Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2006

Ευτυχισμένες δευτέρες



Το I dont like Mondays των Boomtown Rats πρωτοπαίχτηκε το 1979 κουβαλώντας μαζί του όλη τη μελαγχολία των δευτεριάκων βροχερών πρωινών. Το 1990 η παραισθησιακή φρενίτιδα των Happy Mondays και του Step On ήρθε να κλείσει θριαμβευτικά τη δεκαετία του απόλυτου ξοδέματος. Για τους Mondays όλες οι μέρες δεν ήταν τίποτε περισσότερο από τα έξαλλα σαββατόβραδα της κραιπάλης. Όσο μισούσα τις Δευτέρες τόσο αγάπησα τους Happy Mondays και τον ασεβή γραψαρχιδισμό του έχω-πάρει-όλα–τα ναρκωτικά-και-τις-γκόμενες-του πλανήτη- και-ζω-ακόμα- παλιοκουφάλες- Σον Ράιντερ που τους οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη αυτοκαταστροφή.

Σήμερα, 17 χρόνια στο πρόσωπο του Σον Ράιντερ και του Μπεζ δεν βλέπω παρά δυο τσακισμένους σαραντάρηδες που δεν φοβούνται να ομολογήσουν ότι τα έκαναν σκατά. Κι ακούγοντας το Step On δεν μου έρχονται πια στο μυαλό τα έξαλλα σαββατόβραδα, αλλά εκείνη η μελαγχολία που κουβαλούσαν πάντα μαζί τους τα δευτεριάτικα βροχερά πρωινά.


2 σχόλια:

  1. Shaun Ryder: “Do I think the Mondays will go down in musical history? I couldn’t give a fuck! ”!!!

    Happy Mondays!Μακράν το πιο αγαπημένο μου συγκρότημα!Βέβαια ο Shaun είναι πλέον εντελώς καμμένος! Τον είδαμε πέρσι στο Gagarin και το παλικάρι ήταν σκέτη παρακμή! Αλλά και πάλι θα περίμενες κάτι άλλο απο έναν τσόγλανο σαν αυτόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσόγλανος, αυτή είναι η λέξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή