Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Και η απάντηση στο χθεσινό κουίζ

Κι εγώ που νόμιζα ότι θα σας δυσκολέψω με τη χθεσινή φωτογραφία και θα σας έχω να αναρωτιέστε, σαν τον απίθανο τύπο στη διαφήμιση της Otenet με την καθυστέρηση που ζωγραφίζει ερωτηματικά στα παράθυρα... Στην αρχή, διατί να το κρύψωμεν άλλωστε, τον κύριο της φωτογραφίας τον πήρα για το Μιχάλη Μενιδιάτη, μετά μου έφερνε προς Προκόπη Παυλόπουλο, στη συνέχεια στον Κώστα Βενετσάνο και στο τέλος αποφάσισα ότι είναι ο χαμένος αδερφός της Αλέκας Παπαρήγα. Μιλάμε για μάτι που κόβει, βεβαίως βεβαίως!
Ιδού λοιπόν η οικογενειακή φωτογραφία του αγαπημένου καλλιτέχνη



Καθώς και μερικά ακόμα χαρακτηριστικά ενσταντανέ. Όσοι βρήκαν τη σωστή απάντηση, ας στείλουν e-mail για να κανονίσουμε τα κεράσματα (με τόσα τραπεζώματα, πάει, θα το κλείσω το κομμωτήριο! )



και κάτι χαριτωμένο από το http://skulas.blogspot.com/

25 σχόλια:

  1. ΑΓάπη!!!!!!Γύρισα και αναρτησα ποστ που σηκώνει πολλες μυνησεις!!!
    Θεία Is Back!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά εγώ είχα κολλήσει. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως είναι ο Φλωρινιώτης. Αλλά στα σχόλια των άλλων παιδιών βρήκα την απάντηση... Στην πρώτη φωτογραφία είναι η κόρη του ή το Γωγουλίνι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φτούούούού ! Με ξεγέλασαν οι μπούκλες και το απέριττο αθώο look !
    Κι ότι έκλεινα εισιτήρια για Νέα Ιωνία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα να δείς... και ο Τσοπάνον είναι πρώτος στη βιντεοθήκη μου..
    Δεν πειράζει ελπίζω την επόμενη φορά να σταθώ πιο τυχερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι,
    και με "ελληνικούς" υπότιτλους...
    ΓΑΜΩ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. {"...Τον Φλωρινιώτη τον ανακάλυψε ένα είδος τραγουδιού που δεν θα μας απασχολούσε παρά μονάχα σαν ένα εντατικό σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα. Κι όμως, πλησιάζοντας ανακαλύψαμε ένα μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή της κλάσεως ενός Γκαλντέλ ή ενός Μουλτουτζή.”}"
    Μάνος Χατζηδάκις

    Μας δούλευε ή τα πίστευε άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά,πως αλλάζουν έτσι φάτσες και όχι μόνο!!!
    Φλωρινιώτη δεν έχω ακούσει ποτέ,παρά μόνο στο μιλητό όταν έλεγε την ιστορία του.
    Τώρα εάν αυτό που λέει ο/η zambia το είπε ο Χαζτηδάκης,μάλλον μας δούλευε.Γιατί εάν τα πίστευε...ας μη γίνω κακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. leondokardos έχει κι άλλο κείμενο που προηγείται. Είπα να μην καταχραστώ το χώρο της Πασταφλώρας γι΄ αυτό δεν το έβαλα ολόκληρο. Αν σας ενδιαφέρει, πάντως, στη διάθεσή σας.
    ------------
    Για δε την ουσία της ρήσης: Οι γνώμες, από εκείνο ακόμα τον καιρό, διίστανται. Προσωπική μου άποψη; Τα πίστευε και τα παραπίστευε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ μπερδεύτικα γιατί δεν είχε το ...μάτσο λακάκι στο σαγόνι που μάλλον το πρόσθεσε σε μια από τις επιτυχημένες πλαστικές του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.youtube.com/watch?v=9kKQ4m1OmO8
    Carlos Gardel:

    Δωράκι στην Πασταφλώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτή η βιντεοκασσέτα με το Τσοπανόν πρέπει να βρεθέί!

    Αν υπάρχει στην κατοχή σου ήδη να ψηφιοποιηθεί και να μοιραστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. zambia και leondokardos, ο Χατζιδάκις μάλλον τα πίστευε αυτά. Είχα ακούσει την εκπομπή του στο Τρίτο Πρόγραμμα, όπου παρουσίαζε το Φλωρινιώτη να τραγουδάει με συνοδεία τσέμπαλου. Σε κείνη την εκπομπή τα είπε αυτά. Είχε γίνει μεγάλο τζέρτζελο γιαυτή την εκπομπή πριν ακόμα βγει στον αέρα και την άκουσε πολύς κόσμος περιμένοντας να δει τι σκατά βρήκε ο Χατζιδάκις στον Φλωρινιώτη. Εγώ πάντως δεν το κατάλαβα. Ο Χατζιδάκις όμως τα έκανε κάτι τέτοια. Πειραματιζόταν και χρησιμοποιούσε τραγουδιστές για ένα δίσκο, τους οποίους μετά τους έτρωγε το μαύρο σκοτάδι ή συνέχιζαν καριέρα στα σκυλάδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @aunt donna: λατρεμένη θεία, κι έλεγα σε ποιον θα πηγαίνω τσιγάρα στη φυλακή! Καλέ εσείς ξεσαλώσατε, φτου να μη σας ματιάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @dr seeng: γιατρέ μου, το ίδιο ακριβώς μπλακ άουτ μας συνέβη. Ταύτιση απόψεων, αχμ, που έλεγε και ο μέγας ΘΟΥΒΟΥ. Όσο για την καλλίπυγο καλλονή στη φωτό, είναι η Αννούλα Φλωρινιώτη, η οποία πρός το παρόν έχει αποσυρθεί από τις πίστες για να μεγαλώσει τον Φλωρινιώτη τζούνιορ.
    (μήπως να εντάξουμε τη σέξυ οδοντίατρο στο καλλιτεχνικό σχήμα; ε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @incontinentia: κι εμένα! κι εμένα! Γράμμα βουλωμένο διαβάζουμε, σερί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @manetarious: Τον νοικιάζω! Όσο όσο! Απορώ πώς η πεφωτισμένη ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού δεν έχει επιληφθεί του θέματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @balidor: νέε μου, θα φροντίσω να σου αποσταλούν τα άπαντα του καλλιτέχνη! Για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @zambia: να σου πω την ταπεινή μου γνώμη; Σε μια εποχή σαν κι εκείνη όπου το στρατευμένο τραγούδι και γενικά η αριστερίστικη κουλτούρα είχε πάρει το πάνω χέρι κατηγορώντας δημιουργούς σαν τον Χατζιδάκη ότι έκαναν "αστική τέχνη", μια τέτοια αντίδραση από τη μεριά του ήταν απόλυτα δικαιολογημένη.
    Απέναντι στα ταγάρια και τις τσιμινιέρες, αντιπαρέθεσε τα στρας και την υποκουλτούρα του σκυλάδικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @leondokardos: όπως έγραψα και στη Ζάμπια, πρέπει κανείς να κοιτάει το κοινωνικό πλαίσιο της κάθε εποχής. Εκείνους τους καιρούς που η πολιτικοποίηση ήταν το άλφα και το ωμέγα, άνθρωποι σαν τον Χατζιδάκι δέχονταν καθημερινά τα πυρά της αριστερής διανόησης. Θεωρώ λοιπόν ότι αντέδρασε κι εκείνος με το δικό του τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή μου, αχ αυτό το λακάκι... Κι εμένα με μπέρδεψε τα μάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @zambia: μερσί, γκράθιας! Και το tango δέχθηκε πολλές επιθέσεις ως ένα πολιτιστικό υποπροϊόν, καθώς γεννήθηκε στις οίκους ανοχής της Αργεντινής. Βέβαια ο καιρός απέδειξε ότι όλα αυτά ήταν ψιλά γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @yellow kid: συμφωνώ και προσυπογράφω. Γρήγορα στο Κέντρου του Ελληνικού Κινηματογράφου, λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @daria pavlovna: πάντως η όλη ιστορία έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, από όποια σκοπιά κι αν την δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Νάσαι καλά pastaflora.Προσπαθώ δίχως όμως επιτυχία να πείσω φίλους οτι κάθε γεγονός,κάθε θέση,τέλος πάντων κάθε τι,πρέπει να εξετάζεται άνάλογα με τις συνθήκες που επικρατούσαν σε κάθε περίπτωση,χρονικά,κοινωνικά,πολιτικά.Ανάλογα λοιπόν θα ήταν τα αποτελέσματα,οι θέσεις,οι αποφάσεις μας με τις επικρατούσες συνθήκες.Χαίρομαι που πέρνεις τέτοια θέση στα λεχθέντα απο το Χατζιδάκη για το Φλωρινιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @λεοντόκαρδος: το έχω ψάξει το θέμα και μάλιστα είχα την τύχη να μιλήσω με κάποιους γνωστούς μουσικούς της εποχής εκείνης που μου άνοιξαν κι εμένα τα μάτια για το τι συνέβαινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή