Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Έχουμε ... θέμα


Η πρώτη και τελευταία φόρα που συνάντησα το Θέμο στη ζωή μου ήταν στο γάμο μιας φίλης. Όπου αφού μέθυσε τον παπά με τεκίλες έδωσε τη δική του νότα στο μυστήριο διακόπτοντάς το κάθε τρεις και λίγο και εκτοξεύοντας διάφορες πνευματώδεις και μη ατάκες. Δεν λέω καλά περάσαμε, γελάσαμε, χαβαλεδιάσαμε αλλά αυτό που παρακολουθήσαμε δεν ήταν γάμος αλλά μια εξελιγμένη εκδοχή του Μάπετ Σόου με το Σουηδό σεφ να τα κάνει όλα κεραμιδαριό. Έκτοτε ανέπτυξα μια αντιπάθεια απέναντι στο διοπτροφόρο και συχνά ακατάληπτο αυτό τύπο, ο οποίος μου θύμιζε όλο και περισσότερο κακομαθημένο δωδεκάχρονο που από το τελευταίο θρανίο αρεσκόταν στο να πετάει αμπούλες βρώμας στην τάξη κωλεύοντας το μάθημα.
Σαφέστατα θα πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στο Θέμο ότι συμπράττοντας με το Μάκη έκανε τη μεγάλη εκδοτική επιτυχία με το Θέμα, αλλά και πάλι αυτή η εφημερίδα δεν κατάφερε να κερδίσει ποτέ την εκτίμησή μου. Ίσως να φταίει ότι μεγάλωσα με την Εστία στο σπίτι, ίσως να φταίνε τα γαλλικά και το πιάνο... Αυτό όμως που χρόνια τώρα μου έχει μάθει η ζωή είναι ότι πρέπει να’σαι πολύ λέρα για να κυβερνάς γαλέρα.... Ακόμα κι αν το σκαρί διαπλέει τους Ρουβικώνες του κυριακάτικου Τύπου.

17 σχόλια:

  1. Σωστή!!! Παρόλο που η γαλέρα σαν να έπεσε σε ξέρα τελικά... Λες να ήταν άτυχες λέρες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή εν θολοκουλτούρα αδελφή Πασταφλώρα,

    εγώ πιστεύω ότι για όλα τα δεινά του Θέμεως (Είναι γαυροεπιστήμων ανάμεσα στα άλλα, ήτοι αιωνίως δυστυχής άσχετα από το πόσες κούπες σηκώνει το ερυθρόλευκο συνοθύλευμα μετα μουσαντενίων μπέραρδυς), είναι η συναναστροφή του με τον διαβόητον Σουηδόν μάγειραν που του χάρισεν τον τόσο τον πλούσιον ψυχικόν του κόσμον, όσο και τα πλούσια love handles(*) του.

    (*)Κοινώς πατσαί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που το ΘΕΜΑ το πήρα μόνο μια φορά που είχε την Ολγα Φαρμάκη! και η τηλεόραση σβήνει όταν βλέπει τον μουσάτο, να αυτοχαρακτηρίζεται στυλοβάτης της ηθικής και της διαφάνειας!
    Δεν μπορεί να καταλάβει πως ενώ πρώτα έπαιρναν μαζί όμορφα το μπανάκι τους του ξηγήθηκε έτσι ο Σουηδός και τα πήρε όλα για πάρτη του! (καθώς λένε...)

    Σε κάθε επεισόδιο του Αστερίξ η γαλέρα βυθίζεται, τυχαίο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αστείο είναι ότι ποτέ δεν άκουσα ένα "έξυπνο" αστείο στην εκπομπή του.
    και τα βίντεο από άλλους τα παίρνουν... so...
    I don't give a &%$@ about 'im!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και εγώ εκτιμώ το χιούμορ του, έχω καιρό να παρακολουθήσω την εκπομπή του, καθώς με χαλάνε λίγο τα πρότυπα που προωθεί σε αυτήν. Είτε πρόκειται για την ιδανική γυναίκα (?), είτε γενικότερα για τον ιδανικό τρόπο ζωής.
    Αν μάλιστα έβαλε τελικά το χέρι του στο... βάζο με το μέλι, η λανθασμένη - κατά τη γνώμη μου... - αντίληψή του για τον ιδανικό τρόπο ζωής, νομίζω πως συνέβαλε σημαντικά σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @fevis: μάλλον για το ότι προσέκρουσαν σε ύφαλο θα έφταιγε η λάθος... χαρτογράφηση. αυτά δεν είπαν και για το Sea Diamond;

    @pols: αγαπημένε γκασταρμπάιντερ, προφανώς η συναναστροφή του και με διάφορους άλλους μάγειρες του χάρισε και τον παχυλότατο λογαριασμό στην τράπεζα. Εκτός κι αν το'παθε από τους πολλούς... γαύρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @radio marconi: ραδιοπειρατή μου, η γαλέρα μπορεί να βυθίζεται σε κάθε επεισόδιο, όμως στο επόμενο τεύχος πλέει καμαρωτή σαν να μην συνέβη τίποτα. Λες η ζωή να αντιγράψει τα κόμικ;

    @balidor: από τότε που τον είδα λάιβ, τα είδα όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @the sailor: εγώ πάλι δεν εκτιμώ τις παρέες του...
    το μόνο για το οποίο του βγάζω το καπέλο είναι ότι ξέρει να αμοίβει τους ανερχόμενους συνεργάτες του Θέματος. Κάτι που σπάνια συμβαίνει στο βασίλειο των βαρώνων των ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι ολίγον τι εκνευριστικός. Υπάρχουν καιχειρότεροι, βεβαίως βεβαίως.

    Μόλις θυμήθηκα τον αγαπημένο μου νόμο του Μέρφυ. Να τον πω εδώ; Θα τον πω: Όποιος διστάζει, έχει πάντα δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Σαφέστατα θα πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στο Θέμο ότι συμπράττοντας με το Μάκη έκανε τη μεγάλη εκδοτική επιτυχία με το Θέμα,"

    Δεν αναγνωριζω τιποτα
    σε δυο Γκρέμλινς που επεβληθηκαν
    με τσοντοταινιες και αρθρα που ερεθιζουν την καθε λαικαντζα και τον καθε αποτυχημενο..

    Δεν δυναμαι να αναγνωρισω τιποτα στο μεγαλυτερο φασιστοειδες και υποκριτη που κανει ολοκληρες εκπομπες αναλυοντας τη φιλοσοφια της ανοησιας και απειλωντας με υψωμενο φρυδι οσους ακομα τον παιρνουν σοβαρα

    και φυσικα δεν αναγνωριζω τιποτα
    στον εθνικο Κεκέ
    του οποιου τα σαλια τρεχουν τη νυχτα στο Ολα
    και τη μερα το παιζει δημοσιογραφος!

    Ειναι απιστευτο ..τα λεω τοσο μα τοσο καιρο..
    και τωρα που θα πρεπε να εχω σηκωσει μπαιρακι...

    βαρεθηκα...

    ισως γιατι εχω ξαναδει το εργο!
    Δηλωνω παντως πως τον ευχαριστιεμαι
    α δ υ σ ω π η τ α
    τουτον τον τραγελαφο!

    Τελος
    ο καθεις μπορει να γινει πρωτη εφημεριδα με τοση φτηνια και συνοικιακη ψυχολογια...
    αλλα
    ΤΟ ΘΕΜΑ ειναι να παραμεινει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι πολύ δύσκολο να διαθέσεις τόσα εκατομμύρια, τόσες πολλές γνωριμίες, τέτοια πλούσια τσοντο-θήκη ... και πάλι να βγάλεις μια φυλλάδα που δε διαβάζεται ούτε στο WC.
    Άρα, κάποιο ταλέντο είχε ο εθνικός κεκές (aka σαλιάρης που είπε και ο προλαλήσας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @3parties: μόνο ολίγον εκνευριστικός; Θα έλεγα ότι ξεπερνάει τα ... 10 ρίχτερ! Αυτό το αξίωμα του νόμου του Μέρφυ δεν το γνώριζα! Γηράσκω αεί διδασκόμενη τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @talisker: κι εγώ τον χαίρομαι τον τραγέλαφο όσο δεν φαντάζεσαι. Ειδικά όταν εμπλέκονται όλοι αυτοί οι "κύριοι" με τις βίλες στην Εκάλη, τους περίεργα φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, τους κοτεράτους διαπλεκόμενους φίλους, την ηθική κάτω του μηδενός κι όλη τη σάρα τη μάρα και το κακό συναπάντημα σε περίοπτη θέση στο τηλεφωνικό τους καρνέ. Τους απεχθάνομαι και θα ήθελα να τους ρίξω με τις τσανάκες τα γιαούρτια την ώρα που τους μπαγλαρώνουν και τους πάνε στον Κορυδαλλό για διακοπές διαρκείας. Όμως στην Ελλάδα ζούμε, άρα αυτά αποτελούν ευσεβείς πόθους.
    Από την άλλη όταν αποκαλώ το Θέμα επιτυχημένο εννοώ εμπορικά, κάτι που κι άλλες εκδοτικές τσοντο-υπερπαραγωγές το προσπάθησαν, αλλά δεν το κατάφεραν.
    Δεν με στεναχωρεί ότι υπάρχει αυτή η εφημερίδα, αλλά ότι υπάρχουν άνθρωποι που την διαβάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @άννα: δεν διαβάζεται από μας. Γιατί ξέρω πάρα πολλούς που την έχουν... Ευαγγέλιο (δυστυχώς...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. H H H προλαλησασα!!:::))

    ειχα δει το σχολιο σου απο νωρις αλλα εβλεπα και την εκπομπη ..
    τωρα που τελειωσε ειπα να σου φερω τη δηλωση..

    "Οταν ολοι αφησουν τον Θεμο ,
    και παρει η υποθεση το δρομο της δικαιοσυνης ,
    εγω θα σταθω διπλα του σαν ανθρωπος!!
    Θα εχει απο μενα καλυση στα παντα.
    Αλλωστε σαν δημοσιογραφος οτι ειχα να κανω το εκανα!"

    Τι σχιζοφρενεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @talisker: Σκέψου μόνο να αλλάζαμε νοοτροπία οι Ελληνάρες και όταν συναντούσαμε αυτά τα "λουλούδια" σε κάτι Ντακάπο και Μυκόνους να τα φιλοδωρούσαμε με γιούχες και γιαούρτια. Δεν θα μαζευόντουσαν λίγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θ, Θ, Θα μιλήσω συνθηματικά:
    Πασταφλώρα πες τα ΟΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή