Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Αγαπημένα μου έιτις

Όσοι από μας μεγαλώσαμε στα 80's έχουμε εξαφανίσει κάθε φωτογραφικό μας ίχνος από εκείνα τα ανεκδιήγητα στυλιστικά αισθητικά ολοκαυτώματα. Τα οικογενειακά άλμπουμ έχουν καταχωνιαστεί στα βαθύτερα συρτάρια του σερβάν, οι φωτογραφίες της πενταήμερης έχουν παραδοθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας κι αν κάποιο από τα ενοχλητικά πειστήρια του παρελθόντος έρθει κατά τύχη στο φως της μέρας, σφυράμε κλέφτικα και κοιτάμε απλανώς τον ορίζοντα. Βέβαια, όταν βλέπουμε κάποια ντοκουμέντα σαν κι αυτά που ακολουθούν, ο κάφρος ξυπνάει μέσα μας και γινόμαστε ψυνακικότεροι του Ψυνάκεως... Για να δούμε λοιπόν, τι λεζάντες θα βάζατε στις δυο αυτές συλλεκτικές φωτογραφίες;
Στην πρώτη ο νεαρός Κουικάρας με μαλλί φράντζα αλά Χρόνης Εξαρχάκος και κατάτι μπερδεμένο βλέμμα αναρωτιέται: πώς να αναγγείλεις στο λαό ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα φοράει ζιβάγκο;



Η δεύτερη ανήκει σε μια σειρά επιτυχιών της Νανάς Βενέτη, cult κινηματογραφικής φιγούρας των ωραίων εκείνων βιντεοκασετόβιων εποχών. Λέτε ο ζαχοπουλικός φίλος κ. Μυλωνάς να έχει βάλει κι εδώ το χεράκι του;

19 σχόλια:

  1. Λεζάντα Α:
    "Κουικάραααα, κατέβασέ μας κάτωωωω, δε θα το ξανακάνουμεεεε"
    (Από τηλεοπτική δαφήμιση του Νες Κουίκ Φραπέ)

    Λεζάντα Β:
    "Με τύφλωσες πασά μου"
    (Ατάκα από τσόντα της εποχής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ...έκανες εμμέσως μερική αποκάλυψη της ηλικίας σου. Υποκλίνομαι για την ειλικρίνειά σου!!!
    Εγώ τη ζωή μου τη θυμάμαι από τη μέση της δεκαετίας και μετά. Ξέρεις... Βούρος, Ψάλτης, Τσάκωνας, Στηβ Ντούζος ή Μπίλιας, με λένε Αλέξη σε λένε Σοφία κτλ. Και πολύ MTV. Και δεν ξεχνάω το σύνθημα της εποχής.
    "Τυρί, ρύζι, γάλα, Καμπά"!!!
    Καλή καλή καλή πολύ καλησπέρα σου Πασταφλώρα μου. Το βράδυ έχω σουρπράιζζζζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ντρέπεστε για το μαλλί περμανάντ/κράνος, τις χέτες Καζαγκούγκου, τις καναρινί πλεκτές (καλαμπόκι)μπλούζες και τα τζιν μούχλα; και πολύ καλά κάνετε! χιχιχι η κυρία στη δεύτερη φωτό ξεπερνά και τη Βίνα Ασίκη...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φλορουκο είμαστε πατσόγριες εμεις τωρα?
    "Βάζω στο saker Του Κουϊκη γάλα και δυο κουταλιές Νες Κουϊκ..λαλαλαλα Ξεδιψάμε με Νες ΚουΪκ φραπέ.."λαλαλαλα

    και
    "Τι σου κάνω μάνα μου!Ένα και να καίει!Πές μου που κάθεσε μάνα μου!Και έτσι Αγαπάει ο Πειραιάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ, δεν ξέρω, δεν ξέρω, μόνο που βλέπω τον Τέρενς με το γαλάζιο σακάκι να: α)χτυπάει παλαμάκια, β)πλάθει κουλουράκια, μ΄αυτό το μισάνοιχτο στόμα και το βλέμμα Κλάραμπελ, δεν μπορώ- μου κόβεται η έμπνευσις. Τι να πει κανείς!
    Αλλά η δεύτερη φωτό... ααα ... αυτά τα μανικιουρισμένα νυχάκια -Madison, me proteines, opos Ameriki- που τσιμπολογούν το σκαλπ των γκομενέων... Προτείνω λεζάντα: "Μην ψειρίζεις τη μαϊμού!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και που να δείτε εμάς που μεγαλώναμε στα '70s τι τις κάναμε τις φωτογραφίες μας. Τότε που στην τηλεόραση υπήρχε η εμπνευσμένη διαφήμιση με τον ναυτικό που γυρνούσε σπίτι του και πέταγε στάχτες παντού και η ταλαίπωρη σύζυγος τον κυνηγούσε μ' ένα τασάκι. Και τότε μια φωνή ακούγονταν να λέει:
    "Για να μη ...τον παίρνετε από πίσω, πάρτε του μια ... πίπα Magic Life"!!!
    Να μη μιλήσω για το ροζ παντελόνι-καμπάνα που έκανε σετάκι με κίτρινο πουκάμισο τεραστίων γιακάδων και γιλεκάκι ριγέ σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου!!! Φρίκη... Μόλις είχα μπει στην εφηβεία και μ' έβλεπε η κακομοίρα η μάνα μου και απορούσε από που σκατά ψώνιζα γούστο και σε ποιόν έμοιαξα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά Daria, καταπληκτικό!
    Η διαφήμιση που λες ήταν όντως κορυφαία! Άν θες να την ξαναδείς, την έχω ποστάρει σε κάποιο μπλογκοπάιχνιδο, πρόσφατα!
    Μάλιστα για μεγάλο διάστημα δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιό λόγο ξεκαρδιζόντουσαν όλοι οι μεγάλοι...
    (αθωό παιδάκι).
    Επίσης είχα κι εγώ στα '70s παρόμοιο παντελόνι καμπάνα. Η μπροστινή μερία καραρόζ και η πίσω κίτρινο καναρινί!
    Συνδυασμένο με μπλούζα "άγγελοι του Τσάρλυ". Σκηνές απείρου κάλλους και κομψότητος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια με την παιχνιδιάρικη διάθεση της γραμματοσειράς που παραπέμπει σε καλοκαιρινό hippie look πάρτι στην παραλία και μια με την γλυκιά ανάμνηση της παιδικής μου φαντασίωσης, για τη Νανά-animal λέω τώρα!, με έχεις μπλοκάρει!!!!

    Καλημέρα!

    (Τώρα που το ξαναβλέπω ο Χρόνης θα μπορούσε να αναγγέλει με τρόμο ότι η ΝΔ δεν θα είναι καλεσμένη στο μεγάλο φαγοπότη της επόμενης) τετραετίας!. "Φίλα τον ...τίγρη σου" ή "Η ...ξεψειριζού!" θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ταινίας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @trip: κλαπ, κλαπ, χειροκρότημα για τις ωραιότατες λεζάντες. Τρέχω στο Γιουτιουμπ για να ξαναθυμηθώ τις ωραίες διαφημίσεις του κουικάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @dr. seeng: γιατρέ μου, την ηλικία μου, που φέρνει πλέον σε υψηλό πυρετό, ουδόλως την κρύβω. Αντίθετα μάλιστα στις 6 Ιουνίου ετοιμάζομαι να γιορτάσω πανηγυρικά τα 40 μου (χρόνια). Όσο για τη μεγάλη τιμή που μου κάνατε να με συμπεριλάβετε στο κόμικ σας, νιώθω βαθύτατα συγκινημένη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @bitch girl: χα, χα, οι χαίτες Καζαγκούγκου, αυτό είναι! Αν και στη δική μας περίπτωση τα ταγάρια και τα αμπέχωνα ήταν στην ημερήσια διάταξη. Τι εποχές, μον Ντιε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @aunt donna: πολυαγαπημένη θεία, έχω επίσης να προσθέσω ότι "έχει διπλό διαφορικό, τραβάει στην ανηφόρα και αν το άλλαζα πάλι το ίδιο θα έπαιρνα". Βασικά αρνάκι, που λένε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @incontinentia: Για τον κουικάρα νομίζω μιλάει η ίδια η φωτό (χίλιες λέξεις). Όμως για το καλλιτεχνικό αριστούργημα που ακολουθεί θα έλεγα τη γνωστή βαμβακουλική ρήση: "Γιου ταρζάν, μι Τζέιν". "Γιου, ρε, γιου;;;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @daria: τη θυμάμαι αυτή τη διαφήμιση! Όπως θυμάμαι και τους τεράστιους γιακάδες ελικόπτερα έτοιμους προς απογείωση. Ο τέμπορα, ο μόρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @radio marconi: και πού να ήξερε ο Χρόνης ότι το μεγάλο φαγοπότι θα διαρκούσε μια ολόκληρη εικοσαετία, βεβαίως, βεβαίως. Όσον αφορά την εφηβική φαντασίωση Νανά, αυτό που με προβληματίζει στον τίτλο είναι ποιος είναι ο καψούρης και ποιος ο αναρχικός... Κάτι απορίες που έχουμε οι άνθρωποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ωραιοτάτη η μιςς Νανά δε λέω, προσωπική μου αγαπημένη όμως στο πέρας των δεκαετιών δεν είναι άλλη από την Βίνα Ασίκη. Που χάθηκες βρε ψυχή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. oops τώρα είδα πως με πρόλαβε η bitch girl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ethan: από όσο ξέρω η Βίνα το έριξε στη θρησκεία και έγινε φανατική παλαιοημερολογίτισσα. Μετά από αυτή τη δραματική στροφή διέγραψε τον πρότερο ανέντιμο κινηματογραφικό βίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. σνιφ, μπουχουχού! (αυτό πήγαινε για τη Βίνα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή