Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Πολιτικές αμπελοφιλοσοφίες



Τα δυο μεγάλα πολιτικά κόμματα μου θυμίζουν παρακμιακές ψαροταβέρνες. Πας, κάθεσαι στις πλαστικές καρέκλες και περιμένεις μια ώρα το γκαρσόνι να σου πάρει παραγγελία. Κι εκεί που λαχταράς το φρέσκο καλαμαράκι και τις ωραίες τηγανητές πατατούλες, ο μετρ σου σερβίρει κατεψυγμένο ελαστικό Μαδαγασκάρης και μια μεταλλαγμένη, προτηγανισμένη αηδία απροσδιορίστου γεύσης. Σιχτιρίζεις θεούς και δαίμονες, πληρώνεις το φουσκωμένο λογαριασμό κι αντί να ρίξεις μαύρη πέτρα πίσω σου, τσουπ πας, ξανακάθεσαι και ξαναμανά η ίδια ιστορία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι μου θυμίζει μπιτς μπαρ που σερβίρει χλιαρές μπύρες με μουσική υπόκρουση αντάρτικα. Κι όταν διαμαρτυρηθείς, έρχεται ο υπεύθυνος του μαγαζιού και σου λέει «Όλα κι όλα κύριος, ο μπάρμαν όμως είναι τεκνό». Το ΚΚΕ μου φέρνει στο νου καντίνα με βρώμικα: την ώρα που λιμοκτονείς από τα πολλά ξύδια και θες το σαντουιτσάκι να λυτρώσει την πείνα σου, ο καντινιέρης σου κάνει διάλεξη για το κοινωνικό προτσές και σε απειλεί ότι δεν έχει βρώμικο, αν δεν αγοράσεις Ριζοσπάστη.
Για το ΛΑΟΣ δεν έχω έμπνευση. Καμιά καλή ιδέα κανείς;

33 σχόλια:

  1. Εμένα το ΛΑΟΣ μου θυμίζει ταβέρνα στην Βάρη.. Από αυτές που σε βάζει μέσα ο Βλάχος με την γκλίτσα που φυλάει καραούλι στην πόρτα, σε μπουκώνουν με γαρδούμπες και σπληνάντερα που σου πέφτουν έτσι κι αλλιώς βαριά, και όταν διαμαρτυρηθείς για τον φουσκωμένο λογαριασμό κινδυνεύεις να φας και μια κλωστιά στον κώλο από τσαρούχι με φούντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατί, τι πρέπει να αποφασίσεις;;; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή περνώ περίοδο τρελού κεφιού και ξεφαντώματος, θα έλεγα ότι εμενα το ΛΑΟΣ, μου φέρνει κάτι σε ....... ( πες το So_Far παιδί μου, μην ντρέπεσαι ).....
    Salon Kitty aus Berlin, τότε...
    ζαρτιέρα , περιβραχιόνιο SS και νεκροκεφαλές...
    Το είπα γιατρέ μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 'Oχι και αντάρτικα. Άντε να βάζαν κάτι γαλλικά του Mάη – λέμε τώρα.
    Kαλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΛΑΟΣ δεν με εμπνέει για καμμιά περιγραφή αλλά νομίζω πως κανείς δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερη περιγραφή για τα κόμματα απο αυτή που έκανες!!!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ούτε εμένα μου έρχεται ρε γμτ..
    :(

    Τόσο χάλια πια ...
    (το ΛΑΟΣ, όχι εμείς)

    φιλιά,
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @fevis: καταπληκτίκ! αυτή είναι η εικόνα! Εθνικοπατριωτική, ρουστίκ, με το κοκορέτσι της κι άμα λάχει και κανά τσάμικο. Κι ο Αλβανός τσέλιγκας να παραμονεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @yoreekas: να αποφασίσω; Η απόφασή μου είναι ο συνδυασμός του Δρ. Φλάντζα. Δαγκωτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @so_far: αχά, προτείνεις λοιπόν εισαγόμενες βαρβαρικές ιδέες από εκείνους που έτρωγαν βελανίδια όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες. Πολύ φοβάμαι ότι θα σε παραλάβει ο Αδωνις στις εκπομπές του και τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @δε μασάμε: ή Manu Chao. Η χλιαρή μπύρα όμως είναι... μαστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @christina: σ' ευχαριστώ! Γι' αυτό υποστηρίζω πλέον το κόμμα Φλάντζα
    http://dr-flantzas.blogspot.com/2007/07/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @balidor: νομίζω η fevis μας κάλυψε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μετά το άψογο σχόλιο της fevis, στέρεψα από κάθε έμπνευση και το διάβασα από το πρωϊ!!!
    Τουλάχιστον έχουμε έναν μπάρμαν τεκνό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ε, ναι, πιστεύω οτι η Fevis μας κάλυψε όλους!!

    Δεν έπαιζε κι ένα ΔΗΚΙ κόμμα; Αυτό να υποθέσω είναι κωλόμπαρο στην Τρούμπα (δηλαδή γραφικό και παρελθόν);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα του απαγγέλω Καβάφη,

    "το απέλειπεν ο Θεός Αντώνιον" σε δική μου διασκευή....
    κόλαση !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εμένα μου θυμίζει ταβέρνα οικογενειακή "καθως πρέπει" με τζάκι τρελλά ψεύτικο με απαίσιο φαϊ τύπου πεϊνιρλί κηφισιάς και ξινή ακριβοπληρωμένη ρετσίνα. Εκεί συχνάζει ο έλλην οικογενειάρχης γιατί έχει μεγάλο πάρκινγκ για να χωράει ο κομπρέσσορ και έχει και παιδική χαρά για τα ψυχοπαθή παιδιά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή μου, μπορεί η ταυτότητά μου να γράφει 40, πλην όμως το υπόλοιπο πακέτο φέρνει προς έξαλλη 20χρονη επί δύο Διότι ως γνωστόν οι σαραντάρες ίσον δύο εικοσάρες. Ως εκ τούτου λοιπόν θα προτιμήσω τον μπάρμαν από τον κάθε σταφιδιασμένο χασοδίκη. Με εννοείτε, νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @stassa: ΔΗΚΚΙ; Καλέ πού το θυμηθήκατε αυτό; Κάτι σε σύναξη τμηματαρχών Β' σε συνοικιακό καφενείο με αφίσες το Φούτζι Γιάμα και πλαστικά λέλουδα μου κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @so_far: χα, χα! Εγώ πάλι θα του έβαζα άσματα του Σπύρου Σπυράκου, καθότι το βαφτιστικό του όνομα είναι... Σπύρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ιφιμέδεια: Ναι, ναι, άλλη μια άψογη περιγραφή του πακέτου νεοέλληνας μετά της φαμίλιας σε ταβερνείον του στυλ "αναλαμβάνουμε γάμους και συνεστιάσεις". Κι έπιασες και το κομβικό σημείο που ακούει στο όνομα "ψυχοπαθή παιδιά". Μούμπλε, μούμπλε, μου έδωσες ωραία ιδέα για επόμενο ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χμμμμ... το ΛΑΟΣ είναι ένας υποχθόνιος τύπος που έρχεται στο προσκεφάλι σου (εσύ είσαι ακόμα στην άθλια ταβέρνα των δύο μεγάλων και περιμένεις) και σου λέει: "Χάλια εξυπηρέτηση εδώ... έλα σε εμάς λίγο πιο δίπλα, καθαρό φαγητό και ο σερβιτόρος είναι έλληνας..." Ελπίζω το ΛΑΟΣ να μην σε αναγκάζει να αγοράζεις Α1... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ΛΑΟΣ είναι το πιο εύκολο απ'όλα: ταβέρνα με κρέατα μόνο ελληνικά -αυστηρά ελεγμένα-, ελληνικό κρασί, ελληνική μπύρα (ελληνικό... λάγκερ κιόλας) και γενικά ελληνικό μενού (ίσως και με ολίγον από αρχαίων γεύσεις, αν κρίνω δηλαδή από το συλλαλλητήριο στη Θεσσαλονίκη). Επίσης, δεν σερβίρουν Αλβανούς...
    Κι αναφορικά με την μουσική υπόκρουση, αυστηρά βυζαντινή (όταν δεν έχει λάιβ καμιά "μπάντα" από ψάλτες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για το ΛΑΟΣ δεν έχω έμπνευση. Καμιά καλή ιδέα κανείς;
    Σαλεπτζήδες ίσως;;;
    Συνήλθες;;
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μάλλον θα συμφωνήσω με τον hades, κάτι τέοιο μπήκα να γράψω και γω: "Χασαποταβέρνα - Η Μεγάλη Ελλας" (σε στυλ "όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω")

    http://darkly-noon.spaces.live.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καλημερα σας.Ποσο δικιο εχεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @k.pavlou: επίσης ο μικρός αυτός Αρτέμης Μάτσας σου λέει: τα κρέατα είναι ντόπια, του μπατζανάκη μου, τα κρασιά από τον κουνιάδο μου, τα χόρτα τα μάζεψε η πεθερά μου και πάει λέγοντας. Α, κι ο κολλητός μου ο Άδωνις έχει γράψει και κάτι βιβλιαράκια. Τα δίνουμε με έκπτωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @hades: Να προσθέσω στη μουσική υπόκρουση ανελέητα δημοτικά με μερακλωμένους αγκρίκολες να τα δίνουν όλα επί της αυτοσχέδιας πίστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @φωτούλα: αύριο θα ξέρω αν έχω συνέλθει. Μ' όλα αυτά δεν πρόλαβα και καθόλου να κατέβω στα πάτρια. Ακόμα νοσταλγώ τη βόλτα που μου έκανε στα κτήματα ο ογδοντάρης μυθικός θείος μου (αυτός με το φραπέ) με το διαλυμένο παπάκι του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @paris: Βίλκαμεν! Οι φίλοι του Λένου Χρηστίδη είναι και δικοί μου φίλοι! Ωραιότατο το "Χασαποταβέρνα Η Μεγάλη Ελλάς",νομίζω σε 4 λέξεις συμπυκνώνει όλο το νόημα του πράγματος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @λολίτα: πολλές καλημέρες κι από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλώς σας βρήκα και τις καλημέρες μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κοιτα μωρό,για το ΛΑΟΣ,παίζει και το κόνσεπτ τύπου Cattering σε γάμο!Συνηπάρχουν αρμονικότατα στο τραπέζι "Φιλετο Γαλοπούλας με Πάπια πορτοκάλι,ταραμάς,κοκορέτσι,και μαύρες τρουφες(γιατι τις είχε και η Παπαδοπούλου στο τραπέζι της κ μη μας πουμε φτωχες)"
    Όσο για τα υπόλοιπα με κάλυψες!
    Καλημέρες!
    Κόυλός σας βρήκα κόρη μου.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή