Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

To κουσούρι



Μια ντιβανοκασέλα, δύο πολυθρόνες μπαμπού, μια ομπρέλα κήπου με ρίγες, όλη η δισκογραφία του Τζίμη Πανούση, τρία κιβώτια κόκα κόλα ζίρο, ένα πλήρες σετ γαλλικών κλειδιών σε δερμάτινη θήκη, μια σκούπα Χούβερ παλαιού τύπου... ΄Ολα αυτά -τα φαινομενικά ασύνδετα- νιώθω ότι βρίσκονται στοιβαγμένα εδώ και δυο βδομάδες στη ρινική μου κοιλότητα, στερώντας μου σχεδόν παντελώς τη μαγική αίσθηση που λέγεται όσφρηση.
Η μύτη μου, γιατρέ μου, θυμίζει τη χαοτική σοφίτα του Γκούφη –πάντα τίγκα στα πιο εξωφρενικά τσιτσιπρέκια- και αν κάποιος θελήσει να μου κάνει δώρο ένα χαριτωμένο κουνάβι θα του πω ευχαριστώ και θα τον κεράσω λεμονίτα.
Μπουχτισμένη πλέον από τα αντιβιοτικά και τις κορτιζόνες, που με έχουν μετατρέψει σε κανονική φαρμακαποθήκη τους τελευταίους μήνες, υποδέχομαι άλλο ένα κουσούρι - ελπίζω προσωρινό. Καμιά συμβουλή κανείς για το πώς αντιμετωπίζεται αυτή η «κλασική περίπτωση βλάβης»;;;

26 σχόλια:

  1. Κάτι πρέπει να βράσεις σε μια κατσαρόλα και να κάνεις εισπνοές με τον ατμό... Μέντα? Αλόη? Vix? Ούτε που θυμάμαι και δεν θέλω να σε πάρω στιν λαιμό μου αν και πόσο να χειροτερέψεις πια? Για ρώτα κανέναν που να ξέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια επισκεψη στο Ιπποκρατειο. ΧΕΧΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο κυριο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ?
    ΧΕΧΕΧΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή μου,
    1ον. Να ευχηθώ καλή χρονιά
    2ον. Να ευχηθώ περαστικά
    3ον. Να διαπιστώσω ότι έχω χαθεί προσφάτως και εμφανίζομαι σπανιότερα και από τρίχα στο κεφάλι του Βέγγου.
    4ον. Για το πρόβλημα σας, απευθυνθείτε, που αλλού; Στον Δρ Φλάντζα!
    5ον. Αν επιμένεις να συμβουλευτείς εμένα, θα σου έλεγα ότι ένας άνθρωπος με παρατεταμένο συνάχι διάρκειας 3-4 χρόνων (τουλάχιστον) και ανύπαρκτη πλέον όσφρηση, είναι ο τελευταίος που μπορεί να δώσει την οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, ειδικά επί του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω θα ελεγα να καθησετε μεσα καμμια βδομαδα χωρις εκδρομες στα Σπατα για ενα κομματι σωλομο που μπορει να σας εξυπηρετησει και το παιδι του μπακαλη σε κατασταση εκτακτου αναγκης! Ετσι στα ζεστα σας και με εισπνοες ευκαλυπτου το κουσουρι θα γινει μια αναμνηση. Αλλα παλουκωθητε για ονομα του Θεου! Περαστικα αγαπητη Πασταφλωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν το δείτε από τη θετική πλευρά θα διαπιστώστε ότι κουβαλάτε μαζί σας την επίπλωση και τα αναγκαία συντήρησης του εξοχικού σας σπιτιού!

    Προτείνω , όχι ανεπιφύλακτα, την επαναστατική μέθοδο αποχής από φαγητό και νερό για 3 ημέρες. Αν δεν πάτε νοσοκομείο από αφυδάτωση θα γίνετε καλά!
    (Χωρίς πλάκα κάποιο φίλοι το κάνουν για τα συχνά και καθημερινά νοσήματα και φαίνεται να δουλεύει)

    Περαστικά θεία.
    (Βρε, εσύ έχεις την ομπρέλα με τις ρίγες και έχω φάει το τόπο να τη βρω?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @fevis: νομίζω ευκάλυπτο. Ας κάνουμε λοιπόν ένα πείραμα και μ' αυτό! Μιλ μερσί!

    @tsioubiou: ήταν όντως ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ η υπόδειξή σου! Πλην όμως έχουμε ήδη μιλήσει μαζί του και μας σύστησε μπάνια στη θάλασσα το καλοκαίρι! Άβυσσος η ψυχή του ΩΡΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @mujahedin: μπουρλοτιέρη μου, να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου Καλή Χρονιά και είθε το καλό ποδαρικό του Γιουρόνιμους να μας συνοδεύει αμφότερους!
    Σαφέστατα ανησυχήσαμε με την απουσία σας, όμως ξέρουμε ότι εργασιακώς η περιόδος που διάγετε φαντάζει με κατάβαση στα πυρωμένα καζάνια της κόλασης. Άρα συγχωρεμένος!
    Όσο για τον Δρ. Φλάντζα είναι σπουδαία η πρότασή σου. Σπεύδω αμέσως να επισκεφθώ το πολυιατρείο του αγαπημένου πολυεπιστήμονα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @δεσποινάριον: καλή μου φίλη, θα ψάξω να βρω αιθέρια έλαια ευκαλύπτου και θα κάνω μποτέ συν μια ξεγυρισμένη ιατρική κούρα μπας και συνέλθω. Κομμένα τα Σπάτα και οι σολωμοί,
    από δω και πέρα Κολωνάκι και ψωμί!

    @radio marconi: ραδιοπειρατή μου, το ομολογώ! Εγώ τσούρνεψα την ομπρέλα με τις ρίγες και τώρα τιμωρούμαι σκληρά... Τη μέθοδο που προτείνετε την έχω ξανακούσει, πλην όμως ταιριάζει στον Άη Γιάννη το Νηστευτή (καθώς και σε όσους εγκαταβιούν πλέον στο Μάουντ Άθως) και όχι σε μια θείτσα Πασταφλώρα που γυρίζει ολημερίς σαν τη σβούρα.
    Παρόλα αυτά, άξιος ο μισθός σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατρός δεν είμαι (αλλά ως γνωστόν πάντα ήθελα να γίνω) οπότε προτείνω να πας να σε δεί κάποιος (αν και είμαι σίγουρη οτι θα σου χορηγήσει otrivin, σε συνδιασμό με claritin d - δοκιμασμένη συνταγή). Άν σιχάθηκες τα φάρμακα πάρε απο το φαρμακείο ένα μπουκάλι (το μεγάλο) θαλασσινό νερό (Fysiomer κλπ) και...καλές βουτιές...
    Περαστικούλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σωστός ο ΩΡΛ, διότι τα θερινά μπάνια σου φτιάχνουν άμυνα για τον επόμενο χειμώνα. Πρόληψη, η καλύτερη άμυνα.
    (Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό που σου είπε η fevis αλλά και μόνιμη υγρή ατμόσφαιρα για υγραίνεται ο βλεννογόνος της μύτης.
    Βάλε στα σώματα θέρμανσης μία βρεγμένη πετσέτα ΄καλά στιμμένη για να υγραίνει η ατμόφαιρα. Και στο μπάνιο σου , γεμίζεις τη μπανιέρα με ζεστό νερό, ρίχνεις λίγες σταγόνες ευκαλύπτου και μένεις λίγη ώρα μέσα κάνοντας εισπνοές.
    Όχι για πολύ αν έχεις πρόβλημα υπότασης και αφήνοντας και ένα παραθυράκι ανοιχτό λίγο για να μην σκάσεις.
    Εκτός αν αγοράσεις υγραντήρες και τους διασκορπίσεις στο σπίτι.
    Και περαστικά.

    ΥΓ Γιατί σου δίνουν κορτιζόνη;
    Αλλεργικό άσθμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Clarinase (χάπια). 8 ώρες χωρίς καθόλου συνάχι. Ελπίζω να κυκλοφορούν με το ίδιο όνομα και στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λατρεμένη φίλη Πασταφλώρα,

    Δοκιμάστε να κάμετε ρινοπλύσεις με φυσιολογικό ορό ή (χλιαρό) αλατόνερο δις ημερησίως. Μία σύριγγα ή ένα καλό νεροπίστολο συνήθως βοηθούν.

    Περαστικά,
    Σουσού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @me:moir: μπρατσάκια, μαγιό, καπέλο, αντηλιακό και βουρ για βουτιές! (Αντι του Fysiomer βάζω φυσιολογικό ορό, αλλά αποτέλεσμα μηδέν... )

    @άννα: συμφωνώ κι εγώ και επαυξάνω. Μήπως εννοούσε να την κάνω κατά Μαλδίβες μεριά τώρα που έχουν καλοκαίρι και να κάνω εκεί τα μπανάκια μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @βροχοποιός: σ' ευχαριστώ! πού βρίσκεσαι, φρουρέ της πατρίδας;

    @so_far: ναι, την κορτιζόνη την παίρνω για το αλλεργικό άσθμα. Είναι μια ιστορία αγάπης μίσους που δεν οδηγεί δυστυχώς πουθενά. Αν και υποτασική θα κάνω το κόλπο με τις πετσέτες και τον ευκάλυπτο. Πολύ σ' ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @3 parties: επειδή έχω γίνει κανονική φαρμακαποθήκη με τόσα κουσούρια που έχω μαζέψει, λέω να αποφύγω τα φάρμακα. Αν απελπιστώ τελείως όμως θα το ψάξω.

    @σουσού: Λατρεμένη φίλη, η μοναδική ελπίς μου δεν είναι άλλη από τον πολυεπιστήμονα Δρ. Φλάντζα. Είμαι σίγουρη ότι μια επίσκεψις στο ιατρείο του θα με θεραπεύσει από πάσαν νόσον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αξιότιμη Κυρία Πασταφλώρα:

    Ακροάσθην το κάλεσμα απελπισίας σας κε έσπευσα να βοηθήσω.
    Αλλα το μόνο που έχω να προσθέσω αν οι κορτιζόνες, οι φλατζπιρίνες ή οι ρινοπλύσεις με φυσιολογικό ορό ή (χλιαρό) αλατόνερο δις ημερησίως δεν βοηθήσουν, έχω να σας συστήσω το τηλέφωνο ενός καλού μεταφορέα (ΜΕΤΑΦΟΡΑΙ-ΕΚΔΡΟΜΑΙ,Ο ΜΗΤΣΟΣ) να σας πάρη τουλάχισθον τα πράγματα απο την ρύνην σας μήπως κε ανακουφισθήτε.

    2101234567,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΕΜΠΟΥΛΩΣΑ!
    ΤΕΜΠΟΥΛΩΣΑ!
    ΤΕΜΠΟΥΛΩΣΑ!

    κρααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΧΕ!







    πΕς ότι όλα είναι μια χαρά!








    Πως είσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Δρ. Φλάντζας: αξιότιμε δόκτωρ, το ήξερα ότι η ιατρική σας παρέμβαση θα ήτο άμεση και αποτελεσματική. Αναζητώ ήδη το τελέφωνο του εν λόγω μεταφορέα στο συλλεκτικό βινύλιο το οποίο διαθέτω στη δισκοθήκη μου. Στην περίπτωση που δεν καταφέρω να τον βρω λέω να αποταθώ στον Άρχοντα ή στον Κώστα Τσάκωνα ο οποίος έχει μια άλφα πείρα λόγω του σουξέ "Η μεγάλη απόφραξη". Καλό ΠΣΚ να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @κος λεό: αγαπητό πτηνό, θα ακολουθήσω και τις χρήσιμες συμβουλές σας και αν καταφέρω να θεραπευθώ θα σας κάνω το τραπέζι σε χορτοφαγικό εστιατόριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @sigmataf: αν θες το πιστεύεις, αυτό λέω: ότι όλα βαίνουν καλώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κοίτα εμένα το μοναδικό που έφερε τη μύτη μου στα ίσα της ήταν το παλιό καλό τουμποφλό. Μη γελάς πήγα πριν χρόνια να το ανοίξω με τα δόντια και μάλλον εισέπνευσα το μισό. Μετά το νοσοκομείο και για 2-3 χρόνια η μύτη έμεινε ανέραστος κόρη. Αλλά είπα να μην το ξαναδοκιμάσω γιατί δε θυμόμουνα και την ακριβή δοσολογία. Όλα τα άλλα μια παρηγοριά στον άρρωστο. Η αλήθεια είναι ότι το δυο τρεις σταγόνες λάδι ευκαλύπτου σε ζεστό νερό πάνω στο καλοριφέρ ψιλοβοηθάνε, αλλά με μέτρο γιατί ένα πονοκέφαλο τον φέρνουν... Άρα φυσιολογικό όρο μέχρι να μπεις στη θάλασσα και υπομονή
    Υ.Γ. Μήπως να ξεκινούσες τα μπάνια από τώρα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @νερίνα: το τελευταίο μου μπάνιο σε ανοιχτό κολυμβητήριο το έκανα την 1η Νοεμβρίου. Αν τα καταφέρω υπολογίζω να ξαναπέσω στη θάλασσα κατά Απρίλη. Αρα μέχρι τότε ... υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή