Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Φρικάροντας ένα ΒουΠού



O Θάνος ήταν ένα κλασικό ΒουΠου, με χαμόγελο Colgate, πλήρη εξάρτηση Timberland, μπαμπά μεγαλοδικηγόρο και φίλους αρκούντως φλώρους τους οποίους αποκαλούσαμε «οι πλούσιοι»: οι τύποι κυκλοφορούσαν με χλιδάτα αυτοκίνητα, χοντρούς κοκάλινους σκελετούς μυωπίας και φωτογραφίες του Ωνάση στο πορτοφόλι τους. Για κάποιο καιρό οι παρέες μας συμπέσανε κι ο Θάνος έκανε το λάθος να μας καλέσει την ημέρα των γενεθλίων του στο σπίτι του. Έπρεπε όμως να του πάμε και το κατιτίς μας που να συμβαδίζει με την περίσταση κι έτσι αφού προβληματιστήκαμε για κανένα τέταρτο αποφασίσαμε να του πάμε δώρο ένα καρπούζι και μια Αυριανή. Για καλή μας –και κακή του – τύχη η εκπληκτική αυτή εφημερίδα είχε εκείνη την ημέρα τίτλο «Κλέβουν τη φτωχολογιά». Απόλυτα ικανοποιημένοι από τις αγορές μας κάναμε γκραν είσοδο στο πάρτυ του Θάνου και μπροστά στα αποσβολωμένα μάτια των «πλουσίων» που κάπνιζαν εν χορώ πούρα Cohiba προσφέραμε στον εορτάζοντα τα εκλεκτά μας δώρα: για έναν αδιευκρίνιστο λόγο τον είδαμε να αλλάζει σαράντα χρώματα καταλήγοντας σε ένα εξαιρετικό εκρού που τον έκανε να μοιάζει με τον Κόμη Βλαντ. Έκτοτε δεν μας ξαναμίλησε....

19 σχόλια:

  1. Αυριανή! Έτσι μπράβο. Αν το ξανακάνεις στο μέλλον να προτιμήσεις κάτι ακόμα πιο cult. Νέοι Άνθρωποι του βραβευμένου από το Ίδρυμα Μπότση Γρηγόρη Μιχαλόπουλου ή το βιβλίο (του ιδίου) με τα top νεκροταφεία της χώρας.
    Πάντοτε υπάρχει και το Times in Kolonaki του αθυρόστομου Σάκη Μαυρέλη, ή παλιά τεύχη από την εφημερίδα "Το Όνομα", ιδιοκτησίας Μάκαρου Ψωμιάδη και διευθύνσεως Γεωργίου Γεωργαλά (ναι, ναι, ναι 21st of April his game, junda the game).
    Θα σκεφτόμουν κι άλλα ωραία δώρα αλλά με εμποδίζει η ώρα.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxaxaxaxaxa!!! αυτά είναι! σαδεντρέπεστε ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχα μου θύμισες δυο επικών διαστάσεων σκηνικά απ' την τρυφερή εφηβική μου ηλικία... πωωω παει, πρέπει να τα αναπτύξω, για περισσότερα δες στο μπλογκ μου! παει με ενέπνευσες πάλι!!

    ΥΓ. δε σε ξέχασα με το μέηλ εκείνο, απλά περίμενα να ρωτήσω και τον κολλητό.. αύριο περίμενε details

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πού να το βρουν το χιούμορ τα Β.Π.? Πού ? Αλλά και τα νεόπλουτα Ν.Π., μια από τα ίδια μη σου πω και χειρότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χα,χα,χα Βρε τον Θάνο τι έπαθε....
    Το σίγουρο είναι ότι μόλις φύγατε έσβησαν τα πούρα τους για να τα ανάψουν μια άλλη φορά και την έπεσαν με τα μούτρα στο φρούτο! Την επόμενη ημέρα ο μπαμπάς απόλαυσε την εφημερίδα με τον πρωινό του καφέ!

    Μάλλον έμειναν αποσβολωμένοι γιατί διαπίστωσαν ότι καταλάβατε τι λιγούρια είναι! Οι περισσότεροι Θάνοι που έχω γνωρίσει είναι ευρο-φονιάδες...

    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...και όπως λέει η Τζούλια Αλεξανδράτου (είναι δυνατόν!) σε ένα άσμα της:
    "Δεν αγάπησε κανείς τους φτωχούς τους συγγενείς"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πειράζει όταν θα είναι να πάρω κάποιο δώρο να ζητήσω τη συμβουλή σου, ω Μεγάλη Γκουρού των Ιδεών Πασταφλώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. p.s ο θάνος τώρα θα οδηγει Χάμερ φαντάζομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @adiavroxoi: το πιστεύεις ότι έχω κρατήσει εκείνο το φοβερό φύλλο του Ονόματος με τον Μπιγκ Μακ εξώφυλλο πίσω από τα σίδερα της φυλακής; Όσο για τα έντυπα, προσωπικό μου φετίχ είναι ο Παλμός των Οικοδόμων.

    @ερωτας: δεν ντραπήκαμε! Καθόλου!

    @razz: ωραίο το ποστ σου! εγώ πάλι τα έφαγα τα ΒΠ στη μάπα λόγω σχολείων, περιοχής και του στραβού μου του κεφαλιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @so_far: χιούμορ; Μόνο αν πάρουν τίποτα ψυχοφάρμακα, που το συνηθίζουν ευρέως πλεον.

    @radio marconi: το καρπούζι το έκοψε τελικά η μητέρα του και το πρόσφερε στους "πλούσιους" και τις επιπλοειδείς φιλεναδούλες τους. Όλως παραδόξως, το έφαγαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @neropistolero: αβάδιστα! θα χαρώ πάρα πολύ να σε βοηθήσω. Αν και το πιο επιτυχημένο δώρο που έχω κάνει είναι 1,5 κιλό καπνιστές μπριζόλες και πορτοκαλάδες Λουξ στη γιορτή του συνήθη καταληψία του οικογενειακού DSL.

    @bitch girl: ο Θάνος πρέπει να οδηγεί κάτι σε τζιπ πάντα με το αστραφτερό χαμόγελο της Colgate και την εξάρτηση Timberland (αν και τώρα που μεγάλωσε τον κόβω να ψωνίζει στο Carouzos)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητή φίλη Πασταφλώρα,

    Κρίμας που ο φίλος σας ο αστός δεν ενθουσιάστηκε με τα δώρα σας.

    Άντε να βρεις καρπούζιο Δεκέμβρη μήνα,
    Σουσού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. θα συνιστούσα την επόμενη φορά να του πάτε εκείνη την «εργατική...» κάτι, που πουλάνε οι μαχητικοί πιτσιρικάδες σε όλες τις πορείες. ή κουπόνια ενίσχυσης του ΚΚΕ (αφού του πείτε ότι πληρώσατε στο όνομά του και τον γράωατε συνδρομητή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Easy like shooting fish in a pond. :)

    Εκείνος τι δώρο σας έκανε δηλαδή(ς)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @sousou: αγαπητή φίλη, αυτοί οι πλούσιοι είναι τελικά πολύ αγνώμονες... Ενώ αν το καρπούζι ήταν Κόστα Μπόντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @yoreeka: Εκλεκτέ φίλε, νομίζω ότι ο Παλμός των Οικοδόμων είναι ολ τάιμ κλάσικ.

    @άννα: ω, συνήθως έκλεινε τραπέζι σε μοδάτα κλαμπ της παραλιακής όπου φροντίζαμε να τον ραίνουμε με χαρτοπετσέτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με κρύο και με χιόνι, η Τζίνα ΔΕΝ κωλώνει!!!!

    (Δώσθε ιδιαίτερη προσοχή στο κωλώνει)

    Ευχαρισθώ,

    Κάρολος Πολσεμάνογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ούπς...

    Το σχόλιο ήταν για την Τζίνα Βαρώνη καλέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τον αειμνηστο αυτο τιτλο της ΑΥΡΙΑΝΗΣ τον θυμαμαι -σου είχε κολησει κ το ελεγες χρονια!...φαντάσου για να το θυμαμαι..- Ο Θάνος τώρα ποιος ηταν?τον ηξερα, ημουν κ γω στο παρτυ, θα'πρεπε να τον θυμαμαι?Πολλα ερωτηματα κ ουδεμια απαντηση...ακομα. Για βοηθα την ασθενη μου μνημη που μονο κινεζικα αναγνωριζει πλεον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή