Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009

Ακολουθεί πολιτικό σχόλιο

Τώρα που πέρασαν οι ευρωεκλογές, ως ιστοσαλονίστ, σαγιοναρίστ και ψηφοφόρος έχω να κάνω κι εγώ το πολιτικό σχόλιό μου. Διότι αυτό που κατάλαβα αναλύοντας εμβριθώς τα εκλογικά αποτελέσματα είναι ότι σ' αυτή τη χώρα ψήφισε το δυναμικότερο κομμάτι του πληθυσμού, δηλαδή οι γέροι. Σ' αυτούς εξάλλου απευθύνεται η ελληνική τηλεόραση, σ' αυτούς και οι πολιτικοί καθώς ο κάθε γέρος έχει κι από ένα παιδί ή έγγονι για να βολέψει στο δημόσιο. Αυτό προκύπτει κι από ένα σύντομο γκάλοπ που κάναμε την Κυριακή: όλοι μας οι φίλοι ήταν στις παραλίες για βουτιές και ρακέτες, ενώ αντίθετα οι γηραιοί γονείς τους πήγαν όλοι και ψήφισαν. Μια γνωστή που βρέθηκε ως κομματικός αντιπρόσωπος στο τοπικό εκλογικό κέντρο μου είπε το εξής χαρακτηριστικό: "Αυτό δεν ήταν εκλογική αναμέτρηση, αλλά η αρτοκλασία του Οσίου Παχωμίου. Δεν προλάβαινες να μετράς τα αναπηρικά καρότσια με τους γέρους που έμπαιναν και έβγαιναν στο σχολείο".
Κατόπιν τούτου έχω να δηλώσω ότι είναι πάρα πολύ σικ να ανήκεις στην τρίτη ηλικία!

27 σχόλια:

 1. Ήρθαν και κάτι 80αρες κοτσωνάτες όμως, με πορτοκαλί μίνι.. άλλο πράμα λέμε :p

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επιτέλους δικαιώθηκα.... θα περάσω από το ιστοσαλόν για κουβέντα (καθότι μαλλί δεν....)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Που να έβλεπες και τον νονό του αδερφού μου. Περασμένα 80. Στάθηκε έξω από το παραβάν, διάλεξε το ψηφοδέλτιο που ήθελε, έβρισε γιατί δεν χωρούσε στο φάκελο (στο διάλο, στο φάκελο κάνουν οικονομία;), μετά προσπαθούσε να κολλήσει το χαρτάκι που κάλυπτε πριν το αυτοκόλλητο σημείο του φακέλου και δεν μπορούσε. Αφού κατάλαβε ότι αυτό δεν ξανακολλάει αλλά είναι για πέταμα πήγε να μπει στο παραβάν και να να πετάξει τον φάκελο στα σκουπίδια!!!.θεός!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εμένα ήρθε μία και ήθελε να περάσει μπροστά από 10 άλλες που είχαν την ίδια ηλικία μ΄αυτήν!! Το πιό αστείο ήταν ότι την άφησαν προφανώς για να αισθανθούν νεότερες!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλείστε να περάσετε από τον κήπο για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου σας . Καλό απόγευμα να έχουμε και καλό υπόλοιπο εβδομάδας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γειά σας.
  Επειδή είμαι πολύ μικρή και δεν καταλαβαίνω, τι ακριβώς σημαίνει "σαγιοναρίστ";
  (θα σας ρώταγα και για το "ψηφοφόρος" αλλά ο μπαμπάς μου μου είπε να μη γράφω κακές λέξεις σε ξένα βλογς)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Περήφανα νιάτα τιμημένα γηρατειά, όπως έλεγε και κάποιος.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δε κατάλαβα γιαγιά, υπαινίσσεσαι κάτι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ισχύει και το :κάτσε παππού γύρω απ΄τη φουφού, πες μας ιστορίες από το μ-λ.
  Όσο νεώτερος-η, τόσο φτωχαίνουν συνήθως οι ιστορίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @prophet estarian: βέρες καρναβαλίστ!
  Κάτι τέτοιες έχουμε και στο κολυμβητήριο. Θεες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @apos: querido comandante, νιώθω κι εγώ δικαιωμένη μαζί σας! Σημειώστε παρακαλώ ότι το ιστοσαλόν πέραν της περιποίησης της κόμης προσφέρει και μανικιουρ-πεντικιουρ. Δεν το ξανασκέφτεστε μήπως μας κάνετε καμιά επισκεψις;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @mariw: αγαπημένη, μου θυμισατε το μακαριτη το θείο μου -ένα κολοσσιαίο στραβόξυλο- που με κομμένο πόδι και αρχές αλτσχάιμερ δεν έχανε εκλογές για εκλογές (μαζί με όλους τους παππούδες του οίκου ευγηρίας στον οποίο ζούσε). Να, κάτι τέτοια έβλεπα και το έκοψα κι εγώ το χούι της αποχής...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @adamantia: πού να δεις πώς με κοιτάνε όταν στα λεωφορεία σηκώνομαι για να τους δώσω τη θέση μου. Αν τα μάτια πετούσαν φωτιές θα είχα γίνει φλαμπέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @theo: κηπουρέ μου καλέ, σας ευχαριστώ για το χαρτοφυλάκιο που μου δώσατε! Πάντα ευχόμουν να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη και γείτονά μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @aunt donna: πού να δείτε τι σας ετοιμάζω στο επόμενο ποστ. Πάρτε από τώρα τα υπογλώσσια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @spyce: αγαπητόν βρέφος, το ιστοσαλόν λατρεύει τα μικρα παιδιά!
  Καλώς ορίσαστε λοιπόν στην ωραία μας ατμόσφαιρα και με χαρά να σας κεράσουμε ένα φριζολάκ για το καλό!
  Σαγιοναρίστ= μια παρτσακλή που κυκλοφορεί όλο το καλοκαίρι με πλαστικές σαγιονάρες διαφόρων χρωματισμών αδιαφορώντας παντελώς για τις επιταγές της μοδός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. @ourbax: αγαπημένε διαγαλαξιακέ επισκέπτη, σας έχω ένα μικρό δώρο. Λίγη υπομονή για την επόμενη ανάρτηση!
  Θα, θαθα, θαθαθα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. @tanila: σερί, πρέπει να σας εξομολογηθώ ότι διακαής μου πόθος είναι να μεταλλαχθώ σε γριά Λουτρακίου. Αυτή με το μπλε μαλλί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. @ΚΥΠ walking: εκλεκτέ ιστοπανελίστ, το δίστιχον αυτό χρήζει μελοποίησης!
  Καμιά πρόταση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. αγαπητή pastaflora, τις τελευταίες μέρες έχω εθιστεί στο βλόγ σου! μια παρατήρηση έχω να κάνω μόνο! Οι γριές του Λουτρακίου δεν έχουν μπλέ μαλλί αλλά λουλακί!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Και τώρα αυτό είναι σικ δηλαδή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Μπαρδόν, εγώ που όλο το καλοκαίρι κυκλοφορώ με δερμάτινες και υφασμάτινες σαγιονάρες όλων των χρωμάτων, αλλά ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ, τι ακριβώς είμαι;

  Κι εγώ ψήφισα. Έχω την εντύπωση ότι κάτι είπες για την ηλικία μου και θα πιαστούμε μαλλί με μαλλί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Χμ!
  Μάλλον λοιπόν ανήκω κι εγώ στα περήφανα νιάτα...
  Απροσδόκητο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. @pastelli: αγαπητή φίλη, το ιστοσαλόν είναι τελικά εθιστικό σαν την σοκολάτα!
  Πολύ σωστή η παρατήρησή σας για τις γραίες. Ο προσδιορισμός "μπλε" χρησιμοποιείται συνειδητά για να δώσει περαιτέρω έμφαση στην πρωτότυπη αυτή απόχρωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. @tanila: είστε πάρα πολύ σικ. Οσο για τους διαπληκτισμούς στους οποίους αναφέρεστε, η ιστοσαλονίστ παρά το γεγονός ότι ακούει βάρβαρες ιντάστριαλ μουσικές, είναι μια αγνή πασιφίστρια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. @trip: μανούλα! Οπου ανήκει κανείς καλό είναι. Αρκεί να μην βγάλει κανένα μάτι, όπως θα έλεγε και ο μέγας Αντώνιος Πανούτσος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή