Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Tελικά θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε;

Θα'θελα να γράψω πολλά, πάρα πολλά για τα όσα συνέβησαν αυτές τις μέρες. Θα περιοριστώ όμως σε δυο απλές κουβέντες: όσο εμείς οι ίδιοι δεν αλλάζουμε νοοτροπίες και κάνουμε τους μικροαστισμούς μας παντιέρα που εξαργυρώνεται σε εκλογικές αναμετρήσεις αλλά κυρίως στις μίζερες ζωές μας, τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.
Οι αλλαγές δεν ξεκινάνε τόσο από τους προσκυνημένους μπαγλαμάδες της εξουσίας, αλλά από εμάς τους ίδιους: οι "από πάνω" είναι ο καθρέφτης μας, εικόνα και ομοίωση ενός ζαμανφουτίστα λαού που θεωρεί μαγκιά την ατιμωρησία επιβραβεύοντας πανηγυρικά τη λαμογιά και την κοροϊδία. Το ερώτημα είναι αν θέλουμε πραγματικά να ξυπνήσουμε από το μακάριο βόλεμά μας, αν θέλουμε να αλλάξουμε αφήνοντας στην άκρη τις "ζωούλες" μας και τα λοιπά υποκοριστικά που δηλητηριάζουν την ύπαρξή μας και να ανακτήσουμε επιτέλους το χαμένο αυτοσεβασμό μας.
Θα μου επιτρέψετε να αφιερώσω το τραγούδι των Rage against the Machine στη δική μου γενιά, τη γενιά των σαραντάρηδων τζιπάτων, στελεχάτων και μεζονετάκηδων που κάποτε πίστεψε ότι θα άλλαζε τον κόσμο, αλλά και σε όλα τα παιδιά που κατέβηκαν στο δρόμο, με την ευχή να μην σκύψουν το κεφάλι και να μην προδώσουν ποτέ τα ιδανικά τους όπως κάναμε όλοι εμείς.

8 σχόλια:

  1. Έτσι είναι καλή μας μανούλα. Το είπαν και οι sex pistols, αν δεν μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο, άλλαξε τον εαυτό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α βρε φραντζολάκι! Ήρθες πάνω στην ώρα. Ο Δεκέμβρης του ΄08 γράφτηκε στην καρδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλτάτη συνΚΔΩΑτισσα, έχετε τας θερμάς (και ΚΔΩΑτικάς) μου ευχάς διά το ευτυχές γεγονός, και, δεδομένων των συνθηκών, not with a whimper but with a bang θα έλεγα παραφράζοντας τον t.s. eliot.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @apos: querido amigo, πάντα έλεγα ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols! (πιστεύω θυμάστε την εμβληματική ταινία με την αξεπέραστη αυτή ατάκα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @incontinentia: όντως! Γιατί για ένα μήνα η μαμά Πασταφλώρα δεν έγινε παιδί του Μάη 68. Ενώ το φραντζολάκι μας πήρε το επαναστατικό βάφτισμα του πυρός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @άμα το λέει η σούφρα σου: αγαπητότατε συνΚΔΩΑτη, σας ευχαριστούμε πολύ. Λόγω ξενυχτιού δεν θυμάμαι κάποιο επίκαιρο στιχάκι από Ευγένιο Τριβιζά, σας υπόσχομαι όμως ότι με το νέον έτος θα έρθω πιο διαβασμένη! Σας ασπάζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΘ ΦΡΑΤΖΟΛΑΚΙ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΧΟΡΟΠΗΔΟΝΤΑΣ ΟΛΟ ΤΟ KILLING IN THE NAME ...


    ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΕΝΑΔΑ. ΚΑΤΙ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ Μ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

    ΙΣΩς ΤΟ ΠΑΣΤΑΦΛΩΡΑΚΙ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΠΤΑ ΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ!

    ΤΟΥ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @athena: αυτό εύχομαι κι ελπίζω κι εγώ. Βεβαια, το πασταφλωρίδιον και αστρολογικά είναι ένα πολύ ανήσυχο πνεύμα. Κάτι μου λέει ότι κι εκείνο θα θελήσει ν' αλλάξει καποια πραγματα μεγαλώνοντας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή