Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Τσιμέντο και μεζονέτες θα γίνει;



Ένας από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους στο Χαλάνδρι, το Κτήμα Πραπόπουλου παίρνει το δρόμο της τσιμεντοποίησης. Το Κτήμα βρίσκεται σε θέση «φιλέτο» στο Ρέμα Χαλανδρίου ανοίγοντας την όρεξη σε μεζονετάκηδες, μολατζήδες και λοιπές παραγωγικές δυνάμεις για νέα λαμπρά οικοδομικά έργα στην περιοχή. Εδώ και 1,5 χρόνο ο χώρος τελούσε υπό κατάληψη, η οποία από τόπο παρακμής το μετέτρεψε σε ένα ανοικτό, δημιουργικό στέκι -προωθώντας μια σειρά από φοβερές μπαναλιτέ για την κοινωνία της τηλεαποβλάκωσης και του φρέντο: πολιτιστικές εκδηλώσεις, δανειστική βιβλιοθήκη, βιολογικές καλλιέργειες, πινγκ πονγκ, ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι. Κανονικό μπαστούνι του γκολφ δηλαδή στο μάτι των ωραίων αυτών τύπων που ευαγγελίζονται την «ανάπτυξη» και οι οποίοι ήταν οι μόνοι που έκαναν πάρτυ μετά τον πρόσφατο εμπρησμό που κατέστρεψε το χώρο.
Όπως όλα δείχνουν το Κτήμα Πραπόπουλου θα έχει τη γνωστή θλιβερή μοίρα όλων των κτιρίων της γενιάς του... Νισάφι πια! Σε λίγο θα δώσουν αντιπαροχή και την Ακρόπολη...

11 σχόλια:

  1. τι να πει κανείς; (αν πάρεις πρέφα ότι πουλιέται καμιά μεζονέτα, σφύρα μου. ψάχνω σπίτι καινούργιο).

    αστειεύομαι. είσαι ικανή να βάλεις μπουρλώτο στο μπλόγκ μου!

    την καλησπέρα μου γλυκιάμαςπαχυντικιάπασταφλώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφώς ότι έχει να κάνει με αυτοοργάνωση ενοχλεί. Όλα καπελωμένα και κερδοφόρα τα θέλουν.. (Τι νά γινε άραγε εκείνο το κτίριο της κατάληψης στο Ν. Ηράκλειο -"οι παπάδες"; Μεζονετες και πισινες;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς ο συνδυασμός φιλέτου/αυτοδιαχειριζόμενου χώρου είναι που τους ανάβει τα λαμπάκια.
    Αν ήταν άλλο ένα παρατημένο ρημάδι μπορεί και να μην είχε ασχοληθεί κανείς να το κάνει διαμερίσματα-τουλάχιστον όχι άμεσα.

    Μπουρλότο και πάλι μπουρλότο τους χρειάζεται, σαν αυτό που βάλαν στο κτήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χμ... κι εδώ σε μας άνοιξαν τρία νέα μεγάλα super market... μπορείς να φανταστείς τι ήταν πριν. Άσε που τα καινούργια κτίρια, δεν είναι τόσο καλαίσθητα όσο οι προκάτοχοί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ria: ε, όχι και μπουρλότο! Με τόσα χρόνια γαλλικά και πιάνο. Το πολύ πολύ να κάνω κανένα γιουρούσι με μπλακ φόρεστ και προφιτερόλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ιφιγένεια και incontinentia: αυτός είναι πραγματικά ο συνδυασμός που τρελαίνει τους εργολάβους και τους πάσης φύσεως δημοτικούς άρχοντες. Διότι σε τέτοιες πρωτοβουλίες η κονόμα μένει απ' έξω. Κι από την άλλη το Χαλάνδρι κάνει πρωταθλητισμό στο σκουπιδομάνι, ούτε στην Ουγκάντα τέτοιο πράγμα. Τα κυριλίκια τους μαράνανε, τρομάρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @dr seeng: δεν νομίζω ότι οι Νεοέλληνες δίνουν πια σημασία στην καλαισθησία. Απόδειξη τα σπίτια - τούρτες στα οποία μένουν και καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια. Δείξε μου έναν που δεν θα θυσίαζε την πατρική μονοκατοικία για ένα τετραώροφο τέρας με διαμερίσματα σάντουιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεγάλη υπόθεση η αυτοδιαχείριση Πασταφλωρίνι... μεγάλη και αδικημένη..
    τουλάχιστον σε δήμους όπως του Χαλανδρίου και το δικό σας,το την ξέρουν .. αν το πεις προς εμάς θα σε κοιτούν με ανοιχτό το στόμα και θα ψάχνουν στα λεξικά ... αν φιλοτιμηθούν... δηλαδή ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @so_far: φαντάζεσαι το LIs αυτοδιαχειρίζομενο στέκι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πασταφλώρα να ζήσω να το δω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @so far: ναι, ένα τεράστιο μολ στον πρώην ιερό βράχο με ταμπελίτσα νέον Babis Vovos. Πολύ σικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή