Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Ιστορίες από την λουτρόπολη

Η ιστοσαλονίστ κολυμπά στην παραλία της λουτρόπολης, όταν ξαφνικά αντιλαμβάνεται τις δίδυμες αδερφές της Ελενης Γλυκατζή Αρβελέρ να κάνουν απλωτές δίπλα της. Παραδίπλα μια εκπληκτικής αισθητικής γραία με ασυροβαβυλωνιακό σκούφο διακοσμημένο με πολύχρωμα λουλούδια -ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να φιλοξενήσει τον κώδικα του Χαμουραμπί -και από κάτω καπέλο τζόκεϊ πλατσουρίζει αμέριμνη στα ρηχά. Ξάφνου μια ριπή αέρα ξεσκουφώνει την ηλικιωμένη λουόμενη, η οποία έντρομη φωνάζει "νεαρέ, νεαρέ, πιάστε το καπέλο μου". Οι λοιποί κολυμβητές κοιταζόμαστε αναζητώντας το σπάνιο αυτό φρούτο, όχι βέβαια τον σκούφο, αλλά κάποιον νεαρό ανάμεσά μας. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι η ανήσυχη γραία απευθυνόταν σε κάποια από τις δίδυμες αδερφές της Ελένης Γλυκατζή Αρβελέρ.
Καλή εβδομάδα να έχετε και θα ακολουθήσουν και άλλες καλοκαιρινές ιστορίες.

10 σχόλια:

  1. Αγαπημένη, ο ίδιος ο Χαμουραμπί μοίραζε στις συμπαθείς υπέργηρες τους σκούφους. Τότε παλιά, το όμορφο 1700 π.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναγκάστηκα να γουγλήσω τον όρο "Ελένης Γλυκατζή Αρβελέρ"...
    πρέπει να τα είδανε όλα τα ματάκια σου....
    Μα τον Τουτατή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάλι σας ζηλεύω αφεντικό για τις υπέροχες διακοπές σας στην λουτρόπολη!
    Η θεία μου η Ελένη επέστρεψε προχθές από τα λουτρά και μου έφερε δυο ωραιότατες πετσέτες κουζίνας κι ένα καταπληκτικό τραπεζομάντηλο!
    Τώρα ψάχνω να βρω τραπέζι γιατί δεν διαθέτομεν στο σπίτι! Αχ... τι δράμα κι αυτό... να μην έχω που να στολίσω τα καλούδια μου!
    Σμακ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλέ πετάνε τα φρούτα στη Λουτρόπολη???
    ουακ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή τον έχασα και τον ψάχνω, μπας και πάνω στον σκούφο ήταν όντως γραμμένος ο κώδικας του Χαμουραμπί; Αν ναι, παρακαλείται η συμπαθής βάβω να τον φέρει στο γραφείο απωλεσθέντων. Η θάλασσα, εκτός από γεμάτη γραίες, ήταν καλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @inko: τι μου θυμίσατε τώρα, εκλεκτή φίλη... Τι ωραίο ντιζάιν οι εποχές εκείνες! Τι νομοθεσία, τι κρεμαστοί κήποι! Μια χλιδή ήσαντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @balidor: χο,χο, η ιστοσαλονίστ χαίρεται πάρα πολύ όταν ξυπνάει τη φιλομαθή διάθεση στους αναγνώσται του καταστήματος.
    Πράγματι, είδαν πολλά τα ματάκια μας εκείνες τις ατελείωτες 33 ημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @manetarius: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, το ομολογώ! Και εγώ αγόρασα 2 (ολογράφως δύο) τραπεζομάντηλα για δώρο σε δυο γηραιές οικογενειακές φίλες. Τελικά, ποτέ μην λες ποτέ!
    Σας ασπάζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @thamnos: και τα φρούτα, και οι γάιδαροι και οι γριές και όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @freedom: για τον απωλεσθέντα σκούφο το λόγο έχει η συνήθως εύστοχη Αγγελιικιή Νικολιούλιη!
    Η θάλασσα είπατε; Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι η λουτρόπολις δεν έχει αποχετευτικό δίκτυο δεν χρειάζεται και πολλή φαντασία για να καταλάβει κανείς πού καταλήγουν όλα τα ... καλούδια. Σας έχω μιλήσει για τις πράσινες κεραίες που εχω βγάλει στο μέτώπο τώρα τελευταία;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή