Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Ασχημοχώρι το μεγαλείο σου!

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι λόγοι για να καμαρώνει κανείς για το χωριό του: ένδοξοι συγχωριανοί που έγιναν ανδριάντες στην πλατεία, ένδοξα ερείπια που δίνουν στον τόπο μια αίγλη και μια άλφα επισκεψιμότητα στις παρακείμενες χασαποταβέρνες, ένδοξα τοπικά προϊόντα -σαν τα Μήλα Ντελίσιους Πιλαφά Τριπόλεως και τις ελιές θρούμπες, ας πούμε-, ένδοξα γεφύρια, ένδοξες στράτες.
Στο δικό μου χωριό, το Ασχημοχώρι Ναυπλίας, οι κακοτεχνίες, οι πανωσηκωσιές, το αρχιτεκτονικό μπάχαλο, οι ντάνες με τα πεταμένα καφάσια και φυτοφάρμακα δεν σου αφήνουν και πολλά περιθώρια τοπικιστικής υπερηφάνειας. Κάθε άλλο μάλιστα, μπορούν να σε καταντήσουν σε χρόνο dt πωρωμένο αλκοολικό και φαν της Μπέσης Αργυράκη. Και μόνο ένας υποψιασμένος και αρκούντως φαιδρός Ασχημοχωρίτης ή Ασχημοχωρίτισσα, καλή ώρα. μπορεί μέσα στο βούρκο και τα νιτρώδη να ανακαλύψει το μεγαλείο. Όπου το μεγαλείο συμπυκνώνεται στην ταμπέλα που ακολουθεί χωρίς περαιτέρω σχόλια αποτελώντας τη σημαντικότερη τουριστική ατραξιόν στο εξωτικόν χωρίον:



*

10 σχόλια:

  1. Μήπως είναι φαν του Θάνου Ασκητή;

    Μήπως το "Ταλαίπωρος" είναι το επίθετο του συνεταίρου του; Άλλα γνωστά επίθετα του συρμού είναι το "Τριανταπεντάχρονη" και το "Εργατολόγος".

    Μήπως θέλει να δείξει ότι είναι δυστυχής που δεν είναι διάσημος πολέμιος του αυνανισμού σαν το Θάνο;

    (Διάσημη ερώτησις Θάνου:

    - Μήπως αυνανίζεσθε;

    Απ.

    - Ναι ρε, τι θες να κάνω; Nα πηδάω τος γαλοπούλες μου;)

    Πάνδως αυτό το "ΓΑΛΟΦΑΡΜ" Δείχνει επιχείρηση πολλά υποσχόμενη.

    Γαλοπούλα το Πάσχα, οβελία τα Χριστούγεννα!

    Όλε.

    Καλή τεσσαρακοστή με νερό, μαρούλι, ξύδι και αυτομαστίγωμα. :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να, τώρα κάτι τέτοια βλέπω και μετανιώνω που έχω να κατέβω στην αργολική πατρογονική γη από πέρσι τον Ιούνιο.
    Η Γαλοφάρμ είναι εισηγμένη στο ΧΑΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μονο το δικο μου ειναι τελειο...πρωτον γιατι εβγαλε εμενα και δευτερον γιατι ειναι το πλεον διασημο ...στρουμφοχωριο....

    γεια σου θαυμαστρια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με το 3Α σίγουρα εννοεί εγγυημένη ποιότητα (αν και με μπέρδεψαν οι τελείτσες), αλλά το ΓΑΛΟΦΑΡΜ τι σημαίνει, ότι είναι γαλοπούλες με πιάνο και τα γαλλικά τους?
    Πολύ κούραση και μοναξιά πρέπει να έχει φάει ο Σπύρος! Σπάρο κανονικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @pols: αγαπητέ γκασταρμπάιντερ, για φαν του τρισμέγιστου Θάνου δεν τον πολυκόβω, διότι Θάνος είναι μόνο ΕΝΑΣ! Σίγουρα όμως τον κόβω για "ταλέπορο" καθότι εγκαταβιεί σε ιδιοκατασκευή από πλίνθους, ελενίτ και βάσανα, μονήρης (άρα αυτό απαντά στο ερώτημά σας περί συνεταίρου)και λίαν απασχολημένος στις κτηνοτροφικές του εργασίες.
    Το Γαλοφάρμ δε, όπως πολύ σωστά παρατηρήσατε, παραπέμπει σε μυαλό ακούραστο και αρκούντως επιχειρηματικό. Βρε, λες να μπούμε συνεταίροι;;;
    Γαλοπούλα ολ γιαρ ράουντ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @so_far: σερί, να κανονίσουμε μία τσάρκα στα πάτρια, λοιπόν! Έχω και εξαιρετικούς κρασάδες στη Νεμέα-απαραίτητο προσκύνημα μετά από κάθε κάθοδο στο γραφικό Ασχημοχώρι. Και ο καφές στο πολυαγαπημένο Λάθος στπ Ναύπλιο επιβεβλημένος με μουσική υπόκρουση Ντέμη Ρούσο από προϊστορικές μπομπίνες. Τσέκαρε τα προγράμματά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @βλαμμένος: κύριε βλαμμένε μου, οποία τιμή! Και τι εύστοχες παρατηρήσεις για το στρουμφοχωρίον σας! Για ανδριάντα στην ιστορική πλατεία κάτω από τα ιστορικά πλατάνια δίπλα στην ιστορική χασαποταβέρνα πώς το βλέπετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή μου, οι αδάμαστοι Ασχημοχωρίτες έδωσαν μάχες για να μπουν το πιάνο και τα γαλλικά στις ηρωικές μας στάνες! Τι πατέ, αυγοτάραχα και λοιπές αηδίες; Γαλοπούλες Ασχημοχωρίου και τα μυαλά στα κάγκελα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε καλο σου, εγω νομιζα οτι μονο πεπονια ειχατε παραγωγη, αλλα βλεπω οτι και η πτηνοτροφια καλα κρατει. Καλησπερουδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @δεσποινάριον: πορτοκάλια κυρίως, τουλάχιστον στο Ασχημοχώρι, αλλά εσχάτως έχουμε εκσυγχρονιστεί και διαπρέπουμε στην υψηλή πτηνοτροφία και την παραγωγή υψηλής αισθητικής διαφημιστικών ταμπελών. Μήπως να προτείνουμε το μετρ για κόπι ράιτερ σε διαφημιστική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή