Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Εύχες και κάτι ακόμα

Μαζί με τις πασχαλινές ευχές μου το σωστό θα ήταν να σας αφιερώσω και την ανάλογη φωτογραφία, κατά προτίμηση ειδυλλιακές ανοιξιάτικες εξοχές, χαρούμενα λαγουδάκια και κοτοπουλάκια και υπερπαχυντικά σοκολατένια αυγά. Επειδή όμως το μαγαζί εδώ και καιρό έχει σηκώσει το δικό του μπαϊράκι, σας αφιερώνει εξαιρετικά την απίστευτη φάτσα που ακολουθεί με την ευχή να είστε πάντα όπως το μουσούδι της φωτογραφίας: χαλαροί, ανέμελοι, αραχτοί και ευτυχείς. Γιατί η ευτυχία τελικά βρίσκεται στα απλά και καθημερινά, όπως στο να μαζεύεις ήλιο, να τρως αρνάκι στη σούβλα και να περιστοιχίζεσαι από καλούς φίλους.



Και κάτι ακόμα...
Αυτά τα απλά και όμορφα που για μας εξυπακούονται, για κάποιους είναι άγνωστες λέξεις. Όπως για τις γυναίκες που βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τα παιδάκια τους που μεγαλώνουν μακριά από όλα εμείς θεωρούμε αυτονόητα. Ήδη έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία από κάποιους μπλόγκερς για να βοηθηθεί η κατάσταση. Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο από τους panoptis, sally και karaflokotsifas που πήγαν σε μαμάδες και παιδάκια τα είδη πρώτης ανάγκης που είχαμε μαζέψει. Στις 3 του Μάη, θα συγκεντρώσουμε κι άλλα πράγματα κι η ιδέα είναι να υπάρξει βοήθεια σε σταθερή βάση. Όσοι λοιπόν θέλετε να προσφέρετε είτε υλικά με είδη ατομικής περιποίησης, τσιγάρα, τηλεκάρτες είτε με εθελοντική εργασία, ειδικά αν είστε ψυχολόγοι, ψυχίατροι, ψυχοθεραπευτές, μπορείτε να πάτε στη σελίδα του καλού μας panopti και να του στείλετε mail στο panoptispanoptis@gmail.com .
Καλή Ανάσταση σε όλους σας!

38 σχόλια:

  1. α)Καλά, ο σκύλος από πού ψωνίζει γυαλί? Αραχτός ο δικός σου...
    β)Άριστη η πρωτοβουλία για τις φυλακές.

    Καλή Ανάσταση Παστούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλή ανάσταση γλυκιά πάστα φλώρα,

    η γιορτή της αγάπης σε πλήρη εφαρμογή!

    εύγε!

    υ.γ. μπορώ να το αναδημοσιεύσω στον ιστότοπό μου; (την πρωτοβουλία, καλέ, εννοώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γλυκητατη Πασταφλωρα. Ευχομαι κι εγω Καλο Πασχα και παντα να παιρνετε πισω ολη αυτη την αγαπη που δινετε. Υπερατλαντικους Πασχαλινους ασπασμους. Ο σκυλακος ειναι χαρμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @roadartist: πολλές αναστάσιμες ευχές κι από μας! (συνήθη καταληψία-Ντέμη (νιαρ)- Πασταφλώρα)

    @trip: ο γούφης ψωνίζει γυαλί από Κινέζο. Μιλάμε για μυθικό μουσούδι! Η χαρά της ζωής! Οι ευχές από κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ria: Ντλινγκ, τσουγκρίζουμε κι εμείς το αυγό μας με το δικό σας! Και βέβαια να το αναδημοσιεύσεις και για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να ανατρέξεις στο μπλογκ του panoptis που είναι και η ψυχή αυτής της πρωτοβουλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @δεσποινάριον: καλή μου Βιεννέζα, αντευχόμαστε μετά περισσής αγάπης. Εδώ το'χω και θα το πω: άραγε το κοκορέτσι γίνεται σνίτσελ;;; (το χάβα μου η κοιλιόδουλη με τις αυστριακές σπεσιαλιτέ! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πασταφλώρα μου, μπράβο για την πρωτοβουλία σας. Θα προσπαθήσω κι εγώ να βοηθήσω, αν και δεν υπόσχομαι τίποτα, γιατί έχω κάποιες δυσκολίες. Θα κάνω ότι μπορώ.
    Καλή Ανάσταση σου εύχομαι και να περάσεις καλά αυτές τις όμορφες ημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΘΑ γουσταρα τρελά ρε γμτ για εθελοντική εργασία τωρα που περνω και πτυχίο,αλλα σε μισό μήνα φανταρεύω το κερατό μου :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πόσο δίκιο έχεις.. προς το παρόν τις ευχές μου από εδώ, θα στις πω και τηλεφωνικά ...
    Πολλά φιλιά Πασταφλωρίνι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλη Ανάσταση.Στο μυαλό και στο Ηθικό μας γιατι προσωπικά ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩ ΜΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή Ανάσταση να έχεις αγαπητή.Να περάσεις καλά και να αποκτήσεις αυτό το ανέμελο βλέμα ξεκούρασης και χαλάρωσης.Τα πιο ευχάριστα πράγματα είναι στα καθημερινά μας.Γι αυτό είναι και πιο δύσκολα να τα δούμε....τα έχουμε συνηθήσει...

    Καλές γιορτές και καλή Πρωτοχρονιά να έχουμε εμείς στον κόσμο μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό Εκρηκτικό Πάσχα ΚΑΜΠΟΥΜ! ;)
    (tnx 4 the info) :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @dr seeng: γιατρέ μου, όχι άγχος! Μας βοηθάς όσο δεν φαντάζεσαι με τα ωραία σου σκίτσα! Καλά να περάσεις και με ρέγουλα τα κοκορετσάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @βαλιδόρος: ευκαιρίες και ανάγκες θα υπάρχουν πάντα για να βοηθήσει κανείς. Μην ανησυχείς! Τα προβλήματα θα είναι εδώ και όταν απολυθείς από φαντάρος.
    Κοίτα να χαρείς όσο πιο αυτές τις ξέγνοιαστες μέρες που σου μένουν μέχρι να παρουσιαστείς! Και πιες καμιά τεκιλίτσα και για μας! Χικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @so_far: σε φιλώ κι εγώ! Να δούμε πότε θα το κάνουμε αυτό το ταξιδάκι προς τα νότια! να μου φιλήσεις το τρελό μας αγόρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @aunt donna: καλή μου θεία, υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @island: πολλές ευχές κι από μένα. Αυτή την εποχή είμαι όντως σαν τον γούφη της φωτογραφίας. Χαλαράαααααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @bitch girl: καλά να περάσεις, κοριτσάκι! Τσικαμπούμμμμμμμμμμμμμμμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολλή καλή πρωτοβουλία, μας έβγαλες και από την αναζήτηση για κάτι σχετικό που ψάχναμε. Να περάσεις καλά. Καλή Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @αλέκα-κώστας: καλώς ήλθατε! Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για το μπανεράκι που βάλατε. Τους κιτρινόμαυρους χαιρετισμούς μου και πολλές ευχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. pastaflora ευχαριστώ ηια το καλωσορισμα.Πρός το παρόν ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να περάσεις καλα και να προσέχεις.Να μην πιείς και οδηγάς!!!Να φοράς ζώνη,να φάς ΚΑΛΑ και ΠΟΛΥΥΥΥΥ και μετα θα πάμε μαζι να κάνουμε δίαιατα.
    Φιλιά αγαπημένη θεία pastaflora(με γέμιση μαρμελάδα κάστανο σε θέλω...γιαμ γιαμ γιαμ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. το ανάρτησα, ελπίζω να έχει ανταπόκριση και μια παράκληση: μη γράφεις για γλυκά και γέμιση με μαρμελαδα κάστανο, κάνω δίαιτα και θα φάω κανένα περαστικό!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Με οδηγό το Άγιο Φως της Ανάστασης ας πορευτούμε όλοι μαζί με Αγάπη, Αλληλεγγύη και Σεβασμό για το περιβαλλον και τον συνάνθρωπό μας, καλό πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σκυλίσια ζωή!! Εμένα με δάγκωσε στο πόδι ένα αδέσποτο στο Σύνταγμα!!!
    Σας εύχομαι να περάσετε όμορφα και ξεκούραστα αυτές τις ημέρες.
    Καλή Ανάσταση και φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @leondokardos: πολλές ευχές κι από μενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @aunt donna: καλή μου θεία, δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν τρώω πολύ, δεν οδηγώ (ούτε καν το ποδήλατό μου αυτή την εποχή). Άρα θα περάσω ένα Πάσχα λιτοδίαιτο και διαιτητικά ανέμελο! Αφήνω το δρόμο ανοιχτό σε όλους τους υπόλοιπους για τις συνήθεις αγαπημένες κραιπάλες. Μαρμελάδα κάστανο, ε; Και βερύκοκο, βεβαίως βεβαίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ria: σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανάρτηση. Όσο για τα γλύκα, ε μια μικρή παρασπονδία συγχωρείτε, δεν συγχωρείτε; Γι' αυτό υπάρχουν οι Δευτέρες εξάλλου: για να ξεκινάνε οι δίαιτες! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @αντάρτης: συμφωνώ και αντεύχομαι! Αρκεί το μήνυμα της Αγάπης να παραμείνει στην καρδιά μας και να μην είναι περαστικό κι αυτό σαν τα βεγγαλικά που πέφτουν αυτές τις μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή μου, πολλές ευχές κι από μας. Δεν σας κρύβουμε ότι σας ζηλεύουμε που βρίσκεστε σ' αυτές τις ωραίες εξοχές...
    Όσο για τον επιθετικό γούφη, δώστε τόπο στην οργή. Κι αυτά τα καημένα περνάνε μεγάλο στρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. pastaflora είμαι πρόθυμος να βοηθήσω με κάποιο τρόπο στη προσπάθειά σου για τις γυναίκες στο Κορυδαλλό.Είναι καιρός που ήθελα ν΄ασχοληθώ με κάποια κοινωνική δράση.Είμαι στη διάθεσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη κι ότι επιθυμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το "κάτι ακόμα" είναι που "γεμίζει" τις ευχές με νόημα..
    Νά μαστε καλά για να δρούμε επί της ουσίας στα της ζωής λοιπόν! Θα τα πούμε για τα περαιτέρω.. Την αγάπη μου. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Φιλί σου έστειλα; φιλί λοιπόν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @leondokardos: σ' ευχαριστώ πολύ. Η προσπάθεια δεν είναι δική μου, αλλά του panopti http://panoptis.blogspot.com/
    Σε πρώτη φάση θα συγκεντρώσουμε είδη πρώτης ανάγκης όπως σαμπουάν, αφρόλουτρα, τηλεκάρτες. Η συνάντησή μας για την παράδοση θα γίνει στις 3 Μαϊου. Στέλνοντας ένα μέιλ στο panoptispanoptis@gmail.com
    ο απόστολος θα σου στείλει περισσότερες πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @stassa: σ' ευχαριστώ! αντεύχομαι τα καλύτερα!

    @ιφιγένεια: ακριβώς. γιατί όταν δεν μοιράζεσαι, το νόημα διαφεύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @incontinentia: κι από μένα κι από μένα! αναμένουμε τηλεφώνημα! όβερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή