Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Η γκαντεμόσκονη


Υπάρχουν κάποια πρωινά που νιώθεις ότι η τύχη σου έχει κλείσει εισιτήριο άνευ επιστροφής για το Ανατολικό Τιμόρ και ο επίτιμος έχει θρονιαστεί για τα καλά στον καναπέ του σαλονιού σου. Έτσι λοιπόν το ραδιόφωνο-ξυπνητήρι αντί να ανοίξει στον αγαπημένο σου σταθμό κάνει ένα κλικ παρά πέρα κι εσύ πετάγεσαι έντρομος από τα χλιμιντρίσματα του χαζοχαρούμενου παρτσακλού που μασάει θορυβωδώς τσιχλόφουσκα απαγγέλοντας και τις 64 σελίδες της Εσπρέσο. Η υπέροχη μέρα σου συνεχίζεται στην Εφορία όπου έχεις την ευτυχία να πέσεις επάνω στην υπάλληλο - οδοστρωτήρα με το χαρακτηριστικό όνομα Σούλα Τζαναμπέτη και στόχο ζωής να σου καταστρέψει τα ελάχιστα εναπομείναντα υγιή εγκεφαλικά σου κύτταρα. Έξαλλος βγαίνεις έξω και συνειδητοποιείς ότι ένα κοπάδι αποδημητικοί γλάροι πέρασαν πάνω από το αυτοκίνητό σου, με τα γνωστά αποτελέσματα. Ενώ λίγο αργότερα εκείνοι οι αντιπαθητικοί συγγενείς που σου είχαν φέρει δώρο στο γάμο σου το αποτροπιαστικό μπιμπελό με τους χρυσοποίκιλτους κύκνους χτυπάνε απροειδοποίητα το κουδούνι σου κρατώντας ένα ακόμα δυσοίωνο πακέτο.
Είναι μια μέρα που ο ουρανός βρέχει γκαντεμόσκονη κι εσύ δεν κρατάς ομπρέλα!

19 σχόλια:

  1. Ναι υπάρχουν! Ελπίζω να μην ήταν μια τέτοια μέρα για σένα η σημερινή.
    Καλό τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά υπάρχει και μια ακόμη εκδοχή, προερχόμενη από τη Φυσική. Ονομάζεται Θεωρία της Γκαντεμοδυναμικής. Κάπου την έχω καταχωνιασμένη -έχει πολλή πλάκα κιόλας- κι αν τη βρω θα σε ειδοποιήσω. Ίσως να περιέχει τις απαντήσεις... :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπω!!! Εμπρός λοιπόν καλά μας πατίνια!!!! Ας εκτοξευτούμε σε έναν άλλο γαλαξία, παράλληλο μεν αισιόδοξο δε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητη μου Πασταφλωρα, τωρα εμενα γιατι αυτο μου ακουγεται σα μια τυπικη καθημερινοτητα, στην Αθηνα δε μενετε; Ζωντανη πολη ειναι με τους τζαναμπετες της και τα ευκοιλια περιστερακια της. Μη σας παιρνει απο κατω εστιαστε στο αυριανο παρτυ. Καλα κουλουμα χρυση μου.

    Επισης ηθελα να σας πω οτι το λινκ με τις φωτογραφιες απο την Αμοργο ηταν καταπληκτικο, και μου εδωσε και την ευκαιρια να δω και σε αλλα παραθυρα που βρηκα εκει. Δε το ηξερα οτι υπαρχει και χωριο Λαγκαδα. Μου εκανε εντυπωση γιατι σε μια αλλη Λαγκαδα σε ενα αλλο νησι εχω κι εγω μια φωλιτσα.

    Και τελος για τους Φινλανδους, νομιζω οτι ειναι οι πιο καλοκαρδοι απο ολους τους Σκανδιναβους. Παρ' ολο που θεωρουνται τα "βλαχακια" εκει πανω, εχουν μια ζεστασια που οι αλλοι δεν την εχουν. Αυτα και συγνωμη για την αρμενικη βιζιτα, τουλαχιστο δεν εφερα μπιμπελο! Σας φιλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ή όπως αλλιώς...
    Σκατούλες με πασατέμπο!

    Πόσο πιο χάλια πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί ρε παιδί μου τέτοιες σκέψεις τη στιγμή που ετοιμάζεσαι να ντυθείς γερμανοί τουρίστι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To έζησα την Τρίτη που μας πέρασε αλλά έχω να πω, ότι όσο κόντρα αυτο το άγνωστο, άλλο τόσο κι εμείς.
    Σε μια ώρα περίπου από τώρα, θα σου έχω την έξτρα αφιέρωση στο "σκανταλιάρικο" "Δική μου Ευθύνη"
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @pussy galore: υπάρχουν και κάποιες φορές είναι εκνευριστικά συχνές. Μία είναι η αντιμετώπιση που με σώζει κάθε φορά: ανελέητος χαβαλές! Καλό τριήμερο και σε σένα. Εγώ κρύωσα, έχω κάνει ολυμπιακό ρεκόρ στο φτέρνισμα και τρέμω μήπως δεν μπορέσω να πάω στο πάρτυ αύριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @hades: Να παρακαλέσω γονατιστή να ψάξεις το πολύτιμο ντοκουμέντο; Αν ήμουν πλούσια θα χρηματοδοτούσα την έδρα της Γκαντεμοδυναμικής στο Πολυτεχνείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @fevis: Εμπρός λοιπόν καλό μου διαστημόπλοιο, πήγαινε με στον Πλανήτη Χάπι, χωρίς στριμμένες εφοριακούς, χαζοβιόληδες ραδιοφωνικούς παραγωγούς και αντιπαθητικούς συγγενείς! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @δεσποινάριον: Αγαπάμε πάρα πολύ τις αρμένικες βίζιτες και κερνάμε φοντάν και παγωμένη γκαζόζα! Πράγματι, η Αθήνα είναι μια πόλη που δεν σε αφήνει να πλήξεις ποτέ. Καθημερινά αναρωτιέσαι τι σουρεαλιστικό θα σου τύχει, σε ποια λακκούβα θα σκοντάψεις και πότε θα σου πέσει ο ουρανός στο κεφάλι. Είμαστε τυχεροί άνθρωποι!
    Χαίρομαι που σου άρεσε το λινκ για την Αμοργό. Μια μικρή αναποδιά μας εμπόδισε να κατέβουμε στο νησί το τριήμερο, όμως το μυαλό και η καρδιά βρίσκεται πάντα εκεί. Η Λαγκάδα είναι ένα πολύ ωραίο χωριό πάνω από τον όρμο της Αιγιάλης όπου βρίσκεται το πιο όμορφο καφενείο που έχω δει στη ζωή μου. Το όνομά του είναι "Το μοσχουδάκι", είναι βαμμένο λαχανί με τις φωτό των προγόνων στον τοίχο και εκεί πίνεις εξαιρετική ρακή ψημένη που είναι το ποτό του νησιού.
    Ολοκληρώνοντας με τους Φινλανδούς, δεν έχω κάποια προσωπική εμπειρία, απλά οι Leningrand Cowboys μου φάνηκαν εξαιρετικά διασκεδαστικοί και μέσα στο πνεύμα των ημερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @balidor: υπάρχουν και πολυυυυυυυυ χειρότερα! Μην κοιτάς που δεν τα γράφουμε εδώ για να μην νομίσετε ότι είμαστε συγγενείς του Φώσκολου! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @γιώργος χ.: είμαι ανάποδος χαρακτήρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @so_far: Δεν θα το αφήσουμε να μας βάλει κάτω! Κι οι αναποδιές καλώς δεχούμενες είναι, πάντα μας διδάσκουν κάτι αρκεί να θέλουμε να δούμε πίσω από αυτές τη γνώση που φέρνουν μαζί τους.
    Μισό λεπτό να πάρω τα σοκολατάκια και να σου πεταχτώ για μια επίσκεψις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. To 2006(Γενάρης)φτιάχνω το αμάξι.1200 Ευρώ.

    Αύγουστος...Κόβεται ο ιμάντας στην εθνική.Βαλβίδες και τα συναφή έξω.1000 Ευρώ.

    1 Δεκέμβρη...Με τρακάρει γύφτος.Πήγαμε να παίξουμε ξύλο.1700.

    31 Δεκέμβρη...Παίρνει φωτιά ο εγκέφαλος του a/c.Ζημιά που φτιάχνεται μόνο στην αντιπροσωπία 1400 Ευρώ.Δεν είχα και πέρασα το Χειμώνα χωρίς καλοριφέρ.Έξω χιόνι και εγώ με ανοιχτά τα παράθυρα για να μην θολώνουν τα τζάμια.

    Μήπως ο επίτιμος μετακόμισε σπίτι μου;

    Δεν θα σου ευχηθώ να διασκεδάσεις το τριήμερο(γιατί τα καρναβάλια δεν μου αρέσουν),θα σου ευχηθώ να είσαι μία όμορφη γερμανίς τουρίστρια.Όλα τα άλλα θα έρθουν(αν βάλεις και το αποσμητικό της γερμανίδος τουρίστριας θα φύγει στα σίγουρα ο επίτιμος)...

    Φιλί στο μέτωπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @island: είσαι ο άνθρωπος που θα ήθελα να κάνει ποδαρικό ... σε κάτι αντιπαθητικούς γνωστούς μας! Μήπως θα έπρεπε να αρχίσεις να κυκλοφορείς με ποδήλατο; Το πολύ πολύ να σου φύγει καμιά αλυσίδα! (μιλάει η πείρα!)
    Όσο για τον επίτιμο μήπως να τον στέλναμε από την αντιπροσωπεία που σου πούλησε το όχημα; Τρελά γλέντια.
    Πολλές καρναβαλικές ευχές κι από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @hades: μερσί! το λινκ όμως δεν ανοίγει, αντίθετα με βάζει σε μια σελίδα για dating in Athens. Για στείλτο ουάν μορ τάιμ πλιζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα άλλα είναι διαφημίσεις του megaupload, δεν γλυτώνονται, το γιατί δεν ανοίγει όμως, περίεργο...
    Για δοκίμασε το απευθείας λινκ και πες μου:
    http://www.megaupload.com/?d=0HUMKRFI

    ΑπάντησηΔιαγραφή