Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Τηλεοπτική τσιγκολελέτα



Τηλεοπτικά πράγματα και θάματα είδαν τα ματάκια μου όλες αυτές τις ημέρες του αναγκαστικού κρεβατώματος. Καταρχάς αν ήμουν εξωγήινος, που ώρες-ώρες έχω την αίσθηση ότι είμαι- και είχα προσγειωθεί στην Ελλάδα αυτές τις μέρες θα έβγαζα τα εξής συμπεράσματα:
Τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες η χώρα βομβαρδίζεται από αέρια σάχλας κι οι κάτοικοι χοροπηδάνε σαν παρτσακλοί προσκυνώντας κάποιες δυσοίωνες θεότητες ονόματι "Νίνο" και "Τζούλια Αλεξανδράτου" .
Την ίδια στιγμή βόμβες peroxide και ξανθού σαντρέ έχουν μετατρέψει όλες τις τηλεπαρουσιάστριες σε σαχλοκούδουνες Μπαρμπαρέλες που αντί για μαλλιά φοράνε σφουγγαρίστρες Vileda στο κεφάλι, χορεύουν μονίμως ξέφρενα ντισκοτσιφτετέλια, και εκφράζονται σε μια ακατανόητη γλώσσα τίγκα στα «γουάου» και τα «καταπληκτικό».
Εξαιρετική εντύπωση μου προκάλεσαν δυο μαντραχαλάδες που πρωί-πρωί αντί να βρίσκονται στην οικοδομή κουβαλώντας κανά πυλοφόρι, έπαιρναν τον κόσμο στο τηλέφωνο και του έκαναν φάρσες. Προφανώς είχαν μείνει μετεξεταστέοι στην 5η δημοτικού εδώ και καμιά 25αρια χρόνια, αλλιώς δεν εξηγείται τόση κουλαμάρα.
(Φυσικά θα ήθελα πάρα πολύ να σας μιλήσω για όσα διάβασα για τη μνημειακή αρχιτεκτονική της 18ηςδυναστείας στην Αίγυπτο, για το φαραώ Σέσωστρι, τις κατασκευαστικές καινοτομίες του Τούθμωσι του Γ’ και τα ταφικά μνημεία της Χατσεψούτ, καθώς και για το νέο βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου-ε, Σώτη, γιατί δεν κάνεις πια εκείνα τα ωραία πάρτυ, ε; Αλλά αυτά είναι μάλλον μπαναλιτέ που θα σας κάνουν να βαρεθείτε, οπότε αύριο λέω να συνεχίσω την αφήγησή μου με τα όσα ωραία διάβασα στα κουτσομπολίστικα περιοδικά).

30 σχόλια:

  1. Καλημερα!! well come back!!
    Να σου πω καθολου δεν σε ζηλεψα για τα πρωιναδικα .. :)
    Αλλα σε χαρηκα για τα βιβλιαρακια.. που διαβασες!!
    Καλο το καινουργιο της Σωτη??
    We love soti!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε επιτέλους, σε λίγο θα έπεφτα στη μεθαδόνη ("αέρια σάχλας", "παρτσακλοί" χα χα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και τίποτα δεν είδες, πριν μερικά χρόνια γελούσαμε με την ηρωίδα στους δυο ξένους, τώρα όμως διαπιστώνουμε πόσο αληθινή και ταυτόσημη με την πραγματικότητα ήταν!

    και εγώ είδα τα ντοκυμαντέρ για την αίγυπτο και τα καταευχαριστήθηκα!

    περαστικά, χαίρομαι που είσαι πάλι κοντά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σιδερένια και περαστικό να ΄ναι ότι ήταν :))))

    πρόσεξε μόνο μην κόλλησες τα χειρότερα αυτές τις μέρες στο κρεβάτι. βλέπω στα λεγόμενά σου,
    ύποπτα συμπτώματα πρωιναδίασης.
    το κολλάς χωρίς να το καταλάβεις.

    καλή εβδομάδα.......
    :)))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @roadartist: γουάου, καλώς σας ξαναβρήκα! ουφ, ευτυχώς επεζησα από όλα αυτά τα πρωινάδικα, ή μήπως όχι;
    Το νέο βιβλίο της Σώτης νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερο και πολύ πιο ενδιαφέρον από τα Κινέζικα Κουτιά που με είχαν απογοητεύσει. Διαδραματίζεται στη Μεγάλη Βρετανία και την Κένυα και σου αφήνει μια πικρή γεύση στο στόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @γιώργος: μεθαδόνη! Και όμως υπάρχει και χορηγείται στο πολυϊατρείο του Δρ. Φλάντζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ria: προφητικά δεν θα πει τίποτα! Ούτε μια Ρούλα Κομνηνού με το κληρονομικό χάρισμα δεν θα το πίστευε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @panoptis: των πρακτόρων η σχολή είναι χρήσιμη πολύ! Και γι' αυτό έχω κάνει ειδικά εμβόλια για να γλιτώσω την πρωιναδίαση. Εξού και οι 560 της Συνωμοσίας Εναντίον της Αμερικής του Φίλιπ Ροθ που αναγνώστηκαν σε κάτι λιγότερο από δύο ημερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Σώτη Τριανταφύλλου μου ζήτησε να αναρτήσω εκ μέρους της το παρακάτω σχόλιο:

    «Την τελευταία φορά που έκανα πάρτυ, ανακάλυψα ότι περιβαλλόμουν από ανθρώπους που δεν ήξερα και που δεν με ήξεραν...Ούτε υπήρχε καμιά πιθανότητα να γνωριστούμε...»

    αυτά λοιπόν από τη Σώτη, μαζί με τις ευχές μου για περαστικά τόσο για το θέμα υγείας, όσο για τα τεκταινόμενα στην ελληνική τηλεόραση

    για το δεύτερο δε, τα περαστικά αφορούν όλους μας ...

    animats.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είδες πόσο διασκεδαστικό είναι να να είσαι κρεβατωμένος; Όχι εσύ που γκρίνιαζες...
    Πού αλλού θά 'βλεπες να ρίχνουν τέτοιους τρελούς χορούς πρωϊνιάτικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προσοχή, προσοχή !!! Θεία is back !
    Λάβετε θέσεις... και πάμε όλοι μαζί δυνατά : ΠΑ-ΣΤΑ-ΦΛΩ-ΡΑ-ΠΑΣΤΑ-ΦΛΩ-ΡΑ ...!ΖΗΤΩΩΩΩ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @animats: να πω ότι δεν έχει δίκιο; Έχει. Κάποια στιγμή όλη αυτή η παρέλαση ανωνύμων κουράζει. Πολλά χαιρετίσματα να της δώσεις. Από τη φίλη και γειτόνισσα της Άλεξ, πες της και όταν θα μιλήσουν θα καταλάβει ποια είμαι. Και αφιερωμένο εξαιρετικά το Let the good times roll.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ουφ!!Ευτυχώς γλύτωσες το overdose απ΄τα πρωϊνάδικα!
    (Για πες τώρα κι άλλα για την Χατσεψούτ)

    welcome back pasta!
    Και αναφωνώ μαζί με την Incontinentia
    ΖΗΤΩΩΩΩ!ζΗΤΩΩΩΩ!!ανεμίζοντας το σημαιάκι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @3 parties: τέτοιους χορούς θα έβλεπα πρωινιάτικο στο Skyladiko VIP μόνο αν είχαν ξεμείνει στο πολιτιστικό αυτό κέντρο τίποτα πωρωμένοι μπουζουκόβιοι
    Είδες τι γκρινιάρα είμαι, η αχάριστη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @incontinentia: είμαι βαθύτατα συγκινημένη! Λίγες ημέρες έλειψα και ενεφανίσθη η μυθική Κυρά Φλάτζαινα! Δεν έχω λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1. Ήμουν έτοιμη να σε αναφέρω στις αναζητήσεις του "μπλογκικού" Ερυθρού Σταυρού... αλλά
    2. αφού ξεκουραζόσουν με πρωϊνάδικα άλλαξα γνώμη και είπα "Be my guest".. αυτά έζησα κι εγώ όσο ήμουν "μέσα" με ισχυρή δόση Πόπης Τσαπανίδου..όσο για διάβασμα forget about it,είχε γίνει το μυαλό κρέμα ..
    είχα όμως και ένα "τυχερό" που μόνο από κοντά θα στο πω, να γελάς με τις ώρες...
    Πολλά πολλά φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλησπερα πασταφλωρα.Ειναι η πρωτη φορα που σε επισκεπτομαι και οφειλω να ομολογησω οτι τοσο καιρο εχανα..

    θα τα ξαναπουμε συντομα λολιτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε βρίσκω τόσο εξαιρετικά ενημερωμένη περί τα τηλεοπτικά που σε παίρνει εύκολα να κάνεις νέα καριέρα στο Τηλέραμα... Σούπερ γουάου προοπτική έτσι? :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εμενα άλλο με καίει αγαπητή

    σε τι γλώσσα θα τους τα εξηγούσατε?
    (των εξωγήινων,ντε!)

    α! και θα φορούσατε σαφώς και αυτό το σανιτας καπελάκι έ??

    και ιδου το σοβαρότερον:

    αν τους άρεσε η ιδέα και έμεναν και αυτοί,πώς θα χωρούσαν ολοι στις μεσημεριανές εκπομπές???

    ε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν το δείτε από την θετική πλευρά, η πρωϊνή ξανοθο-σαχλο-μπουρδολογία σας έδωσε ερεθίσματα για τις επόμενες αναρτήσεις σας!
    Τα δε Κινέζινα Κουτιά μια μετριότητα ήταν για την πολλά νεο-υποσχόμενη Σώτη!
    Καλώς μας ήρθες θειούλα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @animats: έγινε! ;-)

    @so_far: θα συμφωνήσω για την Πόπη, αν και όλο αυτό το ενημερωτικό αντάριασμα ήταν που με έσπρωξε βαθύτερα στη μελέτη της αιγυπτιακής τοιχοποιίας κατά την εποχή του Μέσου Βασιλείου. Μετά από όλα αυτά δηλώνω ενθουσιασμένη με τον Ιμχοτέπ, μέγα αρχιτέκτονα και πνευματική μορφή της εποχής εκείνης και ανακοινώνω την ίδρυση του πρώτου επίσημου φαν κλαμπ του στην Ελλάδα. Για τα υπόλοιπα χρήσιμα που έμαθα, θα ακολουθήσει μακροσκελής ανάρτηση με όλα τα ονόματα των φαραώ που μου έκαναν εντύπωση. Αναμένω την αφήγηση για το "τυχερό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @λολίτα: βιλκάμεν, λολίτα! Και σας μερσί για τα καλά σας λόγια. Όπως θα διαπιστώσετε στο μπλογκ αυτό το καρναβάλι διαρκεί 365 ημέρες το χρόνο. Σύντομα δε θα δώσουμε και δωρεάν μαθήματα αιγυπτιολογίας. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @fevis: σούπερ γουάου δεν θα πει τίποτα! Βρε λες να χτυπήσω καμιά πόρτα κατά κει και να ζητήσω τη στήλη με τα ωροσκόπια; Άσε που θα παίρνω και τσάμπα τα DVD με τις ταινίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @kanataki: βιλκάμεν, σερί! Αγωνιώδη τα ερωτήματά σας και σπεύδω να τα απαντήσω:
    1. Αρχικά θα τους μιλούσα σε γραμμική βήτα (την έχω εμπεδώσει από τα άρθρα του κ. Γιανναρά). Αν δεν καταλάβαιναν, γεγονός πολύ πιθανόν, θα τους έβαζα τις δηλώσεις του προέδρου του Εδεσσαϊκού http://www.youtube.com/watch?v=ASDTDxcw4Kg
    Αν δεν έβγαινε άκρη ούτε τότε θα τους έστελνα σε μια συνεδρίαση της Βουλής για να ακούσουν ωραίο, ξύλινο λόγο, να πάθουν μια ψυχολογία και να γυρίσουν πίσω στους ωραίους πλανήτες τους.

    2. Το σάνιτας καπελάκι είναι μπαναλιτέ, το φορούσαν εκείνοι οι νεοpunks οι Devo που ήταν κακόγουστοι. Προτιμώ να κυκλοφορώ με το σομπρέρο μου και τις σικάτες καναρινί σαγιονάρες μου http://pastaflor.blogspot.com/2007/07/blog-post_13.html.

    3. Αν τους άρεσε η ιδέα και έμεναν, θα δημιουργούσαμε και άλλα κανάλια για να έχουν τις δικές τους εκπομπές. Πάντα με επιδοτήσεις της Ε.Ε. και του Δ' (πλέον) ΚΠΣ, βεβαίως βεβαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή μου, να μην ξεχνάμε και τους μαντραχαλάδες - φαρσέρ. Έκτακτοι ήταν!
    Όσο για τα κινέζικα κουτιά, μου άφησαν κι εμένα μια αίσθηση του ανικανοποίητου. Ίσως γιατί επιμένω να είμαι κολλημένη στο "Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @trip: λαστ, μπατ νοτ λιστ, διότι πάσχουμε κι από μια γκαβομάρα δωρικού ρυθμού. Κουνάω κι εγώ το σημαιάκι μου και σας υπόσχομαι επίσης τρελά άρθρα για τους φαραώ Σεψεσκάφ (!!!) και Πεπί Α' και Β' (και δεν κάνω πλάκα!).
    Επίσης να σας ενημερώσω για τη δημιουργία του φαν κλαμπ του Ιμχοτέπ, δεχόμαστε εγγραφές καθημερινά, θα πάμε και ταβέρνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Υπάρχει φαραώ Πεπί Α΄???( Μη σου πώ και Β΄).
    Τί είπες τώρα...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @trip: υπάρχει, υπάρχει! είμαι ενθουσιασμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΤΟΥ"
    (Μαντραχαλάδες?...μη χέσω!Για φαντάσου το bold αγόρι να κουβαλά το πηλοφόρι το μυστρί...Απα πα πα..γέμισε ο κόσμος τοιουτους κόρη μου...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή