Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2006

Πασταφλώρα@Paris-France, παρτ 7 - φτου και βγαίνω



Ημέρα 6η και τελευταία: κάθομαι στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου και τρώω κομπόστα δαμάσκηνο κοιτάζοντας με απέραντη κατανόηση τους γιαπωνέζους στα διπλανά τραπέζια. Ήρθε η ώρα να κουνήσω τα μαντιλάκια Hondos Center στην Πόλη του Φωτός και να κάνω έναν απολογισμό.

Ζώντας πέντε ημέρες ως γκασταρμπάιντερ στο Παρίσι κατάφερα να δω:

1. γιαπωνέζους τουρίστες να τρώνε κάθε πρωί κομπόστα δαμάσκηνο.

2. ακατανόητα γιαπωνέζικα σίριαλ στην τηλεόραση με κλώνους του Γιάννη Κόκλα.

3. βρετανούς σεφ σε απόλυτα παράφωνα μαγειρικά ρεσιτάλ

4. βίντεο κλιπ με τον ακατονόμαστο πουρέιτζερ ρόκερ με τα στενά πέτσινα στον καβάλο (και μόνο η αναφορά στο Μητσοτάκη της γαλλικής ΚΑΠΗ ροκ σκηνής μου στοίχισε δυο μέρες κρέμασμα του blog μου)

5. κυρίους με περούκα που έγιναν κάδρα σε χλιδάτα εστιατόρια που σερβίρουν ανάλατη ψαρόσουπα.

6. ταξιτζήδες που ακούγανε υστερικούς παρλαπίπες στο ραδιόφωνο και που για αυτούς Ελλάδα ίσον Ντέμης Ρούσος

7. τον πύργο του Άιφελ.

Ένιωσα μπερδεμένη και αποπροσανατολισμένη, όμως δεν είχα και πολύ χρόνο να το σκεφτώ γιατί μου έμεναν τρεις υπερπολύτιμες ώρες για να δω το Παρίσι. Μετά έπρεπε να ξαναγυρίσω στην έκθεση και να φύγω για το αεροδρόμιο. Κατάφερα να προσθέσω άλλο ένα αξιοθέατο δίπλα στον πύργο του Άιφελ, τη Notre Dame (το Pompidou δεν πιάνεται γιατί δεν μπήκα μέσα). Με την ψυχή στο στόμα έφυγα για την έκθεση όπου σήμερα, τελευταία ημέρα, ήταν η ώρα του μεγάλου πλιάτσικου: το Parc dexpositions θα άνοιγε τις πόρτες του στους παριζιάνους για να μπουν και να πάρουν ό,τι τρόφιμα και ποτά είχαν αφήσει πίσω τους οι εκθέτες. Ανάμεσα σε ορδές από καθολικές καλόγριες, μποέμ παριζιάνους και μετανάστες με περίεργα καπέλα και μακριά μούσια κατάφερα κι εγώ να πλιατσικολογήσω ένα και μοναδικό μπουκάλι γαλλικό κρασί. Η ετικέτα του έγραφε Gamay και ελπίζω να μην το άφησε κάποιος κακοήθης αφού το είχε εμποτίσει με ισχυρό αρσενικό για να εκδικηθεί τους Βρετανούς σεφ. Ήταν το μόνο σουβενίρ που έφερα από τη Γαλλία μαζί με δυο κουτιά σοκολατάκια σε μεταλλικό κουτί με τον πύργο του Άιφελ απ’ έξω. Όσο κι αν προσπάθησα δεν βρήκα πουθενά κομπόστα δαμάσκηνο...

THE END προς το παρόν: στις 20 του μήνα φεύγω για Κόστα Ρίκα.

13 σχόλια:

  1. Kαλό σας...
    Γαμώ τον ενθουσιασμό μου μέσα, μπαρδόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @sigmund: ω,μερσί! σας υπόσχομαι να γράψω άλλο ένα Μπεν Χουρ εμπνευσμένο από τις εξωτικές φυτείες μπανάνας τις οποίες θα επισκεφθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε για αυτό το όμορφο ταξίδι. Περάσαμε και εμείς καλά μαζί σας. Περιμένουμε το επόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σεξ+πυρ: σύντομα κοντά σας και αυτή τη φορά με ... υπερατλαντικές περιπέτειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το είδα και να σου πω το κουφό? Έχω γνωστούς έλληνες εκεί, χε χε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε, καλά! Καλώς ήλθαμε στις πτήσεις σας και ελπίζουμε να περάσουμε και την επόμενη φορά τόσο υπέροχα. Καλά ταξίδια για όλους μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @σεξ+πυρ: ονόματα και διευθύνσεις, παρακαλώ! την αγαπάμε την ομογένεια!

    @advocatus: μπον βουαγιάζ! προσδεθείτε και ... φρόνιμα στα duty free!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γκασταρμπάιτερ που τρώει κομπόστα δαμάσηνο! καλό κι αυτό...

    Κώστα+Ρίκα=love forever!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γι' αυτό μου αρέσεις γιατί προτρέπεις τον κόσμο να επισκεφτεί καινούργια μέρη! Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται το Παρίσι βέβαια.
    Άντε, καλό ταξίδι αν δεν τα πούμε μέχρι τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @erwtas: είδες τι τραβάμε κι εμείς οι γκασταρμπάιντερ...
    @τρελόγκαζο: καταταχθείτε μας έλεγαν! θα βρείτε ένα φιλικό περιβάλλον μας έλεγαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. min griniazeis
    alloi tha plironan gia tetoies empeiries
    esto k me xenerotous agglous sef (mama mou)
    kalo taxidi



    y
    goustaro pou o anipsios mou tha ehei taxidemeni nona k nono me tetoia kardia polla polla filia k stous dou sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δεν θελω να σε ξενερωσω απολυτα μα για να σε γλιτωσω απο δυσαρεστες εκπληξεις το gamay ειναι γνωστο για την ιδιαιτερα χαμηλη τιμη (του 1 'η 2 ευρω) και την αδιαφορη στην καλυτερη περιπτωση γευση του. αλλα αν ειναι για πλιατσικο παω πασο

    ΑπάντησηΔιαγραφή