Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Κλέβουν τη φτωχολογιά*

Τον τελευταίο καιρό θλίβομαι πατόκορφα, τόσο ως χαιρστάιλιστ, όσο και ως ψηφοφόρος, για την αηθέστατη επίθεση που ντόπια και ξένα κέντρα αποσταθεροποίησης έχουν εξαπολύσει εναντίον εγχώριων πολιτικών, θρησκευτικών και τραπεζικών γκόλντεν μπόις.
Πάρτε παράδειγμα τον συμπαθή κύριο Τάκη, τον μπιγκ μπος της ΔΕΗς, ο οποίος έπεσε στόχος λοιδοριών από τους ψοφοδεείς τηλεπαραθυράκηδες των 8. Τι έκανε ο άνθρωπος; Ανέλαβε έναν κερδοφόρο δημόσιο οργανισμό και τον φόρτωσε σε χρόνο dt με χρέη 200 εκατ. ευρώ. Να με συγχωρείτε, δηλαδή, αλλά θέλει ταλέντο για να πετύχεις κάτι τόσο μεγαλειώδες σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Και βγαίνουν μετά οι διάφοροι και σου λένε "Με Lexus 90.000 ευρώ κυκλοφορεί ο κύριος Τάκης, και να φύγει ο κύριος Τάκης κτλ κτλ". Κι εσύ ξέρεις ότι ο κύριος Τάκης δεν είναι παρά ένα ακάματος εργάτης του κοινού συμφέροντος που κυκλοφορεί από γειτονιά σε γειτονιά με τούτο τα ταπεινό Toyota, δώρο από την προηγούμενη δουλειά, ζητώντας ευγενικά μια μικρή αυξησούλα στα τιμολόγια της ΔΕΗς μόνο και μόνο για να μπει στο βιβλίο Γκίνες και να τιμήσει την πατρίδα στα πέρατα του κόσμου. Τελικά είμαστε πολλάν αχαριστός λαός οι νεοέλληνες!


* ο τίτλος είναι ευγενές δάνειο από παλαιότερο πρωτοσέλιδο της Αυριανής

11 σχόλια:

  1. Η Γελλάδα τρώει τα παιδιά της αγαπητή μου. Τουλάχιστον το έτερο κρατικό μεγαθήριο που ακούει στο όνομα ΟΤΕ επωλήθη για το.... αστρονομικό ποσό των 400 εκατομμυρίων ευρώ (με κέρδη 3 δις το χρόνο, πάλι καλά που δεν τον δώσανε στους Γερμανούς με λοτταρία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλτάτη μανδάμ συνκδωάτισσα ιστοκομμώτρα, έχω την αίσθησις ότι τον αδικείτε λιγουλάκι τον πρόεδρα επιδεικνύοντας το υπηρεσιακόν του όχημα, ενώ είναι τοις πάσι γνωστό ότι αυτός ως σπορτίφ τύπος κυκλοφορεί με αυτό το λιτόν και απέριττον μονδελάκι.

    επί τη ευκαιρία, θεωρώ (ιεράν) υποχρέωσίν σας ως επαγγελματίου της (έστω διαδικτυακής) τριχός να τοποθετηθείτε έναντι της ιταμού δήλωσεως του ελεεινού ανθέλληνος ιερεμίου κλάρκσωνος περί του μύστακος ός κοσμεί την πλειοψηφίαν του ωραίου φύλου στην ανάδελφον χώραν μας! (περισσότερα αιδώ - είπαμε, τι σκ... κδωα είμεθα?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πωωω..κρίμα το παλικάρι... να το βοηθήσουμε...ψιτ...παιδί...πιάσε τρια ζευγάρια παντόφλες...απ' τις καλές ε;;
    Α...θα πάρω και ένα ζευγάρι να τις φοράω στο κομμωτήριο, τόσες ώρες ορθοστασία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γύρισες μαρή; Κι εγώ που νόμιζα πως το είχες κλειστό το μαγαζί και έμεινα ακούρευτη....
    Η τσαμπουκαλού και χοροπηδηχτού μικρή καλά; Καλά φαντάζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βεβαίως και να μπει στο βιβλίο Γκίνιας ο κυρ Τάκης.

    Υ.Γ. Απαντώντας στο σχόλιό σας της προηγούμενης ανάρτησης, θεωρώ ότι το ραντεβού για συζήτηση πρέπει να κλειστεί αμεσότατα. Αλλά παρακαλώ όχι για τη Σαμπρίνα. Στο λαιμό μου κάθεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ethan: αυτό είναι που λέμε "δημιουργικά οικονομικά". Να ξεπουλάς τα ασημικά της χώρας σε τιμή ευκαιρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @άμα το λέει η σούφρα σου: φίλτατε συνΚΔΩΑτη, σας ευχαριστώ πολύ που εντοπίσατε την παράλειψή μου. Το όχημα που παρουσιάσατε είναι το ΙΧ αναψυχής του κυρίου Τάκη και ουχί το υπηρεσιακόν της φωτογραφίας.
    Όσο δια τον κύριον Κλάρκσων, η απάντησίς μου θα δοθεί αύριο και θα είναι συντριπτική.
    Ευτυχείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @manetarious: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου, οι σαγιονάρες θα είναι ευγενική χορηγία του ιστοsalo-o-n προς το προσωπικό του. Κάτι σαν μπόνους ένα πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @daria: αγαπητή Daria, παρά τις συστάσεις των γιατρών επέστρεψα, στη ζούλα όμως. Βλέπω όμως ότι δεν τα πολυκαταφέρνω, ας όψεται η υποχρεωτική κατάκλιση. Η μικρά party animal έχει ξεσαλώσει. Αυτό δεν είναι μωρό, αλλά σωστός raver!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @lena: αγαπητή βοηθέ πιστολακίου β', πάντα υπάρχουν ενδιαφέρουσες κουβέντες για να συνοδεύουν τις παϊδακοκατανύξεις. Προτείνω να διοργανώσουμε στρογγυλή τράπεζα εν μέσω κοψιδίων με θέμα την οικογένεια Θώδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την Θώδη μπορώ να την ανεχτώ. Μπορούμε να χορέψουμε κιόλας.
    Αφήνω την ημερομηνία ανοιχτή στις ορέξεις της μικρής Πασταφλωρίτσας.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή