Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Βόλτα στου Φιλοππάπου

Πολύ ωραία περάσαμε το Σάββατό μας με το συνήθη καταληψία του οικογενειακού DSL. Πήγαμε για φαγητό στο Μπαρμπά Γιάννη στα Εξάρχεια και μόλις φάγαμε τα σέα μας και τα μέα μας είπαμε να προπονηθούμε στο ολυμπιακό άθλημα της υπερπήδησης σκουπιδιώνε (προσέξτε αυτό το «ε» στο τέλος τι ωραία που κάθεται). Επειδή όμως είχαμε παραφάει κι ήταν κατάτι δύσκολο να κάνουμε τα καγκουρώ, πήγαμε κατά Φιλοπάππου μεριά για να θαυμάσουμε γκρεμοτσακισμένους χαρταετούς σε δέντρα και σε σύρματα της ΔΕΗς: ήταν ένας εξαιρετικός μίνι Αρμαγεδδών στην καρδιά της πόλης τον οποίο πραγματικά απολαύσαμε. Αφού τριγυρίσαμε πέριξ του Αστεροσκοπείου, καταλήξαμε σε γραφική ταράτσα για καφέ όπου όλως τυχαίως πέσαμε πάνω στον κλώνο του τρομοκράτη Κάρλος, με μακρύ μαλλί, βιντάζ πέτσινο και γυαλί ρέιμπαν. Κοιτώντας καλύτερα διαπιστώσαμε ότι ήταν ο φίλος μας ο Zub, θαυμάσαμε φωναχτά την ομοιότητά του με το Τσακάλι, τον χτυπήσαμε με θαυμασμό στην πλάτη και του χαρίσαμε τα γνωστά αυτοκόλλητα με το γάιδαρο. Μετά ήπιαμε καπουτσίνο και τσακίσαμε ένα μους σοκολάτα με γεμιστά δαμάσκηνα που μας έκατσε στο στομάχι κι όλο το βράδυ βογκάγαμε και πίναμε σόδες για να συνέλθουμε. Περάσαμε έκτακτα στη βόλτα μας ντάουν τάουν και σύντομα θα την επαναλάβουμε.



* Η φωτό με τους δυο συμπαθητικούς κυρίους στον ιερό βράχο λειτουργεί ως ταλισμάν και φέρνει καλοτυχία και νίκες στο Στοίχημα.

14 σχόλια:

  1. Το όμορφο ψηλό παιδί στ΄αριστερά μοιάζει πράγματι γουρλίδικο! Αλλά πιο πολύ με συγκινεί ο ώριμος γόης δίπλα του με το Ρόρσαχ πουκάμισο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία θα πρέπει να ήταν! Μα γιατί δεν πήγατε και για πατσά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tί ζεύγος κι αυτό.. !!! η φωτογραφία από από το 1990 ή 1991 που είχε κλείσει η Αθήνα για να μας επισκεφτεί ο "γόης"-Κλανητάρχης ! υποθέτω ..
    Μια χαρά το κόβω το Σ/Κ μη σου πω ότι θέλω να γίνω και καταληψίας για να βολτάω μετά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @inconTinentia: κάτι έχω ακούσει για το αγόρι στα αριστερά. Νομίζω ήταν αυτό που είχε ευχηθεί καλή τύχη στην ομάδα της Πορτογαλίας στο προηγούμενο Euro. Φήμες λένε ότι έσπασε και τη σαμπάνια στην καθέλκυση του Τιτανικού. Ωραίος τύπος!
    ΥΓ:ρόρσαχ;; βας ιστ ντας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @γιώργος: πατσά μεγάλη Σαρακοστή; Ρόμπα θα μας κάνουν οι Παπαροκάδες αν το μάθουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @so_far: γουρλίδικο ζεύγος! Στην επόμενη εξόρμηση είσαι ευπρόσδεκτη. Μους σοκολάτα όμως δεν θα φάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Mητσοτακ σε φορμα .Ο μονος ανθρωπος που εκανε τον Μπους να ιδρωσει.Η μονη φορα που το χαμογελο του μπους δεν βγαινει με τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι γελάστε εσείς, τους έχει στείλει όλους στον άλλονε (με ε!!) ο Μητσοτάκουλας.
    Ρε ο πατέρας του λαλάκα του μεθύστακα είναι τόσο ψήλος όσο ο Δρακουμέλ ή έχει καβαλήσει κάνα μάρμαρο?
    Γιατί ρε, η μους δηλαδή είναι στο Σαρακοστιανό? Θα μας τρελάνεις!
    Δεν ξέρω τι λες εσύ αλλά ο Ιερώνυμος είναι πολύ προχώ και progre άτομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πααααμε καπου, παμε καπου!
    Πασταφλωρα μου τον αναγνωριζω τον δεξια κυριο. Τον εχω δει στη γειτονια μου πριν χρονια. Τωρε εφυγε αλλα μας αφησε το κακομαθημενο του, αμανατι πισω. Δε λεει να ξεβρωμισει η γειτονια! Χειροτερα κι απ τα σκουπιδια σας εκει. Την καλημερα μου Πασταφλωρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @habilis: νομίζω ότι τον επίτιμο θα έπρεπε να τον κάνουμε εξαγωγή. Αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του εθνικού πλούτου αυτής της χώρας.Φαντάζεσαι πόσοι θα τον νοικιάζανε για να κάνει ποδαρικό στους εχθρούς τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @pastardos: είπαμε, είναι κινητό ταλισμάν. Όσο για τον Μπους τον πρεσβύτερο, νομίζω ότι ένα άλφα ύψος το διαθέτει, εκτός και αν τον ανεβάσανε σε καφάσι για την αναμνηστική φωτογραφία.
    Περί Σαρακοστιανών τώρα, η μους σαφέστατα δεν αποτελεί νηστίσιμο έδεσμα, αλλά παίρνει λιγότερους πόντους στο εκκλησιαστικό πόιντ σύστεμ από έναν μεγαλοπρεπή πατσά.
    Ο Ιερώνυμος μου είναι συμπαθής τόσο λόγω του πρόστυχου τρόπου που πήγαν πριν 10 χρόνια να τον βγάλουν από το παιχνίδι, όσο και για το κοινωνικό του έργο που είναι τεράστιο. Τα έργα μετράνε κι όχι τα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @δεσποινάριον: τελικά το μαγαζί και σε σας οικογενειακό το έχουνε κάνει. Μια ο Τζορτζ, μια η Χίλαρι, Ελλαδιστάν πάει να γίνει και η κραταιά υπερδύναμη. Μήπως να σας στείλουμε και τον Notis (Sfakianakis) για να μυήσει τους αυτόχθονες ιθαγενείς στο σωστό νάιτ λάιφ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αχ ναι.. να το στείλουμε, να τον στείλουμε.. (τον Notis)!
    Μπράβο βρε παιδιά για τη βόλτα, πάντα τέτοια.. (του λείψατε του Ντέμη;)
    Θα ήθελα ακόμα να αποσαφηνίσω τον όρο "Ρόρσαχ πουκάμισο" (μπράβο στον/ην σχολιαστή για την παρατηρητικότητα!). Πρόκειται βεβαίως - βεβαίως για προβολικό τεστ προσωπικότητας με μελανοκηλίδες.. Περισσότερα εδώ:
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B5%CF%83%CF%84_Rorschach

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ιφιγένεια: ω, γηράσκω αεί διδασκόμενη. Δεν το κατείχα το Ρόρσαχ, το βρίσκω δε εξαιρετικό όνομα για κατοικίδιο. Πολύ θα ήθελα να περάσω κι εγώ ένα τέτοιο τεστ: είμαι σίγουρη ότι ο Ψι θα έσπαγε την πλάκα της ζωής του.
    ΥΓ: ναι, του λείψαμε. Μας κράταγε και μούτρα το χνουδωτό μάνστερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή