Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Μα τι όνομα κι αυτό!

Μεγάλες ιστορικές στιγμές ζούμε παρέα με το φραντζολάκι στις καθημερινές μας εξορμήσεις στις παρακείμενες παιδικές χαρές, οι οποίες αναδύουν μία εσάνς από Χίστορυ Τσάνελ και Σκάι. Ορδές από μικρούς Νικηφόρους, Κωνσταντίνους και Αλέξανδρους μετατρέπουν τους χώρους ψυχαγωγίας σε μονδέρνες Κλαζομενές και Γαυγάμηλα, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι ο Έλλην είναι πολλάν λαρτζ και στην ονοματοδοσία των νεαρών βλαστών του.
Την ίδια στιγμή η ιστοσαλονίστ αναρωτιέται ποια είναι τα ονόματα - μαχαιριά-στην-καρδιά. Κατόπιν δε ωρίμου σκέψεως καταλήγει ότι το όνομα - Αρμαγεδδών δεν είναι άλλο από το "Τσαμπίκος" (κι ας την συγχωρήσουν οι Ρόδιοι αναγνώστες). Εσείς έχετε κάποιο όνομα - αντιπρόταση;

43 σχόλια:

  1. Εχω ένα όμορφο ποντιάκι γειτονάκι... που το φωνάζουν Ιδομενέα.....
    Το όνομα του δεν ταιρίαζει με την χαζούτσικη αγοριστικη φατσούμπα του... ούτε με την ντοναλντικη φωνή του....
    Ταιριάζει βέβαια... με το μικροαστικό στυλάκι... της περιοχής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γοργόνα

    αγορίτσα

    θες κι άλλα?

    δε χρειάζεται, εμένα έτσι με βάφτισαν!!!και με τα δυο αυτά πρωτότυπα ονόματα...

    άσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρασίδας-Ναβουχοδονόσορ ίνα ικανοποιηθώσι και τα δύο σόγια ημίτρελων και με άποψη επί παντός επιστητού συγγενών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυδεύκης!!!
    Όνομα σταθμός στην ιστορία των νεύρων μου! Ήτο μάλιστα κολητός με τα βιβλία του Πλεύρη και ο στρατός ήτο το καλύτερο του!
    Φυσικά δεν σήκωνε κουβέντα για την οικογένεια! Ευτυχώς δεν διέθετε αδερφό για να τον ονομάσουν Διόσκουρο και να του παραγγέλνουν συνέχεια φρέντο γλυκό καπουτσίνο ή Κάστωρα και να διαφημίζει οδοντόπαστα! Δίξα τον Θεό!
    Ήξερα κι έναν Ιδομενέα... μισό να θυμιθώ.. όχι εδώ τελειώνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γαρουφαλιά! Το όνομα-εφιάλτης που στο παρά ένα γλύτωσε το κοριτσάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ ας με συγχωρήσετε αλλά γελάω πάντα με το Λευτέρης και φούρναρης (στο επάγγελμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γλυκιά μου Πασταφλώρα όσον αφορά γυναικεία ονόματα τα χειρότερα που έχω ακούσει είναι:Κουκούλω,Παγώνα,Ρωμαλέα...

    όσο για τα αντρικά το Τριαντάφυλλος μου φαίνεται πολύ κάπως ρε παιδί μου...Πολύ λουλουδικό...χαχα!!!

    Σε φιλώ γλύκα μου...

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετά το Τσαμπίκος τί αντιπρόταση μπορείς να κάνεις.. μιλάμε για το όνομα σταθμός στην ιστορία της ονοματοδοσίας
    Μεγάλωσε το φρατζολάκι και πάει και παιδική χαρά; Πώς περνάει ο καιρός !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το Δημοφηλές όνομα στο χωριό μου είναι Αγόρω που γίνεται Αγορίτσα-Ρίτσα. Γραμματική, Ναούμα και Ναούμ στο σερνικό.Κορμί, έχω ξάδελφο Τριαντάφυλλο που τον Φώναζουν Φούλη ο οποίος είναι παντεμένος με την Αφρούλα(εκ του Αφροδίτη-ξέρω, άβυσσος η ψυχή. . .)Αυτά όμως είναι χαριτωμένα απολειφάδια γοργά χαμένων τοπικών αγίων και συνηθειών. Το πρόβλημά μου βρίσκεται στους Γόνους μικροαστών που γίναν νεόπλουτοι και αντί να πουν το εγγόνι Γιώργο ή Όλγα να χαρεί και το γερόντι, τα όνομάζουν Σάντρα, Τρίσα, Ηλιο(sic)Τριπτόλεμο(sic)Ματαλού, Φαιή κτλ.
    p.s. Μακριά από ανθρώπους που συστήνονται ως Αλέξιος, Γεωργιος, Δημήτριος κτλκτλ και να φοβάστε αυτούς που υπογράφουν με πατρώνυμο, π.χ. Αδωνις Χ. Γεωργιάδης(λέμε τωρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μικρότερος για να γελάω συστηνόμουν σαν Βουρδαμής για να δω αντιδράσης μέχρι που γνώρισα εναν και τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αρχισε κιόλας το φρατζολάκι την συμμετοχή σε σκηνές τσόντας στο σκάμμα με την άμμο;
    Καλπάζει ο χρόνος...
    "Εντυπωσιακό" ανδρικό όνομα δεν μας έχει τύχει, σε λίγες μέρες όμως θα βαφτίσουμε τον Στέφανο Θεόφιλο, αλλά το δεύτερο όνομα είναι του παππού και θα δωθεί για να μην μείνει κανείς πολύ παραπονεμένος. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο νονός απειλεί να δώσει στον παπά το δικό του όνομα που θυμίζει μαϊντανό... όπως και να έχει, θα κάνει τόση φασαρία από την ταλαιπωρία το τσουμπωτό βαφτιστήρι που κανείς δεν θα μπορέσει να ακούσει καθαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ιόλη η εμφιαλωμένη, η κολλητή του Βίκου (Μόρτενσεν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το Αγορίτσα και το Τιμολέων.
    Αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο κολλητος μου φιλος ο Μαριος καθε Δεκαπενταυγουστο λεει :"σημερα γιορταζουν στο χωριο οι θειες μου οι Παρθενες και οι Σουμελες!" :)))
    Εγω να προσθεσω και τα δικα μου αγαπημενα : Ζαμπετα και Παγωνα, οι οποιες υπηρξαν αλησμονητα "υπηρετικα προσωπικα" σε ελληνικες ταινιες! Το Ζαμπετα σημαινει οτι ο Ζαμπετας εχει αγιοποιηθει? Να περιμενουμε και ονοματα οπως Καζαντζίδω, Τσιτσάνα και Βαμβακάρω; (αποριες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @green revenger: μαέστρο μου, αυτό δεν είναι όνομα, αλλά ο εφιάλτης στο δρόμο τις λεύκες. Άξιος ο μισθός σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @akanonisti: τι τραβάτε κι εσείς στα βόρεια! Εμείς πάλι στη γειτονιά μας έχουμε κάτι Προκόπηδες που συνάδουν με το μπουρζουά στυλάκι της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ria: σερί, χωρίς παρεξήγηση, αλλά στη θέση σας θα είχα μηνύσει τους γονείς και θα είχα ζητήσει παχυλή αποζημίωση για ηθική βλάβη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @pols: αγαπητέ γκασταρμπάιντερ, να σας συγχαρώ για τα σόγια σας τα οποία είναι η χαρά της κάθε ιστοσαλονίστ που σέβεται τον εαυτό της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @manetarius: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, με εκπλήσσετε ευχάριστα. Μέχρι στιγμής η πλέον κακονόματη γνωριμία της ιστοσαλονίστ ήταν με έναν Φανούρη ο οποίος παρεπιδημούσε σε νησί των κυκλάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @adamantia: αγαπητή φιλή, θα συμφωνήσω μαζί σας. Πρόκειται περί ονόματος - θρίλερ. Αφήστε που παραπέμπει και στον πάλαι ποτέ Μεθοριακό Σταθμό (μεγάλης αγάπης της αείμνηστης γιαγιάς μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @psycomecanic: φίλτατε, περί ορέξεως Xanax! Αντίστοιχα βρίσκω αρκούντως κωμικά ονόματα όπώς Ακης, Μάκης,Σακης Τάκης, Δευκαλίων, Ροδάμανθυς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @σώμα που χορεύει: Κουκούλω; Κουκούλω; ΚΟΥΚΟΥΛΩ;;; Δεν είναι δυνατόν! Πλάκα μου κάνετε! Αυτό είναι μηνύσιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @αντίδρασηκαισεξ: να ένα όνομα που πάντα με μπερδεύει και μου φέρνει στο μυαλό τη λέξη "περίδρομος". Αν θέλτε το πιστεύετε αλλά Περίανδρο έλεγαν έναν οικογενειακό φίλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @so_far: πράγματι, το Τσαμπίκος είναι όνομα καταλύτης! Το φραντζολάκι πηγαίνει στην παιδική χαρά αλλά απλά παρατηρεί τα άλλα παιδάκια και τις νεόκοπες φίλες της μαμάς του που έχουν αυθεντικό Αλτσχάιμερ. Εννοείτε ότι σε περιμένουμε για σοσιαλάιζινγκ και συμπάθεια! Καλώς όρισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @senor pocopico: Μαιτρ, πολύ χαιρόμαστε γιατ την επίσκεψή σας στο ιστοσαλόν. Φευ, οι οικογενειακές υποχρεώσεις μας κρατούν μακριά απο τα μπαρς, τα κλαμπς, τα ταβερνεία και τους λοιπούς χώρους εστίασης που με τόση προσήλωση τιμήσαμε στον πρότερο (αν)έντιμο βίο μας.
    Είμαι σίγουρη ότι είστε πολύ υπηρήφανος για το σόι σας (άκου Φούλης, μουαχαχαχααααααα). Με τη σειρά μου να σας ενημερώσω ότι καλή μου φίλη φέρει το όνομα-μύθος "Νεραντζιά".. Σε τίποτα βέβαια δεν συγκρίνεται με την οικογενειακή ονοματολογική σας παρακαταθήκη.
    Τα σέβη μου στους Ηρακλειδείς και τις λοιπές παραγωγικες δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @tsioubiou: αγαπητέ φίλε, αυτό είναι όνομα ή επίθετο; Θυμήστε μου την Παρασκευή που θα συναντηθούμε να σας πάω κόντρες με τον Πασχάλη Π. του Σ.
    Δεν θα το πιστεύετε ότι κυκλοφορεί άνθρωπος με τέτοιο όνομα και πατρώνυμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Juanita: querida amiga, το δικό μας το βαφιστήρι όχι μόνο δεν έβγαλε κιχ, αλλά κατούρησε και τον παπά (που προηγουμένως μας είχε κόψει μια ωραιότατη ταρίφα για το μυστήριο).
    Γι΄' αυτό και μόνο του έχουμε μεγάλη αδυναμία, του μπαγάσα του μικρού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ΚΥΠ walking: εκλεκτέ ιστοπανελίστ, το όνομα Ιόλη για κάποιο λόγο μου φέρνει στο νου τους μαθηταί της Σχολής Μωραϊτη. Θα φταίνε μάλλον διάφορες τραυματικές εμπειρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @lena: κούκου! Αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, το Τιμολέων πάλι μου φέρνει στο μυαλό το Πειναλέων... Νομίζω ότι έτσι έλεγαν και ένα ταβερνείο στα όμορφα Εξάρχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @common people: αγαπητή αδελφή ψυχή, το Ζαμπέτα αποτελεί και δικό μου όνομα - φετίχ. Βέβαια ουδείς μπορεί να παραμείνει ασυγκίνητος μπροστά στο τσουνάμι Τσαμπίκος.
    Οσο για το αγωνιώδες ερώτημα που θέσατε, πρέπει να συμβουλευθω τα ιερά κονέ μου στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καρυοφύλλης. Ούζος. Ράλλης. Μεθυκλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Eνοείται ότι σήμερα αναμένετε τηλεφώνημα για να συνεννοηθούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εγώ δε θα γράψω εδώ ονόματα που με κάνουν να φρίττω η να χαχανίζω, αλλά 2 ονόματα σπάνια και, στο είδος τους όμορφα. Το ένα μάλιστα είμαι περήφανη που είναι το 2ο βαφτιστικό μου.
    Φερενίκη
    και
    Ταϋγέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Είχα μια συμαθήτρια στο γυμνάσιο που τη βάφτισαν - κρατήσου - 'Ελλάδα' !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΥΓΕΡΟ.

    ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Σούλα Φρίκη: μανδάμ, βιλκάμεν στο ταπεινό μας ιστοσαλόν! Διαπιστώνω ότι τα ονόματα που παραθέσατε θα μπορούσαν κάλλιστα να ανήκουν σε μπαρουτοκαπνισμένους οπλαρχηγούς. Επίσης να συμφωνήσω μαζί σας για εκείνη την ταινία που ο νταλκαδιάρης μαιτρ γκρεμίζει το Βιετνάμ. Ένα από τα αγαπημένα μου σενάρια επιστημονικής φαντασίας, είναι ότι κάποια στιγμή θα συμβεί αυτό με όλο το λεκανοπέδιο Αττικής και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @Tanila: όπως έχω ξαναπεί, η αείμνηστη Ταϋγέτη υπήρξε μια από τις μεγάλες κινηματογραφικές μου αδυναμίες. Εξού και η δική μου συμπάθεια στο συγκεκριμένο όνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @memoir: αγαπητή φίλη, δεν εκπλήσσομαι γιατί έχω γνωρίσει δυο Ελλάδες: τη μια στην Τήνο, την άλλη στην Ισπανία. Η τελευταία ήταν και σπιτονοικοκυρά μας και ισπανιστί το όνομά της ήταν Grecia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @σκρουτζάκος: πολλές μαγιάτικες ευχές και από το ιστοσαλόν! Το Ανατολή επίσης το έχω ξανακούσει, όπως και το εξίσου σπάνιο Γεσθημανή (έτσι έλεγαν την μητέρα του Καζαντζίδη, αν δεν με απατά η φθίνουσα μνήμη μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εκεί που διάλεξαν οι παππούδες να γίνει η βάφτιση προβλέπω να μας κόβει ο παππάς ό,τι περισσεύει από κωλαράκια και ψωμάκια και να γλυτώσουμε και τις πλαστικές εν όψει καλοκαιριού. Πόσο λες να πηγαίνει το μαλλί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή