Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Καλή χρονιά!

Το να γιορτάζεις δυο φορές το χρόνο την Πρωτοχρονιά είναι πολύ καλό Φενγκ Σούι, όπως θα έλεγε και η αγαπημένη φίλη Μαντάμ Σουσού. Ετεροχρονισμός; Παλιμπαιδισμός; Αθεράπευτο σύνδρομο του Πίτερ Παν; Άρνηση της πραγματικότητας; Τίποτε από όλα αυτά!
Λέιντις εντ τζέντλεμαν ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε τη Χρονιά του Αρουραίου, η οποία μπαίνει θριαμβευτικά αύριο. Φλεγόμενοι δράκοι, φόρτιουν κούκις, πάπιες Πεκίνου και όλα τα συναφή έρχονται για να μας δώσουν έναν πολύ καλό λόγο για πάρτυ. Ας ξαναφορέσουμε λοιπόν τα καλά μας και ας ξαναευχηθούμε Αίσιον και Ευτυχές το νέο Έτος!
Αφιερωμένα εξαιρετικά στους σύντροφους Κινέζους -και όχι μόνο- τα ολ τάιμ κλάσικ κάλαντα του ΑΜΑΝ. Βρε Ντονατέλα, εσύτ που είσαι και αριστούχος, πώς λένε Καλή Χρονιά στα κινέζικα;;;

19 σχόλια:

  1. Δέντρο στολίζουμε ή είναι προσιαρετικός ο στολισμός;
    Θα μπορούσαμενα το στολίζαμε με τυράκια έτσι για να το ευχαριστηθεί και ο αρουραίος βέβαια, αλλά πάλι δεν ξέρω, είναι και άσχετη στα στυλιστικά...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. A.M.A.N. αξεπέραστοι οι τύποι.Καλή αρουραιοχρονιά λοιπόν.Μήπως είναι τυχαίο που έρχεται τέτοια χρονιά με τέτοια σκάνδαλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή Κινέζικη χρονιά Πασταφλώρα μου. Έχω ετοιμαστεί για διαπλανητικό Κινέζικο lifestyle φέτος.
    Πεκίνο Rulez!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε, όχι δεν το πιστςεύω!

    Μας την πέφτουν φέτος τα αρούρια;

    Φρίκη!

    Η μόνη λύση είναι να πιάσετε ένα μβαλάκι εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ πως το ξέχασα! Τα δυο τελευταία χρόνια έκανα..χρονογράφημα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή χρονιά να έχουμε, αν και το προηγούμενο έτος του Ποντικιού το 1996, έγιναν πάνω από 20 αεροπορικά δυστυχήματα μεταξύ αυτών και της TWA με τους 230 νεκρούς με ενημερώνουν!

    Επίσης, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Φενγκ Σούι, το στοιχείο "Γη" θα είναι φέτος κάτω από την επίδραση του στοιχείου "Νερό", γεγονός που σημαίνει ότι οι βάσεις του έτους θα είναι εύθραυστες.

    Άντε να είσαι αισιόδοξος μετά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ νομίζω πως είμαι λαγός... Πότε είναι η δική μου χρονιά παρακαλώ? Να ξέρω να προετοιμαστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @νερίνα: Καλή Χρονιά κι από μένα! Νομίζω θα ήταν πολύ ωραίο να στολίσουμε όλα τα τσιτσιπρέκια Made in China που έχουμε σπίτι μας: από εκείνο το θηριώδες ηχοσύστημα μέχρι τις παντόφλες από τη λαϊκή. Επίσης μπορούμε να δοκιμάσουμε να φάμε απόλυτα ανεπιτυχώς με τσοπ στικς και να εντρυφήσουμε στο κόκκινο βιβλίο του Μάο. Για τους πιο τολμηρούς θα πρότεινα την εφαρμογή των οδηγιών του Φενγκ Σούι υπό τους ήχους κινέζικης παραδοσιακής μουσικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @island: χάθηκε να ερχόταν μια χρονιά με σαχλά συμβάντα; Και συγκλονιστικές συναυλίες; Και συνεχόμενα Τζακ Ποτ στο Λόττο; Τι ανάποδος κόσμος! Πάντως υπάρχουν και συμπαθητικοί αρουραίοι, όπως ο Ρατατούης π.χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @sandy: 新年好! ετσι τουλάχιστον λέει το altavista ότι είναι η καλή χρονιά στα παραδοσιακά κινέζικα. Εγώ πάλι λέω να πάω αύριο τσάρκα στην Τσάινατάουν -κατά Ευριπίδου μεριά- και να ευχηθώ από κοντά στους σύντροφους. (είναι που ψάχνω και κανά κιτς αξεσουάρ με τον πρόεδρο Μάο, καταλαβαίνεις, είναι σοβαρός ο σκοπός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @δεσποινάριον: 新年好!

    @pols: αγαπητέ θολοκουλτουριάρη γκασταρμπάιντερ, η πρότασή σας γίνεται πανηγυρικώς αποδεκτή και αύριο το πρωί θα δείτε την ποιητική μου πρόταση αναρτημένη στο ταπεινό τούτο ιστοκαλύβιον. Εσείς πώς λέτε στα σουηδικά Καλή χρονιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @katerina: είναι αυτό που λένε "ου γαρ έρχεται μόνον" ;-)

    @radio marconi: κύριε ραδιοπειρατή μου, είστε ένας ζωντανός θησαυρός γνώσεων! Θα συμβουλευτώ κι εγώ τη μεγάλη εγκυκλοπαίδεια του Φενγκ Σούι και θα πράξω τα δέοντα (υπόσχομαι να σας γράψω σε επόμενο ποστ πώς έκανα Φενγκ Σούι στο παλιό μου σπίτι με αξιοσημείωτη αποτυχία, βεβαίως βεβαίως!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @fevis: κι εγώ είμαι μαϊμού της Γης! Φανταστικός συνδυασμός! Επειδή στα της κινέζικης αστρολογίας είμαι σκράπας για κάνε μια βόλτα στο http://chinese.astrology.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. να στο πω κι ας πάει απο κει που ρθε κατα πως το πιάνουν και κάτι άτομα της οξαποδώ φάσης
    ΝΤΑΞΕΙ, ΝΤΑΞΕΙ ΚΟΟΟΟΟΟΟΟL

    σε 5/4

    και του χρόνου, άσχετο, τσιαο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ πάντως ευχόμουν την Πρωτοχρονιά αντί του καθιερωμένου "Χρόνια πολλά και καλά" κλπλ κλπ,. "Και μη χειρότερα!"
    Ας ευχηθώ το ίδιο και σήμερα λοιπόν.
    Άντε, και μη χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @jack baron: θα ανταπαντήσω με μια ατάκα που έλεγε ο αείμνηστος Αλκης Στέας: "Ευτυχείτε!"
    Ευτυχείτε λοιπόν, αγαπητέ και καλώς ορίσατε στο ιστοκαλύβι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @3 parties: τι μου θύμισες τώρα! Κάποτε με έναν αγαπημένο φίλο που την είχε δει τρελός επιστήμονας είχαμε πάει σε ένα εισαγωγικό σεμινάριο της Μεθόδου Σίλβα. Εκεί λοιπόν η κεντρική ιδέα της μεθόδου αυτής που υποτίθεται θα άλλαζε τη ζωή μας, ήταν το σλόγκαν ήταν "Οοοοοοοολο και καλύτερα". Από τότε μας κόλλησε αυτή η ατάκα και ακόμα και όταν κατέρρεε το σύμπαν, εμείς λέγαμε πάντα "Οοοοοοοολο και καλύτερα!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή