Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2007

Ανακαλύπτοντας τους Metalira




Μ’ έχεις κάνει γάμα κατηγορίας (δις)
Ο Μαραντόνας ήμουνα
Και μ’ έδωσες μεταγραφή
Στον Άγιαξ Κορινθίας
(άσμα του τεράστιου Μάκη Χουλιάρα από ζωντανή ηχογράφηση στο κλαμπ Πάρανταϊς.)

Φίλοι και φίλες,
Οι παραπάνω στίχοι ανήκουν στη νέα μουσική αποκάλυψη που ακούει στο όνομα Metalira. Το CD τους έφτασε τις προάλλες στα χέρια μου μέσω του γνωστού κυκλώματος των καμένων γνωστών - άγνωστων και πολύ τους ευχαριστώ. Περιττό να σας πω πόσο ενθουσιασμένη νιώθω που βρήκα για μια ακόμα φορά αυθεντικό χαβαλέ, αδιανόητα μπινελίκια και μια σειρά συνθέσεων σε μια μουσική υπερπαραγωγή που σε αφήνει άφωνο. H μετεξέλιξη των Metalira που ακούει στο όνομα cleftones βρίσκεται και στο myspace http://www.myspace.com/cleftonestheband, με ένα άσμα – έκπληξη ονόματι «Βρωμερό», το οποίο επιβάλλεται να ακούσει ο κάθε τρασάς που σέβεται τον εαυτό του. Εγώ δεν έχω παρά να υποβάλλω ταπεινά τα σέβη μου στα παλικάρια που την επόμενη Παρασκευή θα βρεθούν στη σκηνή του Gagarin μαζί με τους Ανώριμους. Και ναι, δίνω την υπόσχεση ότι θα βρίσκομαι εκεί ραίνοντας με γαρδένιες και σκόνη από κουραμπιέδες τους άξιους διαδόχους του τρισμέγιστου Γκολέμη. Ρισπέκτ!

9 σχόλια:

  1. Καλά μιλάμε με πέθανε ο συνδυασμός των βλαχομπίτ του ρουμάνου της γιουροβίζιον με τις φλώρικες συγχορδίες των γκανς εν ρόουζις και την αγωνία της φωνής των Αντίδραση.
    Αν είναι δυνατόν! χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευγε παιδια μου ,ευγε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @έρωτας: χαχαχα, βλαχομπίτ με γκανς εντ ρόουζις, θεϊκό! Άι λαβ γιου!

    @κακό νινί: ω, ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολα τα λεφτά είναι τα καμάρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι καλλιτέχνες! Δυστυχώς την ημέρα που θα παίζουν στο φεστιβάλ, θα είμαι στην Κρήτη. Ίσως περάσω την Πέμπτη από το Γκαγκάριν.
    Επίσης, το τραγούδι λέγεται "Βρωμερό", η απομίμησή του είναι το "Τρομερό"! Γιατί μπερδεύεσαι βρε Πασταφλώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @τσίουμπιου: είναι είναι. βέβαια κι εσείς εκεί πάνω έχετε ωραία κλαρίνα.

    @agroblog: όλη την Ελλάδα μου τριγυρνάς, παλιόπαιδο και ζηλεύω. όσο για το γκάγκάριν, την πέμπτη, καθότι τσικνοπέμπτη, θα αποτίσουμε τιμές στις θεότητες της σούβλας. η υψηλή τέχνη μετατίθεται για την παρασκευή. σωστή η παρατήρησή σου για το τραγούδι. σπεύδω να το διορθώσω. αχ, ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι η γραία, τι περιμένεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μηπως υπαρχει καννα καμενο website που να χει το καμενο cd για να το καψουμε και μεις και να καουμε να ουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Kats Fortal μας έστειλε το παρακάτω σχόλιο:
    oson afora gia to tragoudi 'vrwmero' . loipon to tragoudi einai nomizw mono tou ektora (melos h twn cleftones, h twn metalira, 8a se gelasw) monos tou to xei kanei (opws k to 'axristo').

    ΑπάντησηΔιαγραφή