Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2007

Στα φιλόξενα μουσικά μονοπάτια του Death Metal


Ημέρες δόξας γνωρίζει για μια ακόμα φορά το οικογενειακό DSL. Αυτή τη φορά ξεμπερδέψαμε με τις μεσαιωνικές αηδι… συγγνώμη, άρπες ήθελα να πω και σειρά έχουν τα καλόπαιδα του Death Metal. Σχιζοφρενική αλλαγή θα μου πείτε, πλην όμως ήταν η τελευταία παραγγελιά του 15χρονου χεβιμεταλά ανιψιού ο οποίος περνάει μια μάλλον dark φάση.

Ξεκινήσαμε λοιπόν την ευχάριστη περιδιάβασή μας στα φιλόξενα μονοπάτια του Death Metal γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις εμπνευσμένες μουσικές δημιουργίες των Satan, Angel of death, Incubus και φυσικά των αξεπέραστων Cannibal Corpse. Θα σταθώ στους τελευταίους γιατί ακόμα γελάω τόσο με τους στίχους των τραγουδιών τους όσο και τα γελ… ε, τα αξεπέραστης αισθητικής εξώφυλλά τους. Αντιγράφω τα απίστευτα διασκεδαστικά τους τραγούδια όπου η ευχάριστη θεματολογία τους περιλαμβάνει άγριες δολοφονίες, ανελέητους ακρωτηριασμούς, απάνθρωπα βασανιστήρια και φυσικά πάρα πολύ και ωμό θάνατο. Δεν κατάφερα να αποφύγω τον πειρασμό και να παραθέσω κάποιους από τους πιο light τίτλους τραγουδιών τους (τους υπόλοιπους δεν τολμώ καν να τους αναφέρω γιατί θα πάω σούμπιτη για ποινικό αδίκημα):

Nothing Left To Mutilate

They Deserve To Die

Worm Infested

Savage Butchery

Mutation Of The Cadaver

Pit Of Zombies

Dead Human Collection

A Skull Full of Maggots

Hammer Smashed Face

Beyond The Cemetery

Buried In The Backyard

Και αναρωτιέμαι, γιατρέ μου: μήπως μια βραδιά δημιουργικού Death Metal στο γνωστό στέκι της Πέμπτης, επαναφέρει στην τάξη την παρέα που έχει κατρακυλήσει στο Τσάρλεστον και στο φοξ τροτ; Ή θα είναι τσάμπα κόπος;



Υ.Γ. ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τους ογκόλιθους του black metal Masterblaster και Τσα για το σημερινό post.

13 σχόλια:

  1. για να πω και ΄γω την αμαρτία μου όταν ήμουν 15-19 είχα όλα τα βινύλια των Cannibal Corpse και όχι μόνο (τα άλλα συγκροτήματα που αναφέρεις είναι τουλάχιστον φλώροι), βέβαια με ξενέρωσαν αφάνταστα όταν έφυγε ο Κρις Μπέρνς και ήρθε ό χλεχλές με το ίσιο μαλλί ο Corpsegrinder. Τι να πρωτοθυμηθώ, πόσα χεντ μπάνγκινγκ με τα κολλητάρια, Napalm Death, Brutal Truth, Malevolent Creation, Carcass, Terroriser και στο καπάκι Ναυαρίνου με τους εγχώριους ήρωες, Stigma, Disembowel, Harmonic Pain, Homo Iratus, Sadistic Waste και τόσες άλλες ομορφιές... τα όμορφα χρόνια της αθωότητας... τώρα χαλάστηκα που τα θυμήθηκα όλα αυτά, πόσο όμορφα ήταν όλα και πόσο σκατάδες γίναμε... πάω να γκουρλώσω καμιά μπίρα για τις ένδοξες παλιές μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τίς προτάσεις σου λείπει το κορυφαίο Shredded Humans.
    Οι Cannibal Corpse είναι όντως πολύ κακοί.
    Έχουν όμως και τις ευαισθησίες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αλλά ολοι τους είναι άσχετοι μουσικά,μόνο θόρυβο κάνουν και δυστυχός μαθαίνουν μουσική στα αυτάκια αυτών που τους ακούν.
    Κάτι ξέρουμε και εμείς που είχαμε χτίσει κανονικά τα μισά ροκ κλαμπ των Αθηνών.
    Βαρέα(μεταλ) ανθυγείνα κολούσαμε.

    Κουράγιο φάσει είναι θα περάσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πού τον βρήκες τον Γαιδαράκο ρε
    Πολύ καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξέρω τι είναι αυτά, εγώ θυμάμαι τις ωραίες εποχές του βλακ.. εε του black metal που βαφόμασταν πτωματέξ και πηγαίναμε στους Κρέηντλ οφ Φίλθ και στη διαδρομή ακούγαμε Μαρντούκκ και Μέηχεμ, "Φρρριιιιιιζινγκ Μουν" γιατί ήμασταν και πολύ σκοτάδια.

    Μπλιαξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έχω ιδέα μιλάμε ποιοι είναι όλοι αυτοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @έρωτας: άστα, μη μου θυμίζεις τα άγρια μεταλλικά νιάτα, τα headbanging και τις μπύρες. κάτι μου λέει ότι θα κάνεις ένα black metal φροντιστήριο στο ανιψούδι όταν κατέβεις.

    @alberich: δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στο βίντεο κλιπ, αν και είμαι σίγουρη ότι θα εξαγριώσει και άλλο τους τινέιτζερ φαν τους.

    @τσίουμπιου: εμείς τα χτίσαμε αυτά τα μαγαζά (χεχε). όσο για το γάιδαρο έφτασε τυχαία στο mail μου και θα είναι το σήμα κατατεθέν της σελίδας από δω και πέρα.

    @razz: αυτό είναι που λέμε "ατίθασα νιάτα", χεχε!

    @σεξπυρ: δεν χάνεις και τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παπαπα πολύ βία βρε παιδί μου
    χίλιες φορές τσάρλεστον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ααα όλα κι όλα να πεις στο ανιψάκι ότι το βλακ είναι του διαόλου, δεν σκαμπάζω από βλακ, αλλά από death και grind core ότι θέλει, ειδικά τα ολντσκουλάδικα είναι ειδικότητά μου... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @cherryfairy: τσάρλεστον, μαντολινάτα, καντσονέτες και όπερα. ευτυχώς ο θείος Πλούτων δεν έχει πάρει χαμπάρι σε ποια μουσικά μονοπάτια βαδίζει το ανιψούδι. ουφ!

    @έρωτας: το ανιψάκι το είχα επιπλήξει όταν μου είχε εκμυστηρευθεί ότι ακούει Ozzy. Φυσικά όχι για τον Ozzy, αλλά επειδή δεν ήξερε, τότε, τους τρισμέγιστους Black Sabbath!

    @κακό νίνι: όντως, ένα δελτίο ειδήσεων είναι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από όλη τη δισκογραφία των Cannibal Corpse και όλων των πρωτοπαλίκαρων του Death Metal. όσο για τα παλιά στέκια ψηφίζω με τα χίλια το παλιό καλό Rock Club στο Κεφαλάρι, όπου σήμερα είναι η Pizza Hut.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφού το παιδί ενδιαφέρεται για την ποίηση- ή τελος πάντων για την κατάθεση ψυχής μέσω lyrics- για παράπεμψέ το στους Anal Cunt μπας και ξεφύγει από τα προφανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ... Επέστρεψα στην διαδικτυακή δράση και βλέπω τους CC να δέχονται την άδικη επίθεση σου συντρόφισα Pastaflora!
    Νομίζω οτι κάπου σύντομα παίζουν στο An. Ευκαιρία να τους δούμε απο κοντά και να αλλάξεις γνώμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή