Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Μια μέρα στην Αθήνα

 
Κι ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ απεργούν παίζοντας μια δυσοίωνη παρτίδα που ουσιαστικά έχει χαθεί, το κέντρο της Αθήνας πλημμυρίζει από διαδηλωτές, πρώην υπουργοί τρώνε της χρονιάς τους και τα δακρυγόντα πέφτουν σαν το χαλάζι...  Την ίδια στιγμή το in.gr τρώει το κράξιμο της αρκούδας από τους τουιτεράδες ...Και ο πολυαγαπημένος πρόβατος ξεσπά εν μέσω πορείας σε  λυτρωτικά δάκρυα...
"έκλαιγα για την μυρωδιά γύρω μου και την εικόνα της πόλης
έκλαιγα για το ότι ενώ κάποιοι ήταν σε πορείες κάποιοι άλλοι, και μάλιστα πολλοί, είχαν αρπάξει την ευκαιρία και πήγανε για ψώνια στο IKEA (μου κακοφάνηκε αυτό ρε γμτ πολύ)
έκλαιγα από αγωνία για την ζωή μου
έκλαιγα για τους ανθρώπους της ζωής μου που χάθηκαν και δεν θα ξαναδώ
έκλαιγα για τους φίλους που άλλαξαν πολύ και δεν τους καταλαβαίνω πια, ούτε μου ταιριάζουν
έκλαιγα για τις χαμένες ευκαιρίες και της χώρας και της ζωής μου
έκλαιγα για τους κουκουλοφόρους και για τους ματατζήδες
έκλαιγα για τα σπασμένα μάρμαρα και την ακόμα πιο σπασμένη υπερηφάνια
έκλαιγια για την απελπισία και τον θυμό και την ένταση που βλέπω στα μάτια και στην συμπεριφορά ακόμα και των πιο "ισχυρών προσωπικοτήτων" φίλων μου..."

8 σχόλια:

  1. Τα μέσα «ενημέρωσης» θα κατακεραυνώσουν τα όσα έγιναν αύριο. Με την ησυχία τους. Και η ανάπηρη ΕΣΗΕΑ θα έχει επιτελέσει το καθήκον της. Όπως επίσης και το προσεχές διήμερο Παρασκευή-Σάββατο με νέα 48ωρη απεργία, «για να χτυπηθούν τα κυριακάτικα» μπακάλικα-εφημερίδες. Τα οποία θα κυκλοφορήσουν «εκτάκτως» Παρασκευή.

    Ούτε γάτα ούτε ζημιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτό είναι το μεγαλείο της χώρας τούτης φίλε apos. Ούτε γάτα ούτε ζημιά, για τους λίγους τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βρισκω πολυ υποπτο οτι απεργησαν και αυτοι, σημερα και δε μπορεσε να υπαρξει ενημερωση, θεωρω οτι τα μμε εχουν βλαφτει λιγοτερο σε σχεση με τα αλλα κοινωνικα στρωματα
    no more tears

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με συγχωρείτε, αλλά αν δεν ακούσω τον κύριον Πρετεντέρην πρώτα, δεν δύναμαι να πάρω θέσιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @apos: Το ξέρεις ότι το παιχνίδι είναι χαμένο. Περιοδικά, εφημερίδες, κανάλια και ραδιόφωνα θα κλείνουν, κόσμος θα μένει στο δρόμο και η ΕΣΗΕΑ καλό θα ήταν να πάρει κάποια από τα φράγκα του αγγελιοσήμου που διαχειρίζεται και να τα διαθέσει για την επιμόρφωση αυτών των ανθρώπων στις τεχνολογίες των νέων μέσων. Τα οποία τόσο μπας κλας θεωρεί ώστε τα εντάσσει στο ΙΚΑ και όχι στο δικό της "ευγενές" ταμείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @mahler: οι λίγοι, καλέ μου mahler, την έχουν κάνει την καβάντζα τους... Το πρόβλημα είναι αυτοί που τους στηρίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @άσωτος: Αστα, σταλινικές και κοντόφθαλμες νοοτροπίες και αν θες το πιστεύεις, ο κλάδος έχει γονατίσει. Αν δεις για πόσες απολύσεις μιλάμε και για πόσα ΜΜΕ έχουν κλείσει, δεν θα το πιστεύεις. Ας μην πούμε για τα απλήρωτα και χωρίς δικαιώματα "μπλοκάκια" σε συνθήκες δουλοπαροικίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @μεγαλειότατος: πετάγομαι να του πάρω μία δήλωση καθότι τυγχάνει γείτονάς μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή