντάξια ενός Λουί Κενζ (αυτουνού με τα μπιχλιμπιδάτα έπιπλα). Και στο τέλος το ύπουλο κονιακάκι που έκανε όλη τη ζημιά! (δάκτυλος της CIA για να διαβάλει την ευρωπαϊκή γαστρονομική παράδοση)
    Αλλά όπως πολύ σωστά είπατε ο λωτός χάρισε τη λήθη... και τα παραπανίσια κιλά, βεβαίως βεβαίως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @lena: μικρή μου βοηθέ γ' πιστολακίου, αυτός ήταν και ο σκοπός της σημερινής ανάρτησης: να νιώσουμε όλοι ότι τρώμε σαν ανορεκτικοί! Vive la liberte που θα έλεγαν και οι φίλοι Γάλλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να σας κάνω μια ερώτηξη; Τούτος είναι που τραγούδαγε το 'ντρίγκι ντρίγκι μάνα μου';

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες πως ο κύριος Ντέμης τα ξαναπήρε τα κιλά του.. Όλα.. Μάλλον του έλειψαν τα μπουρεκάκια από σολομό... Τι να πεις...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. και συνεχίζω, 2 κιλά προβατίνα, 3 κιλά γουρουνόπουλο, 4 πίτα γύρο μόνο πατάτες, και τα αμελέτητα των μισών ταύρων της ισπανίας. Ρε δεν μας **** ο ****... Δέκα κιλά πήρα την τρέλα μου. Είμαι ένας χοντρός άγνωστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μπλιαχ πώς το τρώνε το φουά γκρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ο καημένος ο ντέμης! με τόσα που τρώει απορώ πως παχαίνει. κάτι θα έχει το νερό, αλλιώς δεν εξηγείται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η δική μου δίαιτα πάντως πάει μια χαρά. Έχω πάρει 1 κιλό... :):)
    (καλά, αυτό το εξώφυλλο που πήγες και το βρήκες;;;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλά για 3 παραπανίσια κιλά κάνετε έτσι δεσποινίς? και δε σας παν καλε τα μπλε- ε τα υστερικά ήθελα να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @apos: σι σενιόρ, ετούτος ήσαντε. Αλλά πέραν αυτού τραγούδησε και κάτι άλλο, πραγματικά σπουδαίο για το οποίο τον σεβόμαστε και τον ευλαβούμε. Τσέκαρε εδώ http://www.youtube.com/watch?v=selfqEH-JnY
    Πρόκειται για το four horseman, ένα από τα εμβληματικότερα τραγούδια εκείνης της εποχής μέσα από ένα δίσκο που στην εποχή του έσπασε κόκκαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @fevis: είπαμε, φταίει ο καθαρός αέρας της Αθήνας που ανοίγει την όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @sportgay: αγαπητέ εμπροσθοβαρή άγνωστε (διότι πρέπει επιτέλους να γίνουμε πολίτικλι κορέκτ σε τούτο το μαγαζί). Εσείς δεν είστε ένας απλός Γαργαντούας, αλλά κανονικό δρεπανηφόρο άρμα! Θα έπρεπε να σας επικηρύξουν όλα τα αμνοερίφια της χώρας! Σας προτείνω διετή σύνδρομη στο Body Senter όπο γυμνάζεται όλο το τιμ του ιστοκομμωτηρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @yoreekas: έχουμε ακριβώς την ίδια απορία. Κελ ορέρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ria: Το νερό, ο αέρας, το πράσινο. Ή μήπως την πάτησε κι εκείνος κι έτρωγε τίποτε ορυκτέλαια που κάναν τη ζημιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @hades: Βρίσκεσαι σε πολύ καλό δρόμο! Σου συστήνω επίσης ανεπιφύλακτα το Body Senter και μετά τη διπλανή ψησταριά για παϊδάκια!
    Δεν βρήκα όμως μόνο το εξώφυλλο, αλλά και το συλλεκτικό βιβλίο ψάχνοντας στους πάγκους ενός φιλανθρωπικού μπαζάρ πέρσι. Δεν μπορώ βέβαια να σου περιγράψω τη χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @μίμης: φίλτατε μίμη, οι υστερίες δεν έπιασαν εμένα αλλά τους γιατρούς μου. Εγώ πέρα βρέχει, ως γνωστόν. Εκείνοι όμως επιμένουν επαναλαμβάνοντας συνεχώς τη λέξη βρυκόλακα... Άτιμο συνάφι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή