Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Το καφρόμετρο


Οι σεισμοί έχουν τα Ρίχτερ τους, τα μετράνε οι σεισμογράφοι και μετά οι σεισμολόγοι γίνονται ρόμπες στα κανάλια. Οι αέρηδες πάλι έχουν τα μποφόρ τους, τα ανακοινώνει η ΕΜΥ και μετά επιβάτες και λιμενικοί γίνονται ρόμπες στα λιμάνια. Τις ατζαμοσύνες στην οδήγηση τις μετράνε με πόιντ σύστεμ και μετά οδηγοί και τροχαίοι γίνονται ρόμπες στα φανάρια.
Η λίστα των πάσης φύσεως μετρήσεων είναι μακριά, αλλά παράπονο το’χω που μέχρι στιγμής κανείς πεφωτισμένος εγκέφαλος δεν έχει εφεύρει το καφρόμετρο, τη χρήσιμη αυτή συσκευή που υπολογίζει την καθημερινή μας έκθεση στη γαϊδουριά και το ωχαδερφιλίκι των άλλων. Το πολύτιμο αυτό όργανο, το οποίο θα μετρούσε όλες αυτές τις επιδόσεις στην κλίμακα «κάφρο», θα βαρούσε κόκκινο σε δημόσιες υπηρεσίες, θα τρελαινόταν αν έμπαινε στη Βουλή, θα απορυθμιζόταν στην Κηφισίας, θα ζητούσε έλεος παρακολουθώντας τα προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης, θα προσχωρούσε στην εκκλησία των Αντβεντιστών της Έβδομης Ημέρας αντιμετωπίζοντας το χάος σε κάθε βαθμίδα της εγχώριας εκπαίδευσης.
Εσείς σε πόσα «κάφρο» εκτεθήκατε σήμερα;

28 σχόλια:

  1. Καλημέρα
    το πρόβλημα στην κατασκευή του καφρόμετρου είναι καθαρά τεχνικό: Σπάνε οι βελόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εξυπνάδα έχει όρια, η ηλιθιότητα είναι που δεν έχει.
    Γι’ αυτό μην επιχειρείτε πολλά πολλά με τους ηλίθιους, ακόμα και ο πιο έξυπνος άνθρωπος δεν μπορεί να προβλέψει το βάθος της μαλακίας που κουβαλάει ακόμα και ο μέσος ηλίθιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε όχι δα! Είναι σα να θέλεις να μετρήσεις το άπειρο.
    Πιο λογικό μου φαίνεται το kafrotest. Να μετράς δηλ. τη στιγμιαία ηλιθιότητα (κάτι σαν τεστ εγκυμοσύνης).
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο απόλυτο τετραπλό:
    Δήμος Γλυφάδας, Δήμος Ελληνικού, ΥΠΕΧΩΔΕ & φυσικά ΕΥΔΑΠ.
    Αιτία η βροχή που δεν ήταν δα και τόσο καταρρακτώδης έτσι ώστε να γίνουν λίμνες οι κεντρικοι δρόμοι.
    Αλλά αν δεν έχουν καθαριστεί τα φρεάτια από την ΕΥΔΑΠ ή τους Δήμους μετά ειδικά από την απεργία τότε η κλίμακα του καφρομέτρου ανεβαίνει επικίνδυνα.
    Στη δε Γλυφάδα που κάποτε δεν είχε αντιπλημμυρικά έργα και ήταν μόνιμο θέμα στα δελτία ειδήσεων αλλά αργότερα έγιναν και ησυχάσαμε,
    κάποιοι ζήλεψαν την τότε δόξα και στη μελέτη του τραμ κατάφεραν το ακατόρθωτο: να κάνουν την Μεταξά ( δλδ τον εμπορικό μας δρόμο ) κάτι μεταξύ Αξιού & Στρυμώνα, με το τραμ στη μέση.
    Τα νερά τς βροχής κατεβαίνουν από πάνω και φρενάρουν στις γραμμές του τραμ, δημιουργώντας λίμνη.
    Τί πολιτισμός θεέ μου! Τί φαεινοί και λαμπροί εγκέφαλοι ! Ειλικρινέστατα θαυμάζω τόση αδιαφορία και ασχετοσύνη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνεισφέροντας στο όραμά σας,
    θα ήθελα να προχωρήσω λίγο ποιο πέρα τις σκέψεις σας και να προτείνω τη δημιουργία Ομάδας Αντιμετώπισης Καφροειδών Εγκλημάτων ή τουλάχιστον την δημιουργία της Καφροκομείας, με κύρια απασχόληση τα καφρομπλόκα, τις καφροπεριπολίες και τους καφροελέγχους.

    Θα πρότεινα επίσης την δειγματοληψία καφρο-μεγεθών από δρόμους, Υπηρεσίες κλπ και την ανάρτησή τους σε ειδικά ταμπλό ή στον τύπο για την αποφυγή των περιοχών αυτών από τους πολίτες. Αλλά μάλλον σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αλλάξουμε χώρα!!!

    Η σκληρή δε ποινή των παραβατών θα είναι η εθελοντική εργασία στη λήψη τνω καφρο-μεγεθών. Αυτοχρηματοδούμενη υπηρεσία δηλαδή!

    Ειλικρινά δικός σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε 0. Κι αρχίζει να μου λείπει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @stiliano: κύριε Γκραουτσο μου, σοφά επισημαίνετε το θέμα. Απλά μου φαίνεται παράξενο στην εποχή των διαστημικών επιτευγμάτων να μην μπορεί να βρεθεί ανθεκτικό υλικό για να φτιαχτούν οι βελόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @grbase: αυτό ξαναπείτε το! Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι, αλλά κάποιο παραθυράκι δεν πρέπει να υπάρχει; Κάποιος Δούρειος Ίππος; Κάποιο μαγικό τζίνι; Κάποια στρατιά εξωγήινων να τους απαγάγει και να γλιτώσουμε από δαύτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @γιώργος χ: Χαίρε βαθος αμέτρητον! Αυτό νομίζω ότι ταιριάζει στην όλη κατάσταση. Τι ωραία που θα ήταν να περνάγαμε αυτό το kafrotest, αλλά μετά τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @so_far: μα πρόθεσή τους είναι να σας κάνει να νιώθετε σαν τους Δόγηδες της Βενετίας. Εξού και τα δημοτικά τέλη που πληρώνετε. Τα γκραν κανάλια στα πόδια σας και τα ΙΧ σας ρομαντικές γόνδολες όποτε ο καιρός είναι σαν σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή μου, ωραία η ιδέα σας για την Ομάδα Αντιμετώπισης Καφροειδών Εγκλημάτων -λέγε με Καφροκομείας- αλλά εδώ ένα απλό ΣΔΟΕ και κοντεύει να γίνει στάχτη και μπούρμπερι. Προτείνω, σε πρώτη φάση, να μετακομίσουμε σε μια παράλληλη διάσταση. Το επόμενο βήμα η μετανάστευση σε κάποια βαρβαρική χώρα της Εσπερίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ πάντως βρίσκομαι σε συνεχή και ανελέητο πόλεμο με τους παρκάροντες τα κάρα τους όπου βρουν, αναγκάζοντας κάτι ταλαίπωρους πεζούς σαν κι εμένα να κυκλοφορούν στις λεωφορειολωρίδες (μήπως να βαφτώ μπλε;) ή να κάνουν απίστευτους κύκλος για να βρούν διέξοδο και να περάσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο. Τους μισώ θανάσιμα και όποτε πετύχω κάποιον απ' αυτούς μέσα στο κάρο του η μάχη γίνεται σώμα με σώμα.
    Εκείνο όμως που με κάνει να καταθέτω τα όπλα είναι που με κοιτάν μ' ένα βλέμμα σαν ν' αντίκρυσαν τον τρελό του χωριού που τους λέει το παρανοικό επιχείρημα πως το δικαίωμά να περπατάει στο πεζοδρόμιο είναι μεγαλύτερο από το δικό τους να παρκάρουν πάνω σ' αυτό. Σ' αυτές τις περιπτώσεις το καφρόμετρο τι λέτε πως θα δείχνει;

    Μήπως αν δεν μου πάει το μπλε να βαφτώ κίτρινη (είμαι περίεργη κίτρινη) και να αφήσω τις κεραίες να μακρύνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Α, ωραία , θα ανοίξω τουριστικό γραφείο και θα αρχίσω:
    Ici vous voyez le Palais du Fnac , a cote le Palais du Hondos Center,
    une eglise tres cher et sur la rue les Palais des bouzoukia !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εκτος του οτι με εκλεισε στο δρομο μια κινεζα με βαν φορτωμενο με μερικα κινεζακια (ο απολυτος συνδιασμος τραφικ χορορ!) τιποτε αλλο. Της ειπα κατι ελληνικωτατον πασταφλωρα μου, αλλα ουτε που καταλαβε τιποτα. Εχεις δει ανθρωπο με παρωπιδες να οδηγει; Ντουγρου κι οποιον πρει ο χαρος.
    Ναι ηρθα κι εγω να αναφερω καρφριλικια τωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @daria: αγαπητή φίλη, η λύση είναι μία. Να κολλάτε κι εσείς το γάιδαρό σας στους αγενείς όπως πράττει η θεία Πασταφλώρα. Για περισσότερες πληροφορίες στο www.streetpanthers.gr. Επίσης δεξιά της ιστοκαλυβοσελίδας και προς τα κάτω θα βρείτε το αυτοκόλλητο και το σχετικό λινκ. Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @so_far: Ναι, ναι, και παρακαλώ πολύ να είστε ντυμένη με ρεντιγκότα για να έχει μια πιο αριστοκρατική αύρα η ξενάγησις. Να βάλουμε και τον Σπαλιάρα να κάνει το γονδολιέρη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @δεσποινάριον: καλό μου παιδί, πολύ χαίρομαι που το ιστοκαλύβι μετατρέπεται σιγά-σιγά σε ψυχοθεραπευτικό ντιβάνι. Εφόσον μια τέτοια οδηγική μάστιγα κυκλοφορεί στους δρόμους, θα πρότεινα να εφοδιαστείτε με φόρτιουν κούκις τα οποία θα περιέχουν δυσοίωνες προβλέψεις, και σε κάθε παρατράγουδο να τα εκσφενδονίζετε στους ασιάτες οδηγούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αξιότιμη κυρία Πασταφλώρα:

    Η πρότασις σας να προχώρήσουμε είς την κατασκευήν ενός καφρόμετρου ακούγετω πραγματικώς δελεαστικήν κε αναγκαίαν, ίσως δε, προχωρήσομεν είς κρετινόμετρον, απατεόμετρον, διατί ουχί κε σκιτζιδόμετρον.

    Ψηφίζω την πρότασην σας,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Aγαπητή Πασταφλώρα, εγώ να ντυθώ έτσι αλλά γιατί να με συνοδεύει ο
    Σ(φ)αλιάρας; Δεν αξίζω καλύτερης τύχης; Θα ομιλώ και την γαλλικήν και θα έχει γίνει και η γλώσσα μου κόμπος !
    A propos, οφείλω σε τυχόν επίσκεψή σας εις την "Βενετίαν" να σας περάσω από στέκι ανθρωποειδών celebrities στο οποίο συχνάζει και ο κύριος Σ(φ)αλιάρας !

    ΥΓ Τα fortune cookies ξεροψημένα γίνονται καταπληκτικά "οπλοβομβίδια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @δρ. φλάντζας: αξιολογότατε δόκτωρ και πρωθυπουργέ, θα πρότεινα η κατασκευή των καφρομέτρων να αποτελέσει εθνικό στόχο της κυβερνήσεως Φλάντζα. Είμαι δε βεβαία, ότι θα αποτελέσουν το βασικόν εξαγώγιμον προϊόν της Τζατσουφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @so_far: αγαπητή φίλη, από την ημέρα που θαύμασα τις υποκριτικές ικανότητες του κ. Σφαλιάρα σε απογευματινό αισθηματικό σίριαλ έχω κηρύξει σταυροφορία για τη μετάβασή του, άνευ επιστροφής, στο ηλιόλουστο Χόλιγουντ με στόχο την προώθηση της διεθνούς του καριέρας.
    Αποδέχομαι δε με μεγάλο ενθουσιασμό την πρότασή σας για ένα πέρασμα από τη Μέκκα των σελέμπριτις στα ΝΠ. Θα σας πείραζε εάν ερχόμουν φορώντας σομπρέρο και βατραχοπέδιλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Kαθόλου αγαπητή μου ! ελάτε όπως είστε ( ωχ ! ποιος μακαρίτης τι είπε αυτό τελευταίος ??? )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολιτιστικη λεπτομερεια: Τα φορτσουν κουκις πλεον δεν μπορεις να καταλαβεις τι εννοουν. Παιρνουν την κινεζικη παροιμια, την περνανε απο αυτα τα αυτοματα μεταφραστικα συστηματακια στο ιντερνετ και οτι βγει το τυπωνουν. Πολλες φορες δεν εχει ρημα η ουσιαστικο. Εχω αρχισει να πιστευω οτι ειναι οργανωμενο σχεδιο αποπροσανατολισμου του δυτικου κοσμου, αλλα δεν εχω αρκετα επιχειρηματα να το αποδειξω.
    Καλη Κυριακη Πασταφλωρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @δεσποινάριον: πω, πω, πού φτάσαμε πια στις εποχές της παγκοσμιοποίησης! Ούτε μια κινέζικη παροιμία της προκοπής να μην μπορεί να διαβάσει κανείς στα αγαπημένα του φόρτιουν κούκις. Μήπως θα έπρεπε η παραγωγή τους να περάσει σε τρίτες χώρες; Π.χ. να βλέπεις κουλουράκια made in Turkey ή made in Turkmenistan, αλλά τουλάχιστον με όλες τις προδιαγραφές σωστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η αλήθεια είναι ότι καφρόμετρο δεν χρειάζεται και αυτό διότι το επιστημονικό μας τημ έχει προ πολλού εφεύρει το ιδανικό αντίμετρο, το περιώνυμο κωλοβυθόμετρο μήκους 75 εκατοστών και πάχους ίδιου με σαπρέλα νταλίκας. Στις μέχρι σήμερα πειραματικές μελέτες απεδείχθη ότι οι κάφροι εξαφανίζονται... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @hades: εθνοσωτήρια ανακάλυψη! Να την πατεντάρετε και να την διακινήσει τάχιστα το ΑΜΑΝ Τελεσόπινγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή