Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τοπική Αυτοδιοίκηση και Haute Coiffure

Μπορεί να έχει περάσει μια εικοσαετία από τότε που τραβήχθηκε η ιστορική αυτή φωτογραφία, όμως ακόμα και σήμερα δεν παύει να συγκλονίζει τους λάτρεις των δυνατών κομμωτικών συγκινήσεων. Η ανατέλλουσα κόμη, η οποία αναδύεται ως σπονδή στον ζωοδότη ήλιο Άμμων Ρα ή ακόμα και ως μια τελετουργική υπόμνηση στη λεοντή του υπερήρωα Ηρακλή, κυριαρχεί στο κάδρο προκαλώντας -το λιγότερο- αισθήματα δέους. Ακόμα και σήμερα αυτή η στυλιστική πρόταση κονιορτοποιεί τα όρια του photoshop και σηματοδοτεί τις χαμένες ευκαιρίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το παραπάνω απόσπασμα αποτελεί μέρος της διπλωματικής του δρ. Νεοπτόλεμου Κνουτ με τον τίτλο "Τοπική Αυτοδιοίκηση και Haute Coiffure: το χτες, το σήμερα, το αύριο".


6 σχόλια:

  1. Μιλάμε για το απόλυτο pamphlet-art installation, ισάξιο εκείνου της Βίβιαν Αδαμοπούλου-Πούλου. Είναι ένα στυλιστικό καταπίστευμα ευαισθητοποίησης στα πλαίσια της ozone awareness week. Είναι ένα must-have στολίδι για κάθε παρμπρίζ και γραμματοκιβώτιο με τζαμάκι. Υποκλίνομαι και αυτοκτονώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ, σας ευχαριστούμε πολύ για το εύστοχο σχόλιο, το οποίο μας εισήγαγε σε μία νέα εννοιολογική προσέγγιση, αυτή του installation.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Lion King Μπροστά της....γατάκι!!!! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι από παλιά κάθοδό της στις εκλογές ή τορινή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @mahler76:σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η κάθοδος πραγματοποιήθηκε το 1994, κλείσαμε δηλαδής εικοσαετία, αλλά παραμένει ολ τάιμ κλάσικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή