Με ειλικρινή ανησυχία η χαιρστάιλιστ παρακολουθεί το δράμα που βιώνουν οι Γάλλοι εστιάτορες, καθότι μπορεί να διευθύνομεν ένα απλόν ιστοκομμωτήριον, αλλά παιδιόθεν μετέχουμε της φραντσέζικης παιδείας. Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα όχι μόνο έχει οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών χώρων εστιάσης, αλλά έχει δημιουργήσει παράλληλα ένα εξωφρενικό γεγονός: οι Γάλλοι γκουρμέ, για λόγους οικονομίας, δεν παραγγέλνουν πλέον ορεκτικό και επιδόρπιο, αλλά μόνον κυρίως πιάτο, οι ψιλικατζήδες Σαρδανάπαλοι. Η απρέπεια αυτή έχει οδηγήσει τους ιδιοκτήτες των ρεστοράν σε ακραίες συμπεριφορές όπως η εκδίωξη των βαρβάρων από τα πολυτελή εστιατόρια τους.
Ως ένδειξη συμπαράστασης στο χειμαζόμενο κλάδο των Γάλλων σεφ, το ιστοsalon προτείνει το φραντσάιζινγκ της παρακάτω υπέρλαμπρης επιχειρηματικής ιδέας:
Ο ταπεινός φραπέ τοποθετημένος στα κάρβουνα αποκτά μια εσάνς υψηλής γαστρονομίας και μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του ακάματου θηρευτή σπάνιων γεύσεων. Χώρια που είναι πάρα πολύ σικ να στήσεις μια καντίνα τόσο υψηλής αισθητικής στα γραφικά παριζιάνικα καρτιέ.
ΦΡΟΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑΧΙΣΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΕΝΤΑΣ ΤΟΥ ΦΡΑΠΠΕ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΠΡΙΝ ΟΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΣΕΦ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΙΑ
Συμφωνώ απόλυτα με την με την athena, μη τρέχουμε και δε φτάνουμε μετά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά αδυνατώ να αφήσω το παραμικρό σχόλιο. Η λεπτομερής εξέταση της άνωθι φωτογραφίας έκαψε ολοσχερώς τα εναπομείναντα εγκεφαλικά μου κύτταρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ
Πιάσε ένα φραπέ στα κάρβουνα αλλά ντεκαφεϊνέ παρακαλώ. Ο άλλος με πειράζει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι σαν τον ελληνικό στη χόβολη μήπως;
Ω, μον Βαγγελίστρ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το έδεσμα αξίζει όχι τρια αστέρια, όχι τρια ανιρωπάκια, αλλά 3 πλήρη σετ ζαντολάστιχα MICHELIN δώρο!
Να ρωτήσω... Στον φραπέ στα κάρβουνα ο αφρός γίνεται κριτσανιστός σαν την πέτσα από του γουρουνόπουλο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή μπορεί μια μέρα να δούμε και ... μπριζόλες στο σέηκερ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλικά,
Ιρλανδός
Ζε βουντρέ(τ) αν καφέ ντε καρβούν οσί! Μερσί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίος ο Ιρλανδός! (χαχα)
ΑπάντησηΔιαγραφή..και φανταστική φωτογραφία.
Μαζί με το φραπέ στα κάρβουνα σερβίρεται και γλυκο κουταλιού στη θράκα ;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό αγαπητή είναι εύρημα. Τα Χερουβίμ στον ουρανίσκο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφου δεν κανει και σουτζουκακια με αφρογαλα παλι καλα να λεμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήθα συμφωνησω με τον ιρλανδο :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήκι αναρωτιεμαι η πτωχη αν ανεβαζει τη χοληστερινη ο συγκεκριμενος φραπε κι αν το καταστημα σερβιρει και εσπρεσο τη σουβλα....
μου ανετρεψε το μικρο κοινο θνητο συμπαν μου η φωτο...
χμμμμμ (προβληματισμος)
θα βαλω καρβουνα στο γραφειο να πινουμε κανενα μεζε με τους συναδελφους...
Frappe aux charbons !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήIdee magnifique !!!
και ο αφρός όπως το κάψιμο της κρεμ μπρυλέ..
πάστα φλώρα το ιστοσαλόν ζει μεγάλες στιγμές, αυτό έχω να πω και κλείνω
Μπορώ να εχω ένα καρβοξυλόφραπο? (Άντε να το πει Γάλλος αυτό!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!
Φραπές στα κάρβουνα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖήτα αυτόγραφο από τον καντινιέρη επειγόντως!
Μανιταράκι, το γαλλικό σου έκτακτο. Υποθέτω ότι το έμαθες ομού μετά της μαντάμ πελαζί...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα είπε όλα ο Ιρλανδός, τι να προσθέσει κανείς;
Ήθελα να ξέρα πού πας και τα βρίσκεις...
Ήδη οραματίζομαι το εποχούμενο μας bistrot να στέκεται αγέρωχο απέναντι απ' το Μπούντα Μπαρ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι, όσοι επίδοξοι πελάτες μας δεν διαθέτουν την κομψή εμφάνιση που ο χώρος μας θα απαιτεί..
να έχουν τουλάχιστον την οψιόν να δειπνήσουν εις το φτωχόν πλην όμως τίμιον γειτονικόν ρεστοράν!
Ωπ μπαινει στη λιστα των "του ντου" οταν με το καλο ξαναρθω!
ΑπάντησηΔιαγραφή:-@
ΑπάντησηΔιαγραφήτην πόρτα κλειστή την έχεις, μπας και δούμε τι στο καλό στα κάρβουνα προσφέρει το μαγαζί?
γιατί φαντάσου να πας για βρόμικο και να φύγεις με φραπέ στα κάρβουνα (τον οποίο έμαθε να φτιάχνει τη στιγμή εκείνη και ΜΟΝΟ για σένα). ΘΕΛΩ ΤΟ ΜENU ΤΩΡΑ!