Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2006

Δεν αγοράζω, δεν αγοράζω!


To Σάββατο ήταν η παγκόσμια ημέρα καταναλωτικής αποχής, γνωστή και ως Buy Nothing Day. Σύμφωνα με τους οργανωτές της είναι η αφορμή εκείνη που έρχεται να μας ευαισθητοποιήσει για τις συνέπειες του άκρατου καταναλωτισμού, θέτοντας, έστω και για μια φόρα το ερώτημα αν πραγματικά χρειαζόμαστε όλα όσα αγοράζουμε. Η πρωτοβουλία αυτή ήδη έχει βρει φανατικούς οπαδούς στη Μεγάλη Βρετανία όπου διοργανώνεται μια σειρά εκδηλώσεων, όπως πάρτι έξω από μεγάλα εμπορικά κέντρα, παρελάσεις διαμαρτυρόμενων αγιοβασίληδων (μ' αρέσει αυτό!) καθώς και μια σειρά από χιουμοριστικά happenings. Μάλιστα η ίδια οργάνωση προτείνει να καθιερωθεί και η κατάργηση των χριστουγεννιάτικων αγορών και στην ιστοσελίδα της διαθέτει κουπόνια που έχουν τη μορφή υπόσχεσης δώρου. Όχι όμως οποιουδήποτε δώρου, αλλά πραγμάτων που δεν χρειάζεται να αγοραστούν από κανένα κατάστημα όπως η προσφορά στους αγαπημένους μας μιας βραδιάς δωρεάν μπέιμπι σίτινγκ ή ενός κέικ που έχουμε φτιάξει εμείς. Δυστυχώς μια τέτοια ιδέα πολύ δύσκολα θα έπιανε στο Ελλαδιστάν, όπου ως γνωστόν καταναλώνω = υπάρχω και η ντεμέκ χλιδή θεωρείται μαγκιά και κιμπαριλίκι.

11 σχόλια:

  1. Μου αρέσουν πολύ αυτές οι ιδέες.
    Να οργανώσουμε ανταλλαγές ρούχων που δεν θέλουμε πλέον, βιβλίων που διαβάσαμε και θα τα φάει η σκόνη και τα λοιπά και τα λοιπά...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγω δεν αγοραζω,γιατι δεν εχω χρηματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και 'γώ! Όσα πιο λίγα έχεις τόσο πιο λίγο σπαζοκεφαλιάζεις! χεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ και με τις θέσεις του ποστ και με τους προλαλήσαντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @sigmund: συμφωνώ 100% και ήδη το κάνω με διάφορους φίλους. να οργανωθούμε! τι λέτε για συνάντηση το σάββατο το μεσημέρι για φαϊ και καφέ;

    @πρέζα ΤΒ και έρωτας: πλούσιος είναι εκείνος που έχει τις λιγότερες ανάγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Σάββατο είναι παραδοσιακά shopping day δεν προλαβαίνω :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω πάλι είμαι καταναλωτικός τύπος. Μ'αρεσει να αποκτώ πράγματα, ας είανι κ με ανταλλαγή...δε με χαλάει!:))
    Για Σάββατο είμαι μέσα, αλλά όχι Μπαρμπα-Γιάννη, πάμε πουθενά αλλού. Μετά το shopping βέβαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μέσα πασταφλώρα -και συμφωνώ με Απατεών. Λες να κάναμε τη συνάντηση στο Mall λόγω της ημέρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εγώ πάλι,είμαι λουσού,αλλά το σάββατο δεν πήρα τίποτα γιατί είχα δουλειές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @apateon: κι εγώ θα κάνω ανελέητο shopping των αγαπημένων σου (και μας) κουλουρακίων με γέμιση μαστίχα. οπότε μετά τα ψώνια (και την οινογνωσία που έχει εκείνη τη μέρα στο μαγαζί) πάμε στα περιξ.
    @τρελόγκαζο: φευ, η ημέρα πέρασε γιατί ήταν στις 25 Νοεμβρίου. λόγω του ταξιδιού το έβαλα τώρα. ευτυχείτε! και τα λέμε το σάββατο.
    @cherryfairy: νο πρόμπλεμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή