Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Τα λουλούδια στον μητέρα από μένα


Γιορτή της Μητέρας σήμερα και μεις για μια ακόμα φορά θα πρωτοτυπήσουμε προσφέροντας το μπουκέτο με τα λέλουδα στο συνήθη καταληψία του οικογενειακού DSL. Ο οποίος γνώρισε για πρώτη φορά τις χαρές της μητρότητας τον περασμένο Οκτώβριο όταν μια μικρή χνουδωτή μπαλίτσα αποφάσισε να μας υιοθετήσει. Από τότε ο Ντέμης έγινε το τρίτο μέλος της οικογένειας και ο συνήθης καταληψίας ανέλαβε με θαυμαστή αυταπάρνηση το ρόλο του μητέρα, νανουρίζοντας, θηλάζοντας (!), ταϊζοντας και παίζοντας σε καθημερινή βάση με το παιδί (καθώς η θεία Πασταφλώρα λόγω αλλεργίας δεν επιτρέπεται ούτε να τον ακουμπάει). Μα πάνω από όλα αξίζει να σταθούμε στην αυτοθυσία του μητέρα ο οποίος καθημερινά στις 7 το πρωί ενδίδει στις σπαρακτικές κραυγές του παιδιού και με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος ξυπνάει για τον καθημερινό θηλασμό (της μπλούζας του). Ένα εύγε στον ήρωά μας!

27 σχόλια:

  1. Ως μέλος της Αδελφότητος ΚΑΤ (Κομψών Αίλουρων Τάξις) σας συγχαίρω για την λεοπάρδαλιν αλλά μια απορία. Προς τι το Ντέμης; Γιατί δεν το βαφτίζατε Μάκη (από τον Μάκαρο Ψωμιάδη); Είσθε χανουμοβάζελοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ax ψυχούλα ειναι!! :)
    Θα ήθελα να ήμουν στη χώρα της Αμοργού, να πίνω ρακές και να ταίζω τα γατάκια που περνούν..
    Σε 'σκότωσα'???
    Φιλάκια :)
    (επιστροφή στην εδώ πραγματικότητα..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άξιος ει και πανάξιος! Είστε τόσο τυχερή που έχετε έναν τόσο υπέροχο σύζυγο και έναν εξίσου υπέροχο υιό! Μακάρι να έμοιαζα έστω και στο 1% σε αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο! Σε αυτό το ίνδαλμα, το πρότυπο άΝΔΡΑ με το ΝΔΡΑ κεφαλαίο. Συγχαρητήρια! Σας έκατσε το Τζόκερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μας ζήσει καλέ!Χρονια πολλά μανούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύγε, εύγε και χρόνια πολλά στον σύντροφο Μητέρα κι από εμάς αγαπητή μου! Εκεί μέσα είστε εν πρότυπον ελληνικής οικογενείας ! Ανακεφαλαιώνω για να μην πάθει σύγχυση κανένας ανυποψίαστος αναγνώστης: Ο ευτυχής σας σύζυγος είναι μητέρα του γούνινου, τετράποδου και μάλλον οκνηρού παιδιού στο οποίο η ίδια είστε αλλεργική. Τα θερμά μου συλλαλητήρια για την πίστη σας εις τας παραδοσιακάς δομάς!

    Αξιότιμε κύριε Sportgay σωστά μιλήσατε. Τέτοια σπάνια αυταπάρνηση δεν συναντά εύκολα κανείς στους χαλεπούς καιρούς μας!
    Αυτός ο άΝΔΡΑΣ είναι η Μητέρα όλων των ανδρών! Χρόνια του πολλά λοιπόν!


    Βαθύτατα συγκινημένη σας αποστέλλω τας θερμοτέρας ευχάς! :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλη Πασταφλώρα την ζηλεύω αυτήν την γάτα.Βέβαια δεν βλέπω καθήκοντα μητέρας στις φωτογραφίες παρά μόνο ξάπλες.Βέβαια για να το λέτε εσείς σας πιστεύω.Αχ....μου λείπουν αυτές οι ξάπλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @αδιάβροχοι: ο μητέρα είναι φανατικός οπαδός της ΑΕΚ και σφόδρος πολέμιος των αρχαιοπρεπών ονομάτων που συνήθως έδινα στα τετράποδά μας. Έτσι αντί να αποκτήσουμε άλλον έναν μικρό Τισσαφέρνης, συμφωνήσαμε να του δώσουμε το όνομα του Προέδρου.
    Όσο για τον Μπιγκ Μακ, φευ, το όνομά του συγχέεται με εκείνο του γνωστού δημοσιογράφου που ουδόλως χωνεύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @roadartist: κι εμείς, κι εμείς! Έχουμε μάλιστα υιοθετήσει κι εκεί μερικά μουσούδια που κάθε χρόνο μας περιμένουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @sportgay: αγαπητέ ξένε, πράγματι ο σύζυγος στα θέματα μητρότητας είναι άπιαστος. Βέβαια χάνει αρκετά λάδια σε ό,τι αφορά στα ζητήματα
    1. καθαριότητας
    2. τάξης
    3. συνέπειας
    4. καπνίσματος
    5. διατροφής
    6. άσκησης
    7. μελέτης
    αλλά εμείς παρόλα αυτά τον αγαπάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @aunt donna: να μας ζήσουν και τα δυο μας τα γούτσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @incontinentia: ΑΚΡΙΒΩΣ! Η μητέρα όλων των ανδρών! Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ευτυχέστερος χαρακτηρισμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @island: όντως, ο Ντέμης είναι μέγας κωλόφαρδος. Έχει μέχρι και τον κολλητό του τον Βεσπούκι εγκατεστημένο στη μπροστινή βεράντα καθώς και μια μικρή φουντωτή φιλεναδούλα που τον κοιτάει στα μάτια. Γατίσια ζωή, σου λένε μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μακαρι Πασταφλωρα μου να ηταν ετσι ολες οι μητερες. Πολυ γλυκος ο μητερας κι εσυ τυχερη που εισαι μαζι του οποτε ας του συγχωρεθει η καταληψη του Ντι Ες Ελ τουλαχιστο για σημερα. Φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αξιότιμη κυρία Πασταφλώρα:

    Η αξιότιμη γαλίς σας είναι ένα θαυμάσιον αιλουροειδες κε που καθώς διακρίνω είς τας φωτογραφίας εβρίσκετω πάντα είς ενγρήγορσιν των ενστίκτων του, δια αυτό κε θα θέλαμε μίαν θέσην είς το Υπουργείον Γουργουρίσματος Κε Στρογγυλοκαθίσματος.

    Ντέμης είναι ενα όνομα που του ταιράζη γάνδι,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι γάτος! Υποπτεύομαι πως είναι και υπερμαλακός! Την περιουσία μου για να του χαιδέψω την κοιλίτσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @δεσποινάριον: ο μητέρα είναι όντως άριστος και ως ... μητέρα και ως σύζυγος. Να τον δεις με πόση στοργή σηκώνεται αξημέρωτα και κοιμάται μαζί με τον Ντέμη στον καναπέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @δρ. φλάντζας: Αξιολογότατε δόκτωρ, πιστεύω ότι το παιδί δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να ενταχθεί εις το υπουργικό σας συμβούλιο, φτάνει να έχει μαζί του ως ειδικό σύμβουλο το φιλαράκι του τον Βεσπούκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @memoir: πολλά νιάου κι ακόμα περισσότερα τουμπάκια και πατουσάκια. Και μετά αναρωτιούνται όλοι γιατί του έχουμε παθολογική αδυναμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @urban: όχι επειδή είναι παιδί μας, αλλά ναι, πρόκειται για ένα σούπερ μουσούδι! Που του αρέσει να μπαίνει στο νιπτήρα και να πίνει νεράκι από τη βρύση. Και όταν έχει κέφια χαίρεται πολύ τα χαδάκια στη μαλακιά του κοιλίτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλέεεεεεεε να φέρω την Πέπη μου για συνοικέσιο συμπεθέρα; Είναι άσπρη με γκρι και καφέ κηλίδες, καταπράσινες ματάρες και τελείως στόκος (ναι, δε φημίζεται για την εξυπνάδα της, αλλά είναι πολύ καλό κορίτσι). Επίσης χαζεύει μπροστά στην τηλεόραση όποτε βγαίνει η Βανδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα λουλουδια δικαιωματικά στον μητέρα, αλλά άντε από του χρόνου να παίρνουν και άλλοι σειρά ;)
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αλλεργίιιια με λαχτάαρα να 'σαι νοιάζομαι...!!!
    Χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @dr seeng: γιατρέ μου, να σε λέω συμπέθερε από σήμερα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή μου, άξιος ο μισθός σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @manetarious: ξουτ, παλιοαλλεργία, ξουτ! Ευχαριστούμε οικογενειακώς για τις ευχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τα αδιάψευστα φωτογραφικά ντοκουμέντα φανερώνουν έναν αρκούντως αραχτό και χαδιάρη γατούλη.
    Ελπίζω πως εάν κάποτε τον συναντήσω θα γίνουμε φίλοι και δε θα με πάρει στο κυνήγι!
    Χίλια μπράβο στον αξιέπαινο Πατέρα-Μητέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή