Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Κάτι το αρχαιοπρεπές ή μήπως όχι;

Στον απόηχο της αρχαιοπρεπούς μέθεξης που ακούει στο όνομα Άννα Γούλα, σταθήκαμε σε ένα πολιτιστικό στοιχείο που πραγματικά μας συγκλόνισε. Πρόκειται για τη φωτογραφία αυτού του καταπληκτικού ακινήτου, η οποία κοσμεί την αφίσα της καλλιτέχνιδος και επί καιρό βρισκόταν καταχωνιασμένη στο αρχείο μας:


Και θέτουμε τα εξής αγωνιώδη ερωτήματα:
Έχουμε να κάνουμε με την οικία Φλωρινιώτη;
Πρόκειται για τα θερινά ανάκτορα του τηλεπροφήτη - πλασιέ Λιακόπουλου;
Μήπως είναι το αρχηγείο των Ελ;
Ή κάποια εξωγήινη βάση στη χώρα μας;
Τη βοήθειά σας παρακαλώ!

20 σχόλια:

  1. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να ακούσω το άσμα στο προηγούμενο αλλά μου έκανε εντύπωση το οίκημα στη φωτό και φαντάστηκα ότι θα ήταν πειραγμένη! Τώρα με συγκίνηση διαπιστώνω ότι ...υπάρχει αυτό το σπίτι, μάλλον ο ναός!!!!
    Το μόνο που μπορώ μετά βεβαιότητας να σας πω, ότι είναι η ανησυχία του καλλιτέχνη να αποδώσει το Ερέχθειο στη μετα-μοντέρνα εποχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μέγαρο που πρόσφατα μετακόμισε ο Λιακό είναι!

    Είναι αντι-νεφελίμ, αντι-θολοκουλτούρ και έχει πρόσβαση στην κουφάλα γη!

    Μπρουγκζλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που βρίσκετε αυτό το πχιότικο αριστούργημα μεταμοντέρνου εξπρεσιονιστικού,αρχαϊστικου νεοτερισμού?
    Μήπως μένει η "Νεολάια ΛΑ.Ο.Σ."?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καταπληκτικό! ανακαλύπτετε θησαυρούς κυρία μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λυπάμαι που θα σας χαλάσω τη φαντασίωση, αλλά δεν είναι το σπίτι του Φλωρινιώτη! Πρόκειται για πολυόροφο κατάστημα με έπιπλα, 10 βήματα από το καινούριο ΙΚΕΑ στον Κηφισό! Από τη μια το minimal και από την άλλη το... maximal!
    Όσο για το σπίτι του ειδώλου, το έχει βρει κανείς?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητη Πασταφλωρα, τι ειναι αυτο; Νομιζα οτι μονο οι Ελληνοαμερικανοι ειχαν τετοιο αρχιρεκτονικο στυλ! Καποια φορα στον παραλιακο δρομο Ωρωπο - Δηλεσι ειδα μια παρομοια "βιλλα" και οταν ρωτησα πηρα την διακριτικη απαντηση: "ενας δικος σας τοφιαξε" . Εχεις κρυψει και την ταρατσα και δε φαινεται η ταμπελλα Μπαμπης Βωβος! Ωραιος συνδιασμος τεχνοτροπιας '60 ( 560 πΧ και 1960 μΧ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιο πολύ μου φέρνει σε οικία Αβραμόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπόν...άλλη μια ιστορία.Είχα πάει σε ένα σπίτι για να δώσω ρεύμα.Και μπαίνω που λες στα δωμάτια και τί αντικρίζω;Γύρω γύρω είχε μια σειρά από πλακάκια στον τοίχο με αρχιοελληνικές (ο Θεός να τις κάνει) παραστάσεις.Έμεινα και χάζευα έκθαμβος μέχρι που μπήκε η ιδιοκτήτρια όλο καμάρι να με ξυπνήσει:"Είδες ομορφιά;Καταλαβαίνω που δεν μπορείς να πεις κάτι.Δικιά μου ιδέα"!!!!!

    Μετά όμως και την δικιά σου φωτογραφία έχω να κάνω και μία έκκληση.Στα αδέρφια τα αμερικανάκια.Να μην ρίχνουν αλλού τις βόμβες τους αλλά εδώ....θα πιάσουν τόπο και δεν θα σκοτώσουν παιδάκια.Θα σώσουν παιδάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χμ... έχουμε στην Παραλία Κατερίνης ένα κλαμπ που λες... με πολλά χρώματα και διακόσμηση που παραπέμπει σε 80' και γύρω-γύρω αρχαία αγάλματα, όπως εδώ καλή ώρα. Και στη μέση Σέρβες και Τσέχες καλλονές με σταράκια που δέχονται πυρά καμακίου από ιθαγενείς... Αυτό το κτήριο μήπως είναι κανένα after...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτά είναι κτίσματα, όχι κάτι άλλα που έχουν στη Αεροπαγίτου..μωρέ καλά κάνουν και τα γκρεμίζουν!
    Κάνω έκκληση στο κράτος να γκρεμιστεί πάραυτα η ακρόπολη και στη θέση της να μπεί αυτό το αριστούργημα που έχει και περισσότερο ενδιαφέρον...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @radio marconi: είναι μια πραγματική συγκλονιστική αρχιτεκτονική κατασκευή την οποία θα πρότεινα στον Babis Vovos να την κατοχυρώσει πριν προλάβει κανένας άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @pols: αγαπητέ γκασταρμπάιντερ, φρονώ επίσης ότι είναι το ιδανικό μέρος για να δεξιωθεί τον Πούτιν! Λέτε να συχνάζουν εκεί μέσα και αντιβαρυτικές σφαίρες σε ρόλο διακοσμητικού;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @aunt donna: αγαπητή θεία, μου δώσατε μια πολύ ωραία ιδέα. Φαντάζεστε τον Άδωνι να βγαίνει στα μπαλκόνια και να βγάζει λόγους δίπλα στις Καρυάτιδες; Είναι πάρα πολύ σικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @urfus: οι ανασκαφές πχοιοτικών έργων τέχνης έχει γίνει πλέον στόχος ζωής! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @eleni: Άραγε έχει κανένα δώμα που να νοικιάζει; Ο χώρος διατίθεται για χορούς και συνεστιάσεις;;; Από την άλλη είναι πολύ καλό που η πρόσβαση είναι ελεύθερη σε έναν τέτοιο ναό του καλού γούστου.
    Οσο για το είδωλο, από όσο ξέρω μένει κάπου στον Πειραιά, νομίζω στην Καστέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @δεσποινάριον: είχα ξεχάσει τα αρχιτεκτονικά ολισθήματα του ... αποδήμου ελληνισμού! Πρέπει να είναι πραγματικά αριστουργήματα, κι ένας καλός λόγος να διατρέξει κανείς τις States με τη φωτογραφική του μηχανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @αδιάβροχοι: Eμένα μου φέρνει στο νέο κτίριο της Βουλής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @island: Φαντάσου μόνο μια αισθητική Αστυνομία που θα ρίχνει δίμηνες και τρίμηνες κρατήσεις (το λιγότερο) σε όλους αυτούς τους κακόγουστους!
    Επίσης σου συνιστώ αν το βρεις πουθενά να πάρεις ένα απίστευτο βιβλίο που λέγεται Κάτι το Ωραίον. Κυκλοφόρησε το 1989 και παρουσιάζει όλη την τότε κιτς αρχιτεκτονική. Δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου! (κι είναι πολύ πιθανό να φύγεις μετανάστης για τη μακρινή Μιανμάρ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @dr seeng: συμπέθερε, εκεί θα κάνουμε τους αρραβώνες των παιδιών μας! ;-)
    Αν μπορέσεις να το βγάλεις και καμιά φωτό, άγαλμα αρχαιοπρεπές θα σου κάνω.
    Τελικά αν διάβασες το καλαίσθητο αυτό κτίριο είναι έκθεση επίπλων. Φαντάσου τι εμπόρευμα σπρώχνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @manetarious: συνυπογράφω τη δίκαια έκκλησή σου και θα είμαι η πρώτη που θα πάρω τη βαριοπούλα για να γκρεμίσω όλα αυτά τα παμπάλαια ανοσιούργηματα. Πού είναι ο Babis Vovos να μας φτιάξει την πόλη που μας αξίζει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή