Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007

Οι φαρσέρ αργούν μα δεν ξεχνούν!


Υπάρχουν φορές που νιώθεις πάρα πολύ ωραία όταν σπαταλάς το χρόνο σου σε παντελώς άχρηστα πράγματα, όπως π.χ. όταν βλέπεις κάτι τελειωμένα τελεμάρκετινγκ στην τηλεόραση, όταν ψωνίζεις το 28ο ζευγάρι πλαστικές σαγιονάρες από τη λαϊκή, όταν ακούς εκείνες τις αποτροπιαστικές κασέτες με τη Samantha Fox που είχες γράψει για την πενταήμερη.
Η καινούργια ιδέα κατασπατάλησης χρόνου είναι εξαιρετικά απλή και εξόχως διασκεδαστική: αλιεύουμε μικρές αγγελίες που ζητούν μπραντ μάνατζερς, κόπι ράιτερς, υπεύθυνους HR και διάφορα τέτοια βαρύγδουπα. Γράφουμε ένα εξαιρετικά πομπώδες βιογραφικό, τίγκα στα πτυχία, τις ξένες γλώσσες, τα διδακτορικά, τις προϋπηρεσίες στα Λονδίνα κτλ κτλ. Όλα πάνε ρολόι μέχρι το σημείο που αναφέρουμε τα χόμπι. Εκεί ξεκινάει η αποδόμηση. Γιατί δίπλα στο ιερό τρίπτυχο «διάβασμα, τένις, ορειβασία» κοτσάρουμε ξαφνικά και κάτι απόλυτα άκυρο όπως π.χ. απεντομώσεις, συλλογή αυτοκόλλητων Πανίνι, κατεδαφίσεις ιγκλού.
Καλά μου παιδιά, επειδή από δω και πέρα θα έχουμε πολύ χρόνο για σκότωμα και ακόμα μεγαλύτερη διάθεση για φάρσες, παρακαλούμε πολύ να μας αναφέρετε οποιαδήποτε ξεκουδουνιά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε δίπλα στη λέξη «χόμπι». Ήδη βρήκαμε και μια γραμμή Cosmote τσάμπα και σκοπεύουμε να κάνουμε χοντρές πλάκες, γιατί τι βιογραφικό θα ήταν αυτό χωρίς ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι φαρσέρ αργούν μα δεν ξεχνούν!
Αναμένουμε προτάσεις!

14 σχόλια:

  1. Θα μπορούσατε να προσθέστε τίτλους σπουδών στα εξής αντικείμενα: Μουσουλμανική Οινολογία, Αθιγγανική Πολεοδομία.

    Εμ, βέβαια: ασχολείσθε με φάρσαις και συναυλίαις Μπήστυ Μπόυζ, Παραφροσύνης και Υποκόσμου, και μετα κάμνετε απουσίαις...

    Τας οποίας ανελλιπώς σημειώνομεν, να ενθυμείσθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα! Να καταθέσω κι εγώ τα ταπεινά μου χόμπι: Κομμωτική χελώνων, καρναβαλική ενδυματολογία και άρμεγμα λαγών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα βρε...
    απλά πες ότι κάνεις συλλογή βιβλία του ΛΙΑΚΟ. ότι μαζεύεις τα κοκαλάκια από τα πεθαμένα σου χρυσόψαρα, οτι σου αρέσει να ζωγραφίζεις με θέματα όπως: "τα έργα του ΟΤΕ στο δρόμο".

    να σου πώ, σήμερις έκαναν φάρσα στην δουλειά ότι μας έβαλαν βόμβα..
    δεν μπορεί να σου έρθει κάτι πιο έξυπνο ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @christophorus: σεβάσμιε γέροντα, μας τσακώσατε! σκύβουμε το κεφάλι, σκαλίζουμε με την άκρη του παπουτσιού το χώμα και ζητάμε ταπεινά συγγνώμη για άλλη μια καλοκαιρινή απουσία που όπως όλα δείχνουν θα μας αφήσει μετεξεταστέους... είδατε τι κάνουν τα κλαμπς, τα μπαρς και τα μπίστι μπόις στη νεολαία;;; (λέμε τώρα!)

    @μπουρδουμπλούμ: καλώς την! ωραιότατα τα χόμπι, ειδικά η καρναβαλική ενδυματολογία μου άρεσε ιδιαιτέρως. (καλή τύχη στις εξετάσεις!)

    @balidor: αν πω για τον προφήτη πλασιέ μπορεί και να με πάρουν στα σοβαρά. αυτό όμως με τα έργα του ΟΤΕ, ήταν πολλάν καλόν. Φάρσα για βόμβα, ε; Μήπως να στείλουμε κι ένα σούπερ γουάου βιογραφικό της θείτσας εκεί που δουλεύεις;;; Τώρα που σκέφτομαι είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ιδέα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στον ελεύθερο χρόνο μου πλένω πτώματα στο κοντινό νοσοκομείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @στέφανος: με τρομάζεις! ειλικρινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή φίλη Πασταφλώρα,

    Χάριν εμπλουτισμού του εντυπωσιακού κατά τα άλλα σεβέ σας σας προτείνω την απαρίθμηση των παρακάτω εμπνευσμένων χομβίων:

    1. διαμελισμός οικιακών εντόμων,
    2. καδοσφαίριση απορριμάτων εκ του 4ου ορόφου,
    3. ερασιτεχνική πυγμαχία στα αστικά μέσα μεταφοράς,
    4. εκγύμναση γειτόνων διά δολιοφθορών του ανελκυστήρος,
    5. συλλογή δίσκων της Στέλλας Μπεζεντάκου.

    Αν σκεπτώ κάτι άλλο που θα εξασφαλίσει την πρόσληψή σας θα σας οχλήσω εκ νέου με τη βεβαιότητα ότι αν μη τί άλλο οι μέλλοντες εργοδότες σας θα εντυπωσιαστούν,
    Σουσού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αξιότιμη κυρία Πασταφλώρα:

    Θα ήτανε χρέος μου να σας πληροφορήσω πως χωρίς πλάκα, εχω στην κατοχή μου ενα αρκετά διασκεδαστικόν βρετανικό ανάγνωσμα που τιτλολογείτω "P.s.My bush pig's name is Boris" υπο τον James C.Wade III στο οπόιον ο συγγραφέας φαρσέρ αποφασιζει να στείλει επιστολές είς μεγάλες εταιρίες, ξενοδοχεία, Υπηρεσίες κλπ, γραφοντας και απαιτώτας τους παράλογα πράγματα.
    Το βιβλίον εμπεριέχει τις επιστολές αλλά κε τις απαντήσεις που δέχθηκε πίσω. Επι παραδείγματι, ο τίτλος του βιβλίου πήρε το ονομα του απο μίαν επίστολή που έστειλε στο ξενοδοχείο Reid's Hotel ρωτώντας τους αν θα μπορούν να παραχωρήσουν ενα δωματιο στον αγριόχοιρο που θα φέρει!

    Είς μιαν αλλην επιστολήν ζητάει απο το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμου άδεια για ανασκαφές προκειμένου να βρεί την Αχιλειο Πτέρνα!

    Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το κατά δύναμιν αγαπητή μας
    (μπυουουχαχαχαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αναφέρω μερικά χόμπυ:
    1. Το πέταγμα της πεταλούδας με μελτέμι (αυτό είναι το δικό μου).

    2. Ανασκαφές στο δεξιό ρουθούνι δια σκαπτικού εργαλείου.

    3. υποβρύχιο σκάκι (αυτό κάποιος μου το χε πει)

    4. παροχή προστασίας σε νυχτερινά κέντρα.

    5. μπουρδελότσαρκες.

    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @madame sousou: μεγαλειοτάτη, έχοντας ολοκληρώσει την ανάγνωσιν της τελευταίας σας ανταποκρίσεων εκ Κολωνακίου, έχω να δηλώσω ότι στο σεβέ μου θα προσέθετα άνετα την "συστηματική παρατήρηση απροσδόκητων πτώσεων επί της οδού Σκουφά".

    @dr Φλάντζας: ερίτιμε δόκτωρ δια μίαν ακόμη φορά θα αναφωνήσω "Γιου αρ μάι μαν - Είστε ο άνθρωπός μου!" Τι άλλο να πω δια αυτήν την αδελφήν ψυχήν εκ της Γηραιάς Αλβιώνος ορμώμενη, η οποία μεγαλούργησε κατά τέτοιον τρόπον. Η αίτησις περί των ανασκαφών δια την Αχίλλειον πτέρναν θα με συνοδεύει δια το υπόλοιπον του βίου μου... (αλήθεια, πού μπορούμε να βρούμε αυτό το εξαιρετικόν μπουκ;;;)

    @στέφανος:...

    @birbrilo: αγαπητέ, βιλκόμεν. Ωραιότατες οι προτάσεις σας. Με εντυπωσίασε το υποβρύχιο σκάκι, το οποίο άνετα θα μπορούσε να γίνει υποβρύχια κολτσίνα/μπιρίμπα/θανάσης/μουτζούρης ή και όλα τα παραπάνω μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δύσκολα μας βάζεις φιλαράκι. Κάτι η ζέστη, κάτι το συνολικό εγκεφαλικό κάψιμο, τον τελευταίο καιρό ζορίζομαι να κάνω ακόμα και απλές σκέψεις. Παρόλα αυτά, με δεδομένη μια προσφορά εργασίας που μου έγινε στην αραπιά, προτείνω να ερθείτε και εσείς μαζί μου, να παίζουμε με τις καμήλες.
    Ήταν μια σοβαρή επαγγελματική πρόταση.
    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @μουτζαχεντίν: πολυαγαπημένε αντάρτη, θα θέλαμε πολύ να σας ακολουθήσουμε αλλά υπάρχουν μερικές τεχνικές λεπτομέρειες που δυσκολεύουν την κατάσταση: α. δεν αγαπάμε τη ζέστη.
    β. δεν αγαπάμε τις μπούρκες και τα τσαντόρ.
    γ. δεν αγαπάμε τις σοβαρές επαγγελματικές προτάσεις!
    γκουντ λακ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τρελό γέλιο...Δεν μου'ρχεται τίποτα άλλο στο μυαλό απο την αγαπημένη μου (και σου απ'ό,τι μαθαίνω) ΤΑΒΑΝΟΣΚΟΠΗΣΗ... Μην παραλείψεις να μας ενημερώνεις για τις εξελίξεις στο θέμα.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή