Τετάρτη 16 Μαΐου 2007

Παραιτούμαι!




Φεύγω, φεύγω τρέχοντας. Ανοίγω την πόρτα και δεν ξανακοιτάω πίσω. Αποχαιρετάω μια για πάντα τη γαλέρα μετά από πέντε χρόνια κουπί. Αρκεί να πω μια λέξη «Παραιτούμαι».
Το σκέφτομαι μέρες, μήνες, χρόνια. Πάντα φτάνω στη μεγάλη απόφαση. Και πάντα κάνω πίσω. Γιατί βρίσκονται εκεί μπροστά μου αυτά που θα χάσω, μα ποτέ αυτά που θα κερδίσω. Κι ας έχει γίνει η καθημερινότητα μια θηλιά στο λαιμό. Εγώ εξακολουθώ να έχω στο μυαλό μου την ασφάλιση που θα πάει περίπατο, το πόσο δύσκολα θα ξαναβρώ δουλειά (ναι, εγκλημάτησα, έχω περάσει τα 35), το ξεβόλεμα, την κοινωνική «αποτυχία» (πάλι τα παράτησες, χρυσό μου; μα πουθενά δεν στεριώνεις πια εσύ;).
Αυτή τη φορά όμως είμαι έτοιμη για τη βουτιά. Είμαι; Τρέξε Λόλα Τρέξε!

25 σχόλια:

  1. υποθέτω τα έχεις ζυγίσει κατά κάποιο τρόπο στο μυαλό σου. κάνε'το απλά πρόσεχε μανάρι, γιατί είναι δύσκολα στην αγορά τα πράγματα...


    τώρα αν είναι να κάνεις κάτι μόνη σου, ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να τα πούμε από κοντά εμείς. Ως άνθρωπος της σταθερότητας θα προσπαθήσω να σε μεταπείσω, έστω και αν ξέρω πως έχεις δίκιο.
    Ουγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην αλλαγή τα πράγματα ησυχάζουν - Ηράκλειτος

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @lazinio: παραιτούμαι όμως;;;

    @desposini: καταρχάς ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ το νέο άβαταρ. τα ζυγίζω, τα ξαναζυγίζω και όλο κολλάω, γνωρίζοντας το ζουγκλοειδες της αγοράς εργασίας... Χάθηκε να βρω το λυχνάρι με το τζίνι και τις τρεις ευχές;

    @μουτζαχεντίν: καλό μου παιδί, ανυπομονώ να ακούσω και να αντικρούσω τα λογικά σας επιχειρημάτα. μην ξεχνάτε και την ξενάγηση!

    @zaphod: μήπως θα έπρεπε να επιβιβαστώ στο διαστημόπλοιο της άπειρης απιθανότητας και να πάω να βρω το βογκονικό οικοδομικό στόλο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eξαρτάται το τι είδους "ασφάλεια" θέλεις να έχεις. Εγώ βέβαια είμαι η τελευταία που μπορεί να μιλήσει. Φευγιό είναι το άλλο μου όνομα..
    Καλό σου βράδυ και καλά να είσαι με ότι αποφασίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γμστ... αν είχα βρει και'γω το τζίνι τώρα θα βρισκόμουν σε μια παραλία των νησιών Fidji και θα σου έγραφα από εκεί :)

    thanks για το σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ωχ κ γω μόλις πόσταρα κάτι σχετικό με τη Λόλα, αλλά άσχετο (;) με παραίτηση ... κατά τα άλλα για μένα τα καμπανάκια βαράνε όταν αρχίζω κ έχω σχετικούς με τη δουλειά εφιάλτες, τότε καταλαβαίνω ότι ήρθε η ώρα να μαζεύω τα κουβαδάκια μου σιγά σιγά…δεν ξέρω αν βοήθησα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή κυρία,
    Με χαρά σας ανακοινώνω πως εις το πυργόσπιτόν μας έχουν ανοίξει λόγω ατυχέστατων ατυχημάτων αι εξής θέσεις :
    α. Κορδελλιάστρα
    β. Πακετάς (απαιτείται παπί)
    γ. Κηπουρέσσα
    δ. Διδασκάλισσα ωδικής
    ε. Μαγείρισσα (Μετά το τελευταίο τραγικό στιφάδο, ηπηγορεύθη η είσοδος στην κουζίνα εις τον υπηρέτην μου, ΛεΠλέμπ).

    Επίσης σας ανακοινώνω πως διαθέτωμεν ισχυράς διασυνδέσεις, ικανάς όπως σας βοηθήσουσι εις την ανεύρεσην νέας θέσεως εργασίας.
    Νόμος είναι το δίκιο το δικό μου,
    Μαρκήσιος de Snob ο πρώτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εάν όντως είσεθε έτοιμη δια την μεγάλην βουτιάν, και εάν δεν είναι δυνατόν, ούτε σκόπιμον, να αντέξετε έτι περισσότερον εις την παρούσαν δουλείαν σας, λάβετε μίαν βαθείαν ανάσαν και βουτήξατε.

    "Κολύμπα, Λόλα, κολύμπα!" και
    may the frogs be with you.

    Υμέτερος,

    ο Παππούς.

    Υ.Γ: Εάν ανατρέξετε εις παλαιοτέρας αναρτήσεις του εμού ιστολογίου, θα εύρετε έτι πλειονοτέρας φωτογραφίας εκ της πάλαι ποτέ κοσμοκράτειρας βενετίας, όπερ σημαίνει θα δυνηθείτε να συνεχίσετε -εάν βεβαίως το τοιούτον σας ενδιαφέρει- την αναζήτησιν...

    Όσον δι εμέ, θα ανακρίνω καταλλήλως τον father Sil, και θα εύρω την άκρην.

    Πάπποςςςς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάποια στιγμή θα το κάνεις. Τι τώρα τι μετά από ένα χρόνο; Αφού θα γίνει, ούτως ή άλλως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αι σπιουνιαί μου απέδωσαν καρπούς. Έτσι γνωρίζω ποία είσθε...

    Χαιρετώ και καλή δύναμη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο τελευταίος που θα μπορούσε να σου δώσει συμβουλές για το θέμα είμαι εγώ δες το τελευταίο post.
    Οι περισσότεροι που παραιτούνται πάντως το κάνουν άνοιξη και αρχές καλοκαιριού γιατί άραγε?
    Νερινα κ εμένα το μεσαίο μου όνομα είναι Φευγιό μήπως είμαστε συγγενείς?
    Be cool όλα θα πάνε καλά.
    Θα τα πούμε από κοντά ελπίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @νερίνα: ΄το ερώτημα είναι αν η συγκεκριμένη "ασφάλεια" εξασφαλίζει και την ψυχική ασφάλεια. δύσκολη απόφαση...

    @desposini: αν το είχα βρει, θα ήμουν επίσης σε μια πιο κοντινή παραλία τρώγοντας γερμάδες! μα πού χαθήκαν όλα τα τζίνια τη σήμερον ημέρα;;;


    @bitch girl: εφιάλτες, άγχος, ολοένα και πιο δύσκολο πρωινό ξύπνημα, μέχρι και την εσπρέσο άρχισα να διαβάζω πιο συστηματικά στη δουλειά. είναι σοβαρό γιατρέ μου;

    @ Le Marquis De Snob: monsieur le Marquis, δυστυχώς οι γνώσεις μου στις παραπάνω ειδικότητες είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικές. Θα μπορούσατε όμως ίσως να μεσολαβήσετε στους εκδότας των Κολωνακιώτικων Times ή του υπό έκδοση Bonjour Ψυχικού για μια θέση θυρωρού ή bell girl;

    @christophorus: σεβάσμιε γέροντα, το ανακριτικόν μου έργον συνεχίζεται με ιδιαίτεραν ζέσην. Μετά τον λαλίστατον φάδερ, σειράν έχουν ο 2Π και η Μ.Ντ. Περισσότερα από κοντά, πιθανώς την Κυριακήν.

    @3parties: για μια ακόμα φορά είσαι μέσα στο μυαλό μου...

    @τσίουμπιου: το δικό σου παράδειγμα με έβαλε σε σκέψεις, αν θες να ξέρεις. κανόνισε καφέδες, μπύρες, οινοποσίες, καφρίλες. ακόμα και γήπεδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωχ παλι μαλακια εκανα!
    Ειμαι κακο παραδειγμα και ελατωματικο μοντελο.Ρωτα και τον φιλο μου.
    Μαλλον Δευτερα Θεου θελωντος θα ειμαι κατω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ηγαπητή Πασταφλώρα (ομολογώ πως το όνομά σας φέρνει εις τον ουρανίσκον μου ευχάριστας γαστριμαργικάς αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια, όταν η μάμμα μου δεν είχε ακόμα αλτσχάϊμερ και δεν έφτιαχνε την πασταφλώρα με μπακαλιάρο και μπρόκολα.)

    Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο μετά από συνομιλία με τη Μαντάμ Σουσού, η οποία και μου ανεκοίνωσε πως αν δεν είστε πλεμπ (τη διαβεβαίωσα περι του αντιθέτου) θα σκεφθεί σοβαρώς το ενδεχόμενο να σας προσλάβει στον εκδοτικό οίκο που διατηρεί εις Κωλονάκιον και ο οποίος ασχολείται με εκδόσεις σοφτ ερωτικών διηγημάτων, αφροδισιακών συνταγών και σκευασμάτων και μοδάτων καταλόγων εσωρούχων δια σαδομαζοχιστάς. Θα επικοινωνήσει λέγει συντόμως μαζί σας δια μια άτυπη συνεντευξη και τέϊον ερλ γκρέυ.

    Εργατιά και Πασταφλώρα, στο ΝταΚάπο παν με φόρα

    Μαρκί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @tsioubiou: μια χαρά παιδί είσαι. κι ας μας χωρίζει μια άβυσσος στα αθλητικά! έχω βάλει από τώρα τις μπύρες στο ψυγείο για τη Δευτέρα!

    @marquis: oh, mon Dieu, les bolcheviques! Το Ντακάπο αποπνέει μια μπαναλιτέ, τόσοι πρώην βουλευταί και κομισάριοι, τόσα fake σελέμπριτι και μπασκλας αοιδοί... Χάθηκε ένα Beau Brumel, μια Σπονδή, ένα Milos, κάτι της ευγενούς τάξεως σας τέλως πάντων...
    Αναμένω την κλήσιν της μαντάμ Σουσού. Τρελαίνομαι να πίνω τσάι ερλ γκρέι σε κινέζικες πορσελάνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ηγαπητή Πασταφλώρα, με 2π και Μ.Ντ. ως συνενόχους, η επιτυχία του εγχειρήματος υμών είναι παραπάνω από βεβαία.

    Μάλλον θα τα είπωμεν την Κυριακήν, οπότε η γλυκεία ανωνυμιτέ υμών τε και ημών θα λάβει τέλος...

    Ες μεθάυριον, το λοιπόν, τα σπουδαία!

    ο Πάππος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλή δύναμη. Που να ξέρω τι πρέπει να κάνεις από ένστικτο είμαι πάντα υπέρ της παραιτήσεως το θέμα με συγκινεί γιατί ο ορισμός της ζωής είναι βιβερε περικολοζαμέντε τουτέστιν ζην επικινδύνως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @christophorus: το εγχείρημα επέτυχε! έτσι αύριο δεν θα χρειαστεί να εμφανιστείτε κρατώντας γλαδιόλες δια να σας αναγνωρίσω.

    @babis: σ΄ευχαριστώ! για να δούμε τελικά αν θα πρυτανεύσει η λογική ή το ζην επικινδύνως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Eνεφανίσθην, άνευ γλαδιολών, και από ενωρίς, που δεν το συνηθίζω (βασικά, ξύπνησα αυθορμήτως πολύ πρωί κι έτσι είπα να πάω από τον όρθρο), πλην... μου την εσκάσατε!

    Ελπίζω να είσθε καλά, και επιφυλάσσομαι για μετά από δύο εβδομάδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @christophorus: σεβάσμιε γέροντα, μας έφαγαν αι κραιπάλαι, το καλό κρασί, η ευχάριστη παρέα του σαββατόβραδου κτλ κτλ. ζητώ ταπεινα συγγνώμη και σας βάζω μετάνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οι καιροί σίγουρα είναι δύσκολοι αλλά άμα είναι να σου έχει γίνει βραχνάς,τότε θα αναφωνήσω κι εγω:τρέξε,Λόλα,τρέξε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή