Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Πρωινές μεταφυσικές απορίες

Πολλά και αγωνιώδη ερωτήματα με βασανίζουν τον τελευταίο καιρό: Πού είναι το κράτος; Πότε επιτέλους θα μάθει η Καλομοίρα σωστά ελληνικά; Από πότε το Ισραήλ έγινε ευρωπαϊκό κράτος και παίρνει μέρος στη Γιουροβίζιον; Γιατί δεν συμμετέχει και η Αλ Φατάχ στο μεγάλο διαγωνισμό με παλαιστινιακά αντάρτικα;
Βέβαια ακούγοντας κανείς τις διάφορες κουλαμάρες που διαγωνίζονται κάθε χρόνο στη μουσική εμποροπανήγυρη, πείθεται πλέον ότι οι Ευρωπαίοι τραγουδοποιοί είτε το έχουν ρίξει στα χαλασμένα ναρκωτικά, είτε είναι από άλλο πλανήτη (αν και είμαι σίγουρη ότι συμβαίνουν και τα δύο μαζί).
Ρίχνοντας λοιπόν μια ματιά και φέτος στο μουσικό τσίρκο Μεντράνο που διαγωνίζεται δεν μπορούμε παρά να αναπολήσουμε κάποιες μεγάλες στιγμές του παρελθόντος –και το Ισραήλ χάρισε στη Γιουροβίζιον μια από αυτές με τη θεά Ντάνα Ιντερνάσιοναλ.
Για να δούμε, εσείς ποιες μεγάλες στιγμές θυμάστε από το δημοφιλή διαγωνισμό; (Κι ας μου εξηγήσει επιτέλους κάποιος αν το Ισραήλ ανήκει στην Ευρώπη...)



*Η φωτό είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στους αγαπημένους θεία Ντόννα και Ethan.

23 σχόλια:

  1. λολ απείρου κάλλους η φωτογραφία. νομίζω τα πιο αγαπημένα μου στιγμιότυπα από το πανηγιούρι της γιουροβιζιόνε είναι το στιχουργικό πόνημα του Μπίγαλη (diri diri diri the trehandiri), ο παγκόσμιος γέλωτας απόρροια της εμφάνισης του Ρακιντζή και η θρυλική εμφάνιση της Σελήνης Ντιόν πρίν από 20τόσα χρόνια και 35 πλαστικές. ευχαριστώ για τις αναμνήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άσχετο - φέτος συμμετέχει ένας τυπάς ονόματι Sebastian Tellier..ξέρω ότι είσαι δύσπιστη αλλά νομίζω ότι αξίζει προσοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά τέτοιον ανταγωνισμό δεν θα τον αντέξω, πρώτα η άννα Γούλα, τώρα η Ντάνα...πάει το παρατάω το τραγούδι, θα κάνω κεριέρα σαν μικρός τυμπανιστής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τον θεσμό! Τους όμορφους και τρυφερούς Lordi; Την εκπληκτική sci-fi εμφάνιση του Μιχάλη Ρακιντζή, που τόσο άδικα στερήθηκε το βραβείο Nebula; Το διαχρονικό "Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ'άγόρι μου", που ως σήμερα αφιερώνω κάθε καλοκαίρι στο babe;
    Ή τον Πασχάλη και το τρελό του παρεάκι σε στιγμές προ-DNA και ύμνων της ΟΝΝΕΔ;
    Έπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ethan: Κι εμείς νιώσαμε τον ίδιο ενθουσιασμό όταν ανακαλύψαμε τη συγκεκριμένη φωτό της Ντάνα(ς)-άραγε είναι άκλιτο;;; Βέβαια, ο Ρακιντζής Ρόμποκοπ ήταν είναι και θα είναι ο σταρ που έχει σημαδέψει για πάντα τις γιουροβιζιονιστικές μας αναμνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @μίμης: αγαπητέ μίμη, καταρχάς βιλκόμεν και συγχαρητήρια για τα αγαπημένα σου αναγνώσματα: μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για τον 3ο τόμο της Δομής (Ευκάλυπτος-Θησείο) καθώς και το συλλεκτικό Καζαμία του 1999 (ελπίζω να αναφέρεσαι κι εσύ στις εκδόσεις Σαλίβερου).
    Τον Sebastian τον έχω ανακαλύψει (και εκτιμήσει) εδώ και καιρό όχι όμως με αυτό το +ιερόν βίδεον+ αλλά με ένα άλλο πιο φιρφιρουλέ.
    Τι κρίμα να πάει κι αυτός χαμένος στη μουσική εμποροπανήγυρη του Βελιγραδίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @manetarious: όχι, όχι μην τα παρατήσεις πριν δεις και την πολυκαλλιτεχνική οικογένεια Βιολάρη
    http://www.youtube.com/watch?v=aGXoFxCpGgY
    στο Εν η μάνα μου που φταίει. (παρολίγο συμμετοχή της Κύπρο στη Γιουροβιζιόν του 1991)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @incontinentia: ως μονομανής τύπος θα ξαναψηφίσω τους ξεβιδωμένους Ρόμποκομπ του Μιχάλη και το πονηρό κλείσιμο του ματιού του το βράδυ του διαγωνισμού. Ζήσαμε μεγάλες στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θυμάμαι:
    Καίτη Γαρμπή με το γαλάζιο φόρεμα "Ζίληα" Κριθαριώτη και τον πατέρα μου να υποστηρίζει περίτρανα οτι "δεν φοράει κυλότα σου λέω"
    Κατερίνα Τοπάζη με Χρήστο δάντη σε προκριματικά να καταγγέλουν την αδικία!
    Ντάνα!Ντάνα!Ντάνα και ένα Γιούρο πάρτυ με 50 εδερφές στο ίδο σπίτι να αλαλλάζουν(και μετά βόλτα για ψωιστήρι στο πάρκο.)
    Αχχχχχχχχχχχ Πάστα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρινέλλα: Λίγο κρασί, λίγο θαλασσά και τ' αγορι μού

    Η γνωστή τετράς -ουχί του Πειραιώς: Μάθημα σολφέζ.
    Μετά την έχασα τη Γιουροβίζιον και την ξαναβρήκα μια φορά με τη Μαντώ που τα μπέρδεψε και νόμισε πως της είπαν Γιουροβύζιον και φυσικά κάθε χρόνο πλέον μετά την εμφάνιση του Sakis. Διότι τα πιτσιρίκια γουστάρουν χαβαλέ και δεν πείθονται με κουλτουριάρικα επιχειρήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να σας πώ την άμαρτία μου,ποτέ δε κατάφερα να μείνω μέχρι το τέλος του διαγωνισμού, μάλλον μόνο τη χρονιά που τραγούδησε ο Ρουβάς.
    Περίμενα πάντα να δω εάν η συνεργασία Έλλάδας-Κύπρου θα παρέμενε σταθερή!
    pastaflora το Ισραήλ άνοίκει στο..Ισραήλ και συγχρόνως διαφεντεύει Ευρώπη και Άμερική.
    (το σχόλιο είναι καθαρά πολιτικό )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αξιότιμη κυρία Πασταφλώρα:

    Είναι γνωστόν πώς το Ισραήλ προέρχετω απο το αρχαίον ΙσραΕΛΛ πραγμα που σημαινει πως κε το Ισραήλ είναι ΕΛΛηνικον.

    Δια αυτό ανοική είς τας Ευρώπας,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απασχολεί και άλλους όπως βλέπεις και από το link

    http://www.walterzander.info/acrobat/Where%20does.pdf

    Αλλά θα συμφωνήσω με το Dr. Φλάντζας και θα προτείνω τωρα που φεύγει ο Κούλογλου από την ΕΡΤ , να πάρουν το Λιακόπουλο που παίζει αυτά τα ζητήματα στα δάχτυλα και των ποδιών επίσης..
    Θα εκδοθούν βιβλία όπως:

    Το άνθισμα του Κιμπούτζ
    Η εκδίκηση του Ταλμούδ
    Το ξύπνημα των πορτοκαλιών Χάιφας κλπ κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πρόσκληση σε μπλογκοπαίχνιδο ...
    για σένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαχαχαχαχαχα... τρομερή ερμηνεία Βιολάρη, απίθανη δεύτερη φωνή από την κοπελιά με την ασημί αμφίεση αλλά το χορευτικό ....όλα τα λεφτα!!
    Μετά από αυτό, όντως δεν αντέχω τον ανταγωνισμό!!!
    Αποχαιρετώ τη μεγάλη αγάπη ου μισού πληθυσμού της Ελλάδας για μια καριέρα στο πάλκο..:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @aunt donna: αγαπημένη θεία, νομίζω ότι εκείνη τη βραδιά όλη η Ελλάδα είχε την ίδια απορία με τον πατέρα σας. Όσο για το καταγγελτικό κομμάτι του διαγωνισμό, εμείς θα παραμείνουμε στην περίπτωση της κόντρας Χρήστου Κάλοου-Κατσαρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @daria: πω, πω, ναι! Η Μαντώ! Σε πρόγραμμα "για αυταρχικούς κυρίους" όπως διαφημίζουν οι γνωστές ροζ αγγελίες για κίνκι γούστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @λεοντόκαρδος: η κολεγιά Ελλάδας - Κύπρου είναι σταθερή σαν ομόλογο του ελληνικού δημοσίου. Εξού και η καζούρα κάθε χρόνο από τους ξένους (που πολύ καλά κάνουν). Όσο για την περίπτωση του Ισραήλ, μάλλον ο χαρτογράφος είχε γκαβομάρα. Δεν εξηγείται αλλιώς πώς βρέθηκε στα καλά καθούμενα κοτζάμ χώρα στην Ευρώπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @δρ. Φλάντζας: Αξιολογότατε δόκτωρ, πάντα επιστημονικός, πάντα διαφωτιστικός. Μα πώς ξέχασα τους ΕΛ και τη συμβολή τους στην παγκόσμια ιστορία; Διότι και το Ελ Πάσο είναι ΕΛληνικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @so_far: μην με παρεξηγείς, αλλά δεν έχω το κουράγιο να το διαβάσω σήμερα. Θα προσυπογράψω όμως το δίκαιο αίτημα για την ένταξη του τηλεπροφήτη πλασιέ στο δυναμικό της ελληνικής κρατικής "τελεόρασης". Το "Πόθοι στα Κιμπούτζ" νομίζω ότι θα έκανε πολύ μεγάλο σουξέ... ειδικά αν πρωταγωνιστούσε η θεά Ντάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @manetarious: όλη η οικογένεια Βιολάρη επί σκηνής: ο πατέρας τραγουδάει, ο μητέρα κάνει μπακράουντ βόκαλς, η κόρη εκτελεί (στην κυριολεξία) χορευτικές φιγούρες. Η καλλιτεχνική αυτή οικογένεια τα έχει όλα και συμφέρει. Την προτείνω δε ανεπιφύλακτα για γάμους, βαπτίσεις, χορούς και λοιπές συνεστιάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αα,ντανκε σεν και αλλα τετοια ευγενικα.. σ ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις το πόσο βαθιά διαβασμένος είμαι - ναι, ο καζαμιας του 99 είναι φυσικα σαλίβερου..Όσο δια τον σεμπάστιαν ναι κρίμα είναι, απλά αναλογίσου λίγο τι κόσμος έχει περάσει απο κει..τουλάχιστον αυτός έχει μια σχετική αισθητική..Φυσικά δεν είναι και καλομοίρα, αλλά πα μαλ-πα μαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @μίμης: μίμη, καινούργιε φίλε αγαπημένε, ο βήχας, ο έρωτας, το χρήμα και στη δική μας περίπτωση η μόρφωση δεν κρύβονται!
    Οσο για τον Sebastien δυστυχώς η τύχη του είναι προδιαγεγραμμένη: ο σλαβικός τυφώνας θα σαρώσει για μια ακόμα φορά το μουσικό διαγωνισμό δίνοντας την πρωτιά σε άλλη μια Κιτσερέλα (πολύ φοβάμαι την αρμένικη τσιφτετελοχλαπάτσα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή