Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

1821-2008: Μπουρλότο!



187 χρόνια μετά την κήρυξη της Επανάστασης, Κολοκοτρωναίοι, Ανδρούτσοι, Μακρυγιάννηδες, οπλαρχηγοί και μπουρλοτιέρηδες διακτινίζονται στο σύγχρονο Ελλαδιστάν. Ζοχαδιασμένοι από την ξεφτίλα που αντικρίζουν περιδιαβαίνοντας το τσιφλίκι των Αθηνών, αναρωτιούνται μεγαλόφωνα πώς μια ολόκληρη χώρα αλώθηκε όχι από Κιουταχήδες και Αληπασάδες, αλλά από καλικατζαραίους εξωμότες: μανατζαραίους, πολιτικάντηδες, μιμιετζήδες και εργολάβους.
Το φουστανελοφόρο ασκέρι βρίσκει καταφύγιο στη μπάρα του παλαιικού Galaxy και με το βλέμμα στραμμένο στην Παλιά Βουλή, πνίγει τον πόνο του στο Τζόνι τραγουδώντας άσματα δημώδη και επαναστατικά. Μέσα στη γενική κατήφεια το λόγο παίρνει ο Κανάρης: «Μπουρλότο» λέει ξερά κι όλοι οι υπόλοιποι συγκατανεύουν. Την επόμενη μέρα η πόλη παραδίνεται στις φλόγες.

15 σχόλια:

  1. Ένας Κανάρης και ένας Νέρωνας τους χρειάζεται.
    Πολύ μου άρεσε το κείμενο.
    Επαναστάτησες!

    Θα ήθελα να μου επιτρέψεις να ανακοινώσω σε σένα και στους φίλους σου, ότι στο τσαρδί μας ξεκινήσαμε μία ψηφοφορία για την πρώτη γκέυ ελληνική διαφήμιση προφυλακτικών με επώνυμο, και θα θέλαμε προτάσεις και γνώμες , αν είναι δυνατόν.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρονια σας πολλα αγαπητη επαναστατρια σεναριογραφε Πασταφλωρα. Θαθελα να ενσαρκωσω τη Δεσπω τη Τζαβελλαινα στην ιστορια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι στιγμές που λες: πού πήγε ρε γαμώτο η Ελλάδα που ξέραμε;
    Αυτό με το Galaxy ,πολύ μου άρεσε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ομάδες μυστακοφόρων φουστανελάδων οπλισμένες με αυτοσχέδια γιαταγάνια κινούνται αυτή την ώρα επί της Σταδίου με κατεύθυνση προς τη Βουλή. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ με τη συνδρομή των πατριωτών της Χρυσής Αυγής έχουν παραταχθεί για να αποκρούσουν την καταστροφική μανία των γνωστών/άγνωστων μουστακαλήδων-ανάμεσα στους οποίους διακρίναμε και πλήθος Αρβανιτών/αλλοδαπών- που καίνε,σπάνε και σπέρνουν τον τρόμο. Να μην τους αφήσουμε να αλώσουν τα ιερά σύμβολα του πολιτισμού μας- τη Βουλή,τα McDonalds και τα Starbucks ! Πίσω άπλυτοι!Το παρόν μας ανήκει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @sandy: Κούκου! ήδη κατέθεσα τις προτάσεις μου: Τρύφων και ξερό ψωμί. Και ο Κωνσταντίνος Κασπίρης όμως δεν θα ήταν άσκημος. Μούμπλε, μούμπλε...
    Ενθουσιάστηκα με τον Ζαν Πιερ, μια φωνή από το ωραίο παρελθόν. Και το λινκ για το αγαπημένο μου άσμα από τους Army of lovers:
    http://www.youtube.com/watch?v=S53-E5HI4jo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @δεσποινάριον: Δέσπω Τζαβέλα εσείς, Μπουμπουλίνα εγώ, μέγιστη παράλειψη που δεν αναφέρθηκα στις μεγάλες κυρίες της Επανάστασης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @so_far: πού πήγε; Έλα ντε! Την ρίξαν οι μανατζαραίοι στο τσουκάλι και χορεύουν γύρω γύρω. Με κάτι τέτοια, έχω αρχίσει να νοσταλγώ τους μουστακαλήδες με τα ζιβάγκο. Είμαι σοβαρά, γιατρέ μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @incontinentia: τα είπατε όλα! Μια ακριβέστατη περιγραφή της αναμετάδοσης που θα έκανε η αντικειμενικότατη ελληνική τηλεόραση. Τι άλλο μπορώ να προσθέσω; Πετάει ο γάιδαρος, κύριε Εισαγγελάτο μου, πετάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπουρλότο θα φώναζε και σήμερα η Νοταρά και θα ήταν επίκαιρη!
    Το Galaxy, λες για αυτό που δείχνει το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, το 'παππουδάδικο' με τον κινητικά άψογο μπάρμαν και τα disco εποχής από κασετόφωνο?

    Προτείνω να απαγορευτεί η φορεσιά της φουστανέλας σε άντρες κάτω του 1,50. Δεν έχουν καμία σχέση με τη λεβεντιά της φρουράς στο Σύνταγμα.

    Tip: H Έλενα Γιαννακάκη τραγούδησε το ορίτζιναλ άσμα 'Είσαι νινί ακόμα'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Την καλησπέρα μου, πολύ σαφής και καλή η μεταφορά σου

    το τότε στο σήμερα!

    Είπες πολλά με λίγα λόγια
    για πράξεις που τελειωμό δεν έχουν,
    σε τούτη την παρακμιακή εποχή μας.

    Να είσαι καλά, όλα όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @radio marconi: κι όχι μόνο αυτό, αλλά με πολύ μεγάλη χαρά θα έβρισκα χορηγούς για στουπέτσια, υγρόν πυρ και όλα τα παραφερνάλια του σωστού μπουρλοτιέρη.
    Ναι, ναι το συγκεκριμένο Galaxy είναι μεγάλη αγάπη μου: είναι τόσο ντεμοντέ, τόσο αλλού, με τόσο κουκουρούκου κόσμο, χασοδίκες, περιπλανώμενους dj, αθλητικογράφους, κουμάσια σαν και του λόγου μου. Έχω πιει πλειστάκις τις Χοσέ Κουέρβο μου στο εν λόγω μπαρ, κολλημένη στη μπάρα. Μια φορά δε είχα τη μεγάλη τιμή να πέσω πάνω στο ίνδαλμά μου Antonio Panoutso, ο οποίος με ρώτησε εάν ήμουν ντυμένη ΚΚΕ Εσωτερικού (φορούσα μια μάλλον χίπικη ζακέτα). Φυσικά κοκκίνισα από το κομπλιμέντο!
    Ελενα Γιαννακάκη: θα το θυμάμαι αυτό το όνομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @surrealist: καλώς ήρθες και σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ξέρεις, είναι πολύ παρήγορο να νιώθω ότι σκέφτονται κι άλλοι σαν κι εμένα κι ότι δεν είμαι η τρελή του χωριού.
    Όλα όμορφα, λοιπόν, γιατί η άνοιξη κάνει τα πράγματα πιο ανθρώπινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λατρεμένη φίλη,

    Πέρασα να σας πω μιαν καλησπέρα και τελικώς κόπιασα και ανέγνωσα τα τελευταία 32 πόστια που έχετε συγγράψει μέσα σε δύο εβδομάς! Η ιδέα για την παγκόσμια ημέρα Βάνας Μπάρμπα ήταν εξαίρετος, κρίματις που δεν λογκάρω συχνά, άλλως θα είχα συμμετάσχει στο φεστιβάλ.

    Να σας υπενθυμίσω ότι την 4η Απριλίου εορτάζομε την Παγκόσμια Ημέρα Κόμμεντς προς τιμήν του Άη Σάντος!

    Την καλησπέρα μου!
    Σουσού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για να μη σας γκαντεμιάζω αρχίζω τα προεόρτια της παγκόσμιας μέρας κόμμεντς!

    14,
    Σουσού ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @sousou: λατρεμένη και ακριβοθώρητη πλέον φίλη, είναι πολύ ωραία η ιδέα σας για την καθιέρωσις του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ντέιβιντ Σάντος. Προτείνω να μπούμε τη μέρα εκείνη στο βλογκ του αεικίνητου Πορτογάλου μπαρμπασπάμερ όλοι όσοι έχουμε δεχτεί τις ωραίες επισκέψεις του και να του αφήσουμε και τα δικά μας σχόλια: κυρίως στίχους από τραγούδια του Ζεταίμ, τα οποία είναι αδύνατον να μεταφράσει στο Altavista

    ΑπάντησηΔιαγραφή