Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Μια μέρα στο ΙΚΕΑ


Λες: είναι Δευτέρα, σιγά μην έχει κόσμο. Ξανασκέφτεσαι: θα είμαι εγώ κι οι πωλητές, άντε και κανένας που ξέμεινε στο αεροδρόμιο. Ξεκινάς πολύ χαλαρός και φτάνοντας εκεί θέλεις να διακτινιστείς σε πρόβα των μαντολινάτων του Φώτη Αλέπορου. Γιατί αυτό που βλέπεις ξεπερνά τα όρια της πολύ περιορισμένης- όπως αποδεικνύεται- φαντασίας σου. Ναι, ναι, το πάρκινγκ του ΙΚΕΑ είναι φίσκα, μικρή ανόητη Πασταφλώρα. Εσύ όμως είσαι σίγουρη ότι είναι οφθαλμαπάτη. Και μπαίνεις μέσα... Όπου βλέπεις την επέλαση των καταναλωτικών Απάτσι και τα άδεια ράφια που σου φέρνουν στο μυαλό τις ένδοξες ημέρες του Τσέρνομπιλ και της υστερίας με τα εβαπορέ γάλατα
Και αναρωτιέσαι: μα καλά! Δεν ξεχαρμανιάσανε τα Χριστούγεννα; Δεν τους έφτασαν τόσα ψώνια; Δεν βαρέθηκαν να αγοράζουν; Δεν είχαν να κάνουν κάτι καλύτερο δευτεριάτικο; Και μην ακούσω ότι τα ίδια ισχύουν και για τη θεία Πασταφλώρα, διότι πόσους ξέρετε να φεύγουν από το μαγαζί έχοντας κάνει λογαριασμό 30 ευρώ; (ας όψονται οι τρεις κορνίζες και τα φιλέτα σολωμού)...

6 σχόλια:

  1. Θεία Παταφλώρα, μα πως την πατήσατε έτσι!!!
    Πάντως σε εμάς κάποιος το σφύριξε ότι τα ράφια είναι άδεια και δεν κάναμε κατά κει!

    Τουλάχιστον κάνατε μια βόλτα απέναντι στα ηλεκτρικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και καλή χρονιά! Τα ίδια με εσενα έπαθα ανήμερα 14 Αυγούστου!. Δεν μπορεί λέω άδειο θα είναι το μαγαζί όλοι λείπουν. Αν δε! Τίγκα ήταν στο κόσμο, όλοι φορτωμένοι απο ντουλάπια μέχρι μπιντέδες..άδεια ράφια παντού και ουρές στα ταμεία!.
    Και μετά σου λένε δεν έχει ο κόσμος λεφτά!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι είναι αγαπητή ο καταναλωτικός οργασμός.Άμα αρχίσει δεν σταματά...πάει να αντικαταστήσει και τον κανονικό οργασμό(τον ποιόν;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχω πάει ποτέ αν και μένω σχετικά κοντά. Να εξαιρέσω και το γεγονός ότι περνούσα κάθε μέρα από εκεί πηγαίνοντας στη δουλειά μου.
    Για κάποιο λόγο αντιπαθώ τα θηριώδη τύπου ΙΚΕΑ αν και οι τιμές τους είναι αχτύπητες .
    Σε μια πόλη 6.000.000 περίπου δεν υπάρχει περίπτωση να το βρεις άδειο ούτε 14/8 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @radio marconi: ραδιοπειρατή μου, να που οι δικοί μας πράκτορες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου... βόλτα κάναμε επίσης στο Leroy merlin αναζητώντας πέργκολα για το μπαλκόνι... τι πεζοί τύποι που είμαστε!

    @marina: καλώς ήρθες και καλή χρονιά! Αυτό που νομίζω τελικά είναι ότι ο κόσμος ΔΕΝ έχει λεφτά. Εξού και η επέλαση σε μέρη σαν το ΙΚΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @island: καταναλώνω άρα υπάρχω...τι ντεκαντάνς κι αυτή!

    @so_far: δεν έχεις άδικο, όλο αυτό το θηριώδες απωθεί. Από την άλλη είναι η χαρά του τσίπη, του μπατίρη, του φοιτητή και κάτι αργόσχολων σαν την Πασταφλώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή