Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Σουβλάκι με πτυχίο

Λοιπόν έχουμε και λέμε: Ένα χρόνο στο νηπιαγωγείο, έξι στο δημοτικό, τρία στο γυμνάσιο, τρία στο λύκειο, τέσσερα -στην καλύτερη- στο πανεπιστήμιο συν άλλα δύο για το μεταπτυχιακό. Και μετά κορνιζάρεις το ωραίο σου πτυχίο δίπλα στο Λόουερ και ως νέος Κονκισταδόρ διαπλέεις τους μανιασμένους ωκεανούς της αγοράς εργασίας. Κι αν είσαι τυχερός και βρεις καμιά άκρη, δεν σε περιμένουν οι αμύθητοι θησαυροί του βασιλιά Μοντεζούμα αλλά 700 ολόκληρα ευρώ μισθός, μπόνους για όλα τα χρόνια που έφαγες στα θρανία. Κοιτάς το πτυχίο με παράπονο, λες και δυο τρία γαλλικά από μέσα σου και τότε, τσουπ, σου έρχεται η μεγαλειώδης ιδέα:



Έτσι γίνεσαι ο Αϊνστάιν της σούβλας και το ωραίο σου πτυχίο τυλίγει τα πιτόγυρα, τα κοτομπέικον και τα σάντουιτς με καλαμάκι. Και κάπου εκεί ανακαλύπτεις ότι το Ελντοράντο που έψαχνες βρίσκεται στην κυριολεξία «στα κάρβουνα».

19 σχόλια:

  1. Αντίο και ευχαριστώ για τα ψάρια;
    Μάλλον ακίνδυνη;

    Τότε αντί για γάιδαρο θα έπρεπε να έχει φωτογραφία δελφινιού...
    Και αντί για ζωγραφιά γυναικός, τη ζωγραφιά ενός (πολύ συγκεκριμένου) πλανήτη...

    Και είμαι σίγουρος ότι όπου και αν πηγαίνεις, παίρνεις μαζί και μια πετσέτα...

    Ωραίο το blog σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αλλά μετά από τόσα χρόνια στα θρανία μαθαίνεις να κάνεις ένα σουβλάκι ... έφαγα πρόσφτα και τα έσπασε! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την επόμενη φορά που θα βρεθούμε θα σου πω για την περίφημη εταιρεία που έχω σκεφτεί να συστήσω κατά καιρούς..
    Είναι ιδέα και τη λέω μόνο σε φίλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δύο πράγματα είναι άπειρα:

    H λύσσα των ανθρώπων για πίτα γύρο με απ' όλα και το σύμπαν.

    Αλλά για το σύμπαν δεν είμαι τόσο σίγουρος.

    Αλβέρτος Αϊνστάιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πες μου αδελφή μου-εσύ ή όποιος άλλος ξέρει-είναι αλήθεια ότι τον συγκεκριμένο μάστορα τον κυνήγησαν επειδή τύλιγε τα δίπιτα κτλ με το πτυχίο του ;(αντιποίηση/παραποίηση, πώς διάλο τα λένε αυτά οι νομικοί;) Έτσι είχα ακούσει, και αν αληθεύει, πραγματικά πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης ανέργων πτυχιούχων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στη συγκεκριμένη "μπουτίκ σουβλακίων" καταναλώσαμε με έναν "ομοιδεάτη" από μία πίτα με γύρο. Αυτός την έφαγε πιο γρήγορα από μένα. Εκείνη τη στιγμή διατυπώσαμε τον "γύρο της σχετικότητας" :P
    (σ.σ.: Γύρο εννοώ, αυτό που οι Αθηναίοι αποκαλούν νομίζω σουβλάκι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @σχολιαστής: ως κολλητή φίλη του Σαματατζή του Απείρως Επαναλαμβανόμενου έχω σηκώσει το δικό μου σουρεαλιστικό μπαϊράκι. Ούτως ή άλλως η απάντηση είναι πάντα 42.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @psykasso: καταρχάς βιλκόμεν και τα συγχαρητήριά μου για το ωραίο όνοματάκι σας. Κατά δεύτερον άλλο πράγμα είναι να σου φτιάχνει το πιτόγυρο ο επιστήμονας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @so_far: αναμένω. Αραγε στο νησί θα πιάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @pols: αγαπητέ γκασταρμπάιντερ, μαζί σας. Η ένωση Σουβλακοφρόνων ανατέλει στον ορίζοντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @incontinentia: λες οι παλιοξεφτίλες να έκαναν τέτοιο πράγμα; Γρήγορα στον πιπεράκια για πιτόγυρο με ενισχυμένη καφτερή σάλτσα για να μην το ξανακάνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @pussy galore: ανυπομονώ να αποτείσω φόρο τιμής σε αυτό το ναό της γεύσης όπου λατρεύεται η επιστημονικότητα της θεάς σούβλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kpavlou: μα αυτό δεν είναι σουβλασερί! Είναι το καπέλο του Κύρου Γρανάζη! (ζηλεύω, ζηλεύω, ζηλεύω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αποτείσω; το έγραψα σωστά ή καταρράκωσα για μια ακόμα φορά την ελληνική γλώσσα κατά την προσφιλή μου συνήθεια; κανείς φιλόλογος εδώ γύρω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. γιατί αν έχεις τελειώσει ιατρική είναι καλύτερα?
    έξι χρόνια πανεπιστήμιο, διάβασμα, εξετάσεις, έξι χρόνια ειδικότητα, διάβασμα, εφημερίες, εξετάσεις ξανά, ένα χρόνο αγροτικό (πριν την ειδικότητα-εκεί να δεις διάβασμα) και μετά άνεργος ή στην καλύτερη περίπτωση, κάνεις τη λάντζα ενός μεγαλογιατρού και παίρνεις το πολύ 1000 ευρώ,

    έχεις φτάσει δε και στην καλύτερη περίπτωση τα τριάντα τρία και βάλε, και τόσα χρόνια, αν ήσουν έστω και γραμματέας σε εταιρεία, θα έπαιρνες με τόσα χρόνια προϋπηρεσία τουλάχιστον 2000 ευρώ...

    σουβλάκια? ταξιτζή γιατρό έχεις πετύχει?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το σουβλάκι αγαπητή που αναφέρεστε κοροϊδευτικά είναι πλέον θρησκεία.Για δείτε εδώ... http://souvlakimagnus.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @island: φίλτατε, με παρεξηγήσατε. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα υποτιμητικά στο θέσφατο που ακούει στο όνομα "σουβλάκι". Τουναντίον, τιμώ και ευλαβώ όσο λίγοι τον Μέγα Σουβλακέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ria: έχεις δίκιο. Το σενάριο του γιατρού - ταξιτζή είναι μάλλον το πιο τρομαχτικό. Μάλιστα λόγω γονιών ακούω καθημερινά απίστευτες ιστορίες που σε κάνουν να αναρωτιέσαι πώς έχουμε καταφέρει να τα κάνουμε όλα στραβά σ' αυτή τη χώρα. Νομίζω ότι έχουμε αναπτύξει ένα σπάνιο ... ταλέντο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή